Convenio colectivo - Instituto Pere Mata centro de Tarragona, Reus y Tortosa, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Abril de 2001
Fin de Vigencia31 de Marzo de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 04/09/2002

RESOLUCI”

TRE/2432/2002, d'11 de juliol, per la qual es disposa el registre i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'Institut Pere Mata (centres de treball de Tarragona, Reus i Tortosa) per als anys 2001-2004 (codi de conveni n˙m. 4300432).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'Institut Pere Mata (centres de treball de Tarragona, Reus i Tortosa), subscrit per les parts negociadores en data 23 de maig de 2002 i presentat en aquesta oficina per les mateixes parts en data 12 de juny de 2002, i de conformitat amb el que estableixen la ResoluciÛ TRE/1398/2002, de 30 d'abril, de delegaciÛ de competËncies en matËria de relacions laborals a la DelegaciÛ Territorial de Tarragona (DOGC n˙m. 3642, de 24.5.2002),

Resolc:

-1††Disposar el registre del Conveni col∑lectiu de treball de l'Institut Pere Mata (centres de treball de Tarragona, Reus i Tortosa) per als anys 2001-2004 en el Registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial de Treball de Tarragona (codi de conveni n˙m. 4300432).

-2††Disposar-ne la publicaciÛ en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni col∑lectiu.

Tarragona, 11 de juliol de 2002

Montserrat G¸ell i AnglËs

Delegada territorial de Tarragona en funcions

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l'Institut Pere Mata, SA, per al perÌode de l'1.4.2001 al 31.03.2004

Article 1

¿mbit territorial

Els pactes que contÈ aquest Conveni col∑lectiu (a partir d'ara CC) s'aplicaran exclusivament a totes les unitats ubicades dins el perÌmetre que tanca les instal∑lacions de l'IPM, situades a la carretera de l'IPM s/n de Reus.

AixÌ mateix, el CC s'aplicar‡ a aquells nous centres o unitats, ˙nicament de Psiquiatria, que es creÔn a l'exterior de l'esmentat recinte i en les comarques del Baix Camp, TarragonËs i Alt Camp.

A mÈs, tambÈ s'aplicar‡ aquesta normativa als actuals centres d'atenciÛ externa seg¸ents:

a)†Als centres de salut mental de Reus, Tarragona Nord, Tarragona Sud, El Vendrell, MÛra-Valls i Tortosa-Amposta.

b)†Als centres de dia de Reus, Tarragona i Tortosa.

c)†Al Centre de Salut Mental Infantil i juvenil de Tarragona.

d)†A l'Hospital de dia Infantil i juvenil de Reus.

Article 2

¿mbit personal

2.1††El CC regula les relacions laborals del personal que treballa contractat per l'IPM, qualsevol que siguin les seves funcions i que presti servei en els centres compresos dintre de l'‡mbit territorial definit en l'article anterior.

Amb car‡cter excepcional, tambÈ s'aplicar‡ al personal contractat per l'IPM i que presti serveis en altres centres de treball d'empreses amb les que existeixi acord o conveni de col∑laboraciÛ.

2.2††S'exceptuen de l'‡mbit personal les persones contractades segons funcions d'alta direcciÛ, les quals es regiran segons la normativa establerta en els seus propis contractes i en el Reial decret 1382/1985, d'1 d'agost.

Article 3

Durada del CC

Aquest CC comptar‡ amb una durada de tres anys, pel que tindr‡ efectes des de 1 d'abril de 2001 fins el 31 de marÁ de 2004.

A partir del dia 1 d'abril de 2001 s'aplicar‡ un increment salarial del 4% proporcional.

A partir del dia 1 d'abril de 2002 s'aplicar‡ un increment salarial del 2,7% proporcional.

A partir del dia 1 d'abril de 2003 s'aplicar‡ l'increment salarial que resulti de l'IPC real de l'any 2002.

Altres millores:

a)†Per al col∑lectiu de psicÚlegs caps clÌnics i adjunts un augment de 60,10 euros mensuals en cada un dels tres anys de vigËncia del CC.

b)†Per al col∑lectiu d'auxiliars administratius, un terÁ de la diferËncia amb la seg¸ent categoria en quan a salari, durant els tres anys de vigËncia. En el darrer any d'aplicaciÛ es rescabalaran les quantitats en excÈs, en aquells casos afectats, de tal manera que tot el col∑lectiu tindr‡ el mateix nivell retributiu.

c)†Per al col∑lectiu de curadors, un terÁ anual de la diferËncia amb el personal d'oficis.

d)†Un augment de 3,01 euros en el complement per treball en dia festiu per al segon any de vigËncia i la mateixa quantitat per al tercer any de vigËncia.

Els esmentats increments salarials comprenen tots els conceptes salarials, tret del plus congelat.

Article 4

PrÚrroga

En finalitzar la seva vigËncia, el Conveni quedar‡ autom‡ticament prorrogat en els seus propis termes per perÌodes d'un any si cap representaciÛ el denuncia, llevat dels conceptes econÚmics que es revisaran anualment.

Article 5

Den˙ncia

La den˙ncia per a la revisiÛ o rescissiÛ del CC es far‡ per escrit i, com a mÌnim, amb tres mesos d'antelaciÛ a la data del seu venciment inicial o de qualsevol de les seves prÚrrogues.

Estaran legitimats per a la formalitzaciÛ de la den˙ncia, la DirecciÛ de l'IPM i el ComitË d'Empresa.

La den˙ncia es comunicar‡ a l'altre part i a l'autoritat laboral.

Mentre no s'assumeixi un acord exprÈs sobre el nou CC, es mantindran en vigor les cl‡usules normatives de l'anterior i solament perdran vigËncia les cl‡usules obligacionals.

Article 6

Entrada en vigor

Aquest CC entrar‡ en vigor el dia de la seva publicaciÛ en el DOGC.

No obstant, les condicions econÚmiques tindran efecte a partir del dia 1 d'abril de 2001 excepte els conceptes extrasalarials assenyalats en l'article 47, que nomÈs seran exigibles a partir del dia seg¸ent de la signatura d'aquest CC.

Article 7

Ordre de prelaciÛ de normes

7.1††Les normes contingudes en el CC regularan les relacions laborals entre l'IPM i els seus treballadors i tindran car‡cter preferent davant qualsevol altre que no sigui de dret necessari.

7.2††En les matËries en les quals no s'hagi previst la regulaciÛ en aquest CC, es remetr‡ al que estableixi l'Estatut del treballadors (ET) i la resta de disposicions estatals.

Article 8

AbsorciÛ i compensacions

El conjunt dels pactes que contÈ aquest CC substitueix Ìntegrament les condicions, tant econÚmiques com de treball, existents abans de la seva entrada en vigor, en qualsevol relaciÛ laboral que l'afecti ja que totes aquestes relacions queden compreses i compensades en la nova regulaciÛ convinguda, i aixÚ independentment del seu origen, car‡cter, naturalesa, denominaciÛ i quantia.

Pel que fa a les disposicions futures que es puguin promulgar durant la vigËncia del CC, nomÈs tindran efic‡cia pr‡ctica quan, considerades conjuntament i en cÚmput anual, superin les condicions d'aquest CC, igualment considerades conjuntament i en cÚmput anual.

Article 9

VinculaciÛ a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot org‡nic i indivisible i, a efectes de la seva aplicaciÛ pr‡ctica, seran considerades globalment.

Article 10

Garantia ad personam

Amb car‡cter estrictament personal, es respectaran les situacions laborals que, en conjunt i en cÚmput anual, superin les condicions econÚmiques establertes en aquest CC, igualment considerades conjuntament i en cÚmput anual, i aixÚ sense perjudici de la possibilitat d'aplicar la cl‡usula d'absorciÛ i compensaciÛ. Aquesta garantia no comprËn les situacions derivades de la desapariciÛ de les categories professionals dels c‡rrecs de cap, substituÔdes per la qualificaciÛ objectiva de llocs de treball.

Article 11

ComissiÛ Parit‡ria

11.1††Com a Úrgan per a la interpretaciÛ i vigil‡ncia del compliment del CC, es crea una ComissiÛ Parit‡ria que, a mÈs, podr‡ exercir funcions de conciliaciÛ, mediaciÛ i arbitratge en aquells casos que les parts, de com˙ acord, sotmetin a la seva consideraciÛ.

11.2††La ComissiÛ Parit‡ria la formaran sis membres, tres en representaciÛ del ComitË d'Empresa i uns altres tres que representaran l'empresa, sota la presidËncia de la persona que hagi presidit la comissiÛ negociadora d'aquest CC.

Article 12

Ingressos

12.1††L'ingrÈs del personal en l'IPM, mitjanÁant la modalitat contractual indefinida, es considerar‡ realitzat a tÌtol de prova i el seu termini no podr‡ excedir els seg¸ents perÌodes:

a)†Personal tËcnic titulat: 12 mesos

b)†Curador i personal qualificat no titulat: 6 mesos

c)†Personal no qualificat: 3 mesos

12.2††Quan l'ingrÈs del personal es faci, mitjanÁant qualsevol modalitat contractual temporal, el termini de la prova no podr‡ excedir els seg¸ents perÌodes:

a)†Personal tËcnic titulat: 6 mesos

b)†Curador i personal qualificat no titulat: 3 mesos

c)†Personal no qualificat: 15 dies

12.3††El perÌode de prova es pactar‡ per escrit i, mentre duri, es podr‡ rescindir el contracte, sense l'obligaciÛ del preavÌs en cas de cessament voluntari del treballador i sense obligaciÛ d'indemnitzar si la rescissiÛ es realitza per iniciativa de l'empresa.

12.4††La situaciÛ d'IT suspendr‡ el perÌode de prova, sempre que no ultrapassi la meitat d'aquest darrer.

12.5††Es far‡ arribar al ComitË d'Empresa cÚpia de tots els nous contractes que es facin.

TambÈ se li lliuraran dades mensuals sobre l'evoluciÛ del cens de treballadors.

12.6††Quan l'ingrÈs s'efectuÔ a travÈs de proves de selecciÛ, en igualtat de condicions, tindran preferËncia els treballadors de l'empresa que s'hi presentin, ja siguin fixes o eventuals.

Article 13

Cessaments

13.1††El personal que cessi volunt‡riament haur‡ de comunicar-ho per escrit a la DirecciÛ, amb els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR