Convenio colectivo - Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 10/06/2002

RESOLUCIÓ

TRE/1624/2002, de 12 de març, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per als anys 2001-2004 (codi de conveni núm. 0801862).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 2 d'agost de 2001, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya per als anys 2001-2004 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 12 de març de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, per als anys 2001-2004

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit territorial

Aquest Conveni col·lectiu és d'àmbit d'empresa i es concerta entre la representació de la Direcció de l'empresa i els representants dels treballadors, i afecta els agents de les dues línies ferroviàries integrades en aquesta. Queda exceptuat, de manera expressa, el personal a què es refereix l'article 2.a) de l'Estatut dels treballadors i l'article 2 de la Reglamentació nacional de treball per a ferrocarrils d'ús públic no integrats a Renfe.

Article 2

Àmbit temporal

Aquest Conveni entrarà en vigor a partir de l'1 de gener de 2001, i estendrà la seva vigència fins al 31 de desembre de l'any 2004, excepte en aquells aspectes en què expressament consti d'una altra manera.

Capítol 2

Classificació del personal

Article 3

Classificació segons la seva permanència

El personal es classifica a l'empresa en fix i eventual.

El personal eventual en igualtat de grup professional que el personal fix tindrà dret a les mateixes condicions de treball que el personal de plantilla.

En cas de pròrroga del contracte es reconeix, a l'efecte d'antiguitat, el temps treballat en la dita condició al personal de plantilla procedent de la situació d'eventual.

Es respectarà el que estableix l'article 64, paràgraf 1.6, de l'Estatut dels treballadors quant als models de contracte, en el qual s'indica el següent: conèixer els models de contracte de treball escrit que s'utilitzin a l'empresa, i també els documents relatius a la finalització de la relació laboral.

Article 4

Escalafons

D'acord amb els grups professionals que a continuació s'indiquen, la Comissió de Seguiment, a partir de la signatura d'aquest Conveni, establirà la forma d'integració dels criteris d'escalafó fins ara vigents, amb la nova classificació professional. El resultat acordat serà aplicat per l'empresa en aquells casos en què per a la resolució de concursos, o altres qüestions de reconeixement de dret, s'acordi resoldre per criteri d'escalafó.

Article 5

Grups professionals

El personal de plantilla es classifica en grups professionals definits en l'article 6, i d'acord amb la següent agrupació funcional:

Agrupació funcional

Àrees corporatives

Manteniment

Operacions

1

Personal base

Personal base

Personal base

2

Aux. especialista

Aux. especialista

Aux. especialista

3

Administratiu

Agent especialitzat en

producció

Operari esp. projectes

Operari especialitzat de:

trens / equip. / sistemes/

Agent atenció al client

Operari esp. sistemes

energia / inst. fixes

Agent estacions tipus 2-3

Operari especialitzat

4

Tècnic administratiu.

Tècnic especialitzat de:

Tècnic especialitzat en

trens / equip. / sistemes,

producció

energia / inst. fixes

Tècnic esp. sistemes

Maquinista

Tècnic esp. projectes

Agent centre de control

Tècnic especialitzat

Tècnic maquinària de via

Agent estacions tipus 1

5

Supervisor de grup

Tècnic mitjà

6

Gestor d’àrea

Tècnic superior

Les denominacions tecnicoadministratives de les àrees corporatives també seran aplicables en les àrees de manteniment i operacions.

La mobilitat funcional de treballadors no tindrà altres limitacions que les exigides per les titulacions acadèmiques o professionals necessàries per a l'exercici de la prestació laboral. La mobilitat funcional per a la realització de funcions no corresponents al grup professional podrà realitzar-se segons el que s'estableix a l'article 39 de l'Estatut dels treballadors.

L'empresa garantirà que el treballador que sigui objecte de mobilitat funcional posseeixi, o pugui adquirir, la formació i els coneixements o habilitats necessaris per al desenvolupament de les funcions que se li encomanin.

A la signatura d'aquest Conveni, tal com s'indica a l'article 7, queda per fer l'adscripció dins dels grups professionals 3 i 4 als subgrups (a i b) de cadascun d'ells.

Article 6

Definició dels grups professionals

Grup 1: pertanyen a aquest grup professional els treballadors/es que desenvolupen, amb un nivell baix d'iniciativa, tasques generalment pautades, rutinàries i/o repetitives per a les quals necessiten coneixements bàsics o bé un període curt de formació.

En aquest grup professional s'inclouen les següents especialitats:

La vigilància i el control d'accessos a les instal·lacions de l'empresa.

La neteja del material i/o les instal·lacions i estacions.

Grup 2: pertanyen a aquest grup professional els treballadors que, a més a més de reunir els requisits propis del grup professional 1, desenvolupen amb una certa iniciativa tasques generalment pautades, de diferents especialitats, per a les quals reben instruccions detallades i necessiten coneixements bàsics o bé un període curt de formació.

En aquest grup professional s'inclouen les següents especialitats:

El manteniment primari del material i les instal·lacions.

Les operacions ferroviàries d'entreteniment del material.

Les operacions de logística (càrrega, descàrrega, emmagatzematge i distribució de material).

Grup 3: pertanyen a aquest grup professional els treballadors que, a més a més, de reunir els requisits propis del grup professional 2, realitzen tasques semipautades per a les quals segueixen instruccions o procediments generals i apliquen coneixements amplis d'un ofici o especialitat per als quals cal una formació acadèmica o bé superar un període ampli d'instrucció teòrica i/o pràctica.

En aquest grup professional s'inclouen les següents especialitats:

El muntatge, l'ajust i la reparació del material, les instal·lacions i la infraestructura; incloent-hi les avaries de menor entitat.

La conservació del material, les instal·lacions i la infraestructura (via i edificis).

La soldadura, les operacions amb màquines (torn, fresa, etc.), la fusteria i interiorisme, la pintura (de material i edificis).

La conducció, en via general, en règim de maniobres.

La programació i les operacions informàtiques.

La delineació.

El suport administratiu.

L'atenció al client que impliqui la informació, l'ajut i la resolució de problemes de manera directa, habitual i personal.

Grup 4: pertanyen a aquest grup professional els treballadors que a més de reunir els requisits propis del grup professional 3, apliquen els coneixements complementaris o l'experiència necessària per realitzar algunes de les següents tasques:

La conducció en servei comercial o en operacions de manteniment de superestructura i la resolució d'anomalies del material.

L'estudi i anàlisi o el diagnòstic i resolució de problemes en situacions prèviament definides que impliquin planejar i deduir l'ordre de successió de les operacions.

El control de la circulació o de les instal·lacions de la producció.

L'atenció al client que impliqui la informació, l'ajut i la resolució de problemes de manera directa, habitual i personal en estacions o dependències el flux de clients i la complexitat de les quals impliquin una especial habilitat en l'exercici d'aquesta tasca.

En aquest grup professional s'inclouen les següents especialitats:

La conducció.

L'atenció comercial.

El diagnòstic i resolució d'avaries al material i/o a les instal·lacions.

La instal·lació d'aplicacions i sistemes informàtics i/o anàlisi de necessitats de sistemes d'informació.

El control i la regulació de la circulació.

La supervisió i control de l'estat de funcionament de les instal·lacions de producció.

Grup 5: pertanyen a aquest grup professional els treballadors que a més a més de reunir tots els requisits del grup professional 4, realitzen tasques d'estudi, anàlisi, diagnòstic i presa de decisions en situacions àmplies, complexes o escassament definides i que tenen algunes d'aquestes característiques:

La supervisió...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR