Convenio colectivo - Consell Comarcal de El Vallès Occidental personal laboral, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 18/01/2002

RESOLUCIÓ

de 13 de desembre de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral del Consell Comarcal del Vallès Occidental per als anys 2001-2003 (codi de conveni núm. 0808512).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral del Consell Comarcal del Vallès Occidental subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 12 de juliol de 2001, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del personal laboral del Consell Comarcal del Vallès Occidental per als anys 2001-2003 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 13 de desembre de 2001

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del personal laboral del Consell Comarcal del Vallès Occidental per als anys 2001-2003

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit funcional i personal

El present conveni afecta tot el personal laboral en situació de servei actiu de la plantilla aprovada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental en el pressupost anual i al personal que tingui una antiguitat d'1 any en aquest Consell Comarcal.

Article 2

Àmbit temporal

  1. La vigència d'aquest Conveni col·lectiu serà des de l'1 de gener de 2001 fins al 31 de desembre de 2003, i es prorrogarà fins que no s'arribi a l'aprovació d'un nou conveni.

  2. Els efectes econòmics que se'n deriven són retroactius des de l'1 de gener de 2001.

Article 3

Seguiment

  1. Dins del mes següent a l'aprovació del Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental del present Conveni col·lectiu i Pacte de condicions dels funcionaris, es constituirà una Comissió Paritària de seguiment conjunta per als dos col·lectius, formada pels dos delegats de personal i els dos representants que el Consell Comarcal designi.

  2. Les funcions de la Comissió de seguiment seran l'estudi, la interpretació, el seguiment, la vigilància, la conciliació en els conflictes i discrepàncies sobre els pactes que figuren en el present document i sí que, eventualment, el desenvolupin.

  3. L'esmentada Comissió es reunirà, com a mínim, cada tres mesos, i sempre que una de les dues parts ho sol·liciti, en el termini màxim de 15 dies naturals. De les seves sessions s'aixecarà l'acta corresponent.

Capítol 2

Condicions de treball

Article 4

Participació del delegat de personal

  1. En tots els processos selectius per a l'accés als llocs de treball de personal laboral del Consell Comarcal, sigui quin sigui el sistema de selecció, hi participarà amb veu i sense vot el delegat de personal del col·lectiu.

  2. El delegat de personal serà informat de l'elaboració de l'oferta pública d'ocupació anual, de modificacions en l'organigrama i participarà en els processos de valoració dels llocs de treball del personal, amb un mínim de quinze dies d'antelació a la seva aprovació per part dels òrgans competents.

Article 5

Jornada laboral

  1. La dedicació normal serà de 36.30 hores setmanals, repartides de la manera següent:

    Des del 16 d'octubre dins el 14 de maig.

    Horari fix: de 9 h a 15 h.

    Horari flexible: de 8 h a 9 h i de 15 h a 16 h.

    Una tarda a la setmana en horari flexible de 2.30 h.

    Entrada de 16 h a 17 h.

    Sortida de 18.30 h a 19.30 h.

    Tots els divendres l'hora de sortida serà a les 14 h.

  2. La jornada laboral serà de 30 hores setmanals. Aquest període s'establirà anualment per setmanes senceres que es repartiran de la manera següent:

    Des del 15 de maig fins el 15 d'octubre.

    Hora fix: de 9 h a 14 h.

    Horari flexible: de 8 h a 9 h i de 14 h a 15 h.

  3. El personal gaudirà d'una pausa dins l'horari laboral de trenta minuts diaris per esmorzar.

  4. Es podrà sol·licitar la reducció de jornada. En el cas de concedir-se es practicarà la deducció de la part corresponent de les retribucions.

  5. S'exceptuen d'aquests horaris els llocs de treball adscrits al Mercat comarcal de fruites i verdures del Vallès Occidental (Mercavallès) i el de la netejadora que farà de dilluns a divendres, de les 8 h a les 11 h del matí i de les 4 h a les 8 h del vespre.

Article 6

Hores extraordinàries

  1. Les hores extraordinàries són les que es realitzen fora de l'horari habitual per necessitats del servei. Tindran caràcter excepcional i no obligatori.

  2. Les hores extraordinàries s'hauran de compensar o bé amb temps de repòs o bé amb la seva remuneració d'acord amb la normativa vigent.

  3. El temps de compensació es realitzarà tenint en compte les necessitats del servei i d'acord amb la gerència.

  4. Les compensacions en temps de repòs es computaran segons la taula següent:

    1. Una hora extraordinària efectuada en dia laborable es compensarà amb una hora i tres quarts de descans.

    2. Una hora extraordinària efectuada en dia festiu, o bé entre les deu de la nit i les sis del matí, es compensarà amb dues hores de descans.

  5. Les compensacions en remuneració es computaran segons la taula següent:

    1. Una hora extraordinària efectuada en dia laborable es compensarà amb un increment del 75% de la remuneració que correspondria a cada hora ordinària de treball efectiu.

    2. Una hora extraordinària efectuada en dia festiu, o bé entre les deu de la nit i les sis del matí, es compensarà amb un increment del 100% de la remuneració que correspondria a cada hora ordinària de treball efectiu.

Article 7

Calendari laboral

  1. S'adopta el calendari oficial laboral de Catalunya.

  2. Els treballadors podran escollir els dos dies que els pertoquen com a festes locals entre les establertes pels municipis de Sabadell, Terrassa o de la localitat del domicili de cada treballador.

Article 8

Vacances

  1. El període de vacances serà de 31 dies naturals o 24 laborables o dels dies que en proporció corresponguin si el temps transcorregut en la situació de servei actiu és inferior a un any.

  2. El període de vacances serà de l'1 de juny al 30 de setembre.

  3. El període de vacances sol·licitat haurà de tenir la conformitat de la Gerència, i estarà subordinat a les necessitats del servei. Excepcionalment, es podran establir unes dates d'inici diferents de les previstes a l'apartat anterior.

  4. El dia d'inici mai podrà començar en un festiu.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR