Convenio colectivo - Freudenberg España, SA, Componentes S. en C. (centre de la Zona Franca de Barcelona), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Febrero de 2002
Fin de Vigencia31 de Enero de 2004

RESOLUCIÓ

TRE/2586/2002, de 18 de juny, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Freudenberg España, SA Componentes S. en C. per al període 1.2.2002-31.1.2004 (codi de conveni núm. 0808952).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Freudenberg España, SA Componentes S. en C., subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 5 de març de 2002, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Freudenberg España, SA Componentes S. en C. per al període 1.2.2002-31.1.2004 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 18 de juny de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Freudenberg España, SA Componentes s. en C. per al període 1.2.2002 al 31.1.2004

Capítol 1

Àmbit. Vigència. Durada

Article 1

Àmbit personal

El present Conveni és d'àmbit d'empresa i afecta tots els empleats i productors de Freudenberg España, SA Componentes s. en c. Zona Franca Barcelona.

Article 2

Vigència

El present Conveni entra en vigor l'1 de febrer de 2002.

Article 3

Durada

El present Conveni té una durada de 2 anys i conclouran els seus efectes el 31 de gener de 2004.

Article 4

Pròrroga

Aquest Conveni quedarà prorrogat tàcitament per períodes d'1 any si cap de les parts no el denuncia per tal de rescindir-lo o revisar-lo amb 3 mesos d'antelació al seu venciment.

Capítol 2

Prelació de normes. Absorció. Compensació

Article 5

Prelació de normes

Les normes que regulen les relacions entre l'empresa i el seu personal són, en primer lloc, les que conté aquest Conveni col·lectiu sindical de l'empresa Freudenberg España, SA Componentes s. en c. Zona Franca Barcelona. Amb caràcter supletori i en allò que no preveu aquest Conveni, cal atenir-se a l'Ordenança de treball de les indústries siderometal·lúrgiques, l'Estatut dels treballadors i altres disposicions d'aplicació general.

No s'aplica a l'empresa i als seus productors les disposicions dels convenis col·lectius sindicals o normes de compliment obligatori substitutives, de caràcter local, comarcal, provincial o interprovincial, que puguin haver estat dictades amb anterioritat o que es dictin en el futur, en l'àmbit d'aplicació general de les quals es puguin trobar incloses les activitats de Freudenberg España, SA Componentes s. en c. Zona Franca Barcelona.

Article 6

Compensació

Les condicions pactades en aquest Conveni compensen, en conjunt i en còmput anual, les que anteriorment regien per imperatiu legal, jurisprudència, contenciós administratiu, pacte de qualsevol classe, contracte individual, ús i costums o per qualsevol altra causa.

Si es produeix un excés, un cop computades sobre la base anual les quantitats comparades per tots els conceptes, cal mantenir-les amb el mateix caràcter amb què van ser concedides i seran susceptibles d'absorció en modificacions futures.

Article 7

Absorció

Les disposicions futures que impliquin una variació econòmica en tots o en algun dels conceptes retributius o de condicions de treball només tindran eficàcia pràctica si, globalment considerades i sumades a les vigents amb anterioritat a aquest Conveni, superen el nivell total d'aquest.

Per efectuar la comparació global de condicions a què es refereix el paràgraf anterior, cal emprar la fórmula de salari dia professional que regula l'article 65 de l'Ordenança. Si el salari hora professional resultant de les condicions d'aquest Conveni és superior a l'obtingut de la situació anterior, amb addició de les millores que en motiven la comparació, s'hi entenen automàticament compensats els increments retributius i de condicions de treball que s'hagin pogut establir, encara que individualment considerats cadascun d'ells pugui resultar inferior. Si, per contra, el valor del salari hora anterior és més elevat que el del Conveni, cal procedir a determinar amb el Comitè de representants del personal el concepte o els conceptes retributius o de condicions de treball sobre els quals s'ha d'efectuar la millora, i també la quantia d'aquesta, per tal d'assolir el nivell de salari hora superior comparat.

Article 8

Vinculació a la totalitat

El que s'ha pactat en aquest Conveni constitueix un tot orgànic i indivisible, per la qual cosa si l'autoritat laboral impugna alguna de les clàusules o si és declarada nul·la o ineficaç per sentència ferma o resolució administrativa, queda automàticament sense efecte la totalitat del Conveni i cal considerar novament el seu contingut.

Article 9

Garantia "ad personam"

Cal respectar les situacions personals que, en conjunt i des del punt de vista de la percepció, siguin més beneficioses que les fixades en aquest Conveni, i s'han de mantenir estrictament "ad personam".

Capítol 3

Organització de la feina

Secció 1

Facultats i obligacions de la direcció

Article 10

Normes generals

L'organització de la feina en cadascuna de les seccions o dependències és facultat exclusiva de l'empresa que respon del seu exercici davant l'Estat. Consegüentment, té l'obligació d'organitzar-la de forma que pugui aconseguir el màxim rendiment en tots els aspectes, personal, materials, temps, etc., fins al límit racional i científic que permetin els elements de què disposa i la comparació necessària del personal per a aquest objecte.

Article 11

Facultats de la direcció

És facultat de la direcció de l'empresa, amb subjecció a les normes legals d'observança estricta i als preceptes d'aquest Conveni:

a) Fixar la qualificació del treball mitjançant algun dels sistemes internacionals admesos. Quan aquesta qualificació sigui per valorar llocs, cal escoltar el Comitè dels representants del personal.

b) Determinar el sistema que s'estimi més adequat per garantir i obtenir uns rendiments superiors als mínims exigibles, d'acord amb les necessitats o característiques generals o específiques de cada secció o departament.

c) Fixar el nombre de màquines o tasques necessàries per a la utilització racional de la capacitat productiva del treballador.

d) Assenyalar els índexs de malbaratament i de qualitat admissibles en el procés de producció.

e) Assenyalar les normes de vigilància i diligència en tenir cura de les màquines o utillatges.

f) Establir els criteris i les normes de mobilitat i redistribució del personal de l'empresa d'acord amb les necessitats d'aquesta, sens perjudici del que preveu l'article 52.

g) Modificar el mètode tarifa i el sistema de distribució del personal, canvi de funcions i variacions tècniques de les màquines, instal·lacions, utillatges, etc., sens perjudici del que preveu l'article 52.

h) Regular l'adaptació de les càrregues de treball, rendiment i tarifes a les condicions que resultin del canvi de mètodes operatius, processos de fabricació, canvi de matèries, màquines o condicions tècniques d'aquestes.

i) Mantenir els sistemes de treball encara que els treballadors no hi estiguin d'acord. En cas de discrepància, pel que fa al mesurament del treball, en la quantitat de temps, o en l'aplicació de les tècniques de valoració dels llocs de treball, hi ha d'intervenir el Comitè dels representants del personal, al qual cal facilitar els assessoraments tècnics pertinents i, si persisteix la discrepància, cal sotmetre el problema a les organitzacions oficials corresponents.

j) Establir el sistema d'incentiu més apropiat en cada cas.

k) Altres funcions anàlogues a les consignades anteriorment.

Article 12

Obligacions de l'empresa

Són obligacions de l'empresa:

a) Informar el Comitè dels representants del personal sobre els canvis de caràcter general establerts en l'organització de l'empresa o del treball, sens perjudici de les facultats de la direcció en la matèria.

b) Limitar fins a un màxim de 90 dies laborables l'experimentació dels sistemes d'organització nous; aquest període es computa segons el departament, la secció o subsecció determinats, o bé segons el lloc de treball específic de què es tracti i durant l'experimentació es garanteix la remuneració mitjana percebuda en els 3 mesos anteriors.

c) Un cop transcorregut el període d'experimentació i si hi ha un desacord amb el personal afectat, cal presentar davant les organitzacions oficials corresponents les propostes que corresponguin per a la resolució que escaigui.

d) Posar a disposició dels treballadors l'especificació de tasques...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR