Convenio colectivo - Servicio Catalán de la Salud (CatSalut) personal laboral, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 07/02/2002

RESOLUCIÓ

de 27 de desembre de 2001, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del Servei Català de la Salut, CatSalut (personal laboral) per als anys 2001-2003 (codi de conveni núm. 7901512).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del Servei Català de la Salut, CatSalut (personal laboral) per als anys 2001-2003, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 28 de novembre de 2001, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del Servei Català de la Salut, CatSalut (personal laboral) per als anys 2001-2003 al Registre de convenis de la Direcció General de Relacions Laborals.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió negociadora del Conveni.

Barcelona, 27 de desembre de 2001

Jaume Abat i Dinarès

Director general de Relacions Laborals

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del Servei Català de la Salut, CatSalut (personal laboral) per als anys 2001-2003.

Text del 2n Conveni col·lectiu del personal laboral del Servei Català de la Salut (CatSalut)

Títol Preliminar

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit personal

Aquest Conveni col·lectiu és d'aplicació als treballadors que vinculats per una relació laboral comuna presten els seus serveis en l'estructura i organització central i territorial (regions sanitàries i sectors sanitaris) de l'ens públic Servei Català de la Salut (CatSalut).

Queda exclòs expressament de l'àmbit d'aplicació d'aquest Conveni el personal directiu, de nivell superior a cap de divisió.

Article 2

Àmbit funcional

Les normes contingudes en aquest Conveni afecten i són d'aplicació a tots els centres de treball de l'ens públic Servei Català de la Salut.

Article 3

Àmbit territorial

L'àmbit territorial del Conveni és el de la Comunitat Autònoma de Catalunya.

Article 4

Àmbit temporal

Aquest Conveni entrarà en vigor en la data de la seva signatura i tindrà vigència fins al 31 de desembre de l'any 2003, amb efectes econòmics retroactius des de l'1 de gener de 2001, llevat de disposició en contrari en el seu text articulat.

Article 5

Pròrroga

El Conveni quedarà prorrogat tàcitament per successius períodes d'una anualitat, sempre que no s'hagi efectuat denúncia per a la seva revisió o rescissió amb un mínim de tres mesos d'antelació a la data del seu venciment inicial o al de qualsevol de les seves pròrrogues.

Article 6

Procediment de denúncia

Qualsevol de les dues parts signants del Conveni podrà demanar-ne a l'altra part la revisió total o parcial, per escrit i amb un mínim de tres mesos d'antelació al venciment del termini inicial de vigència abans assenyalat o de qualsevol de les seves pròrrogues.

La part que formuli la denúncia haurà d'acompanyar una proposta concreta respecte dels punts i el contingut que comprengui la revisió sol·licitada.

Efectuada la denúncia, es procedirà a constituir una comissió negociadora en el termini d'un mes des de la recepció de l'escrit de denúncia, i s'establirà un calendari a l'efecte de determinar un programa de negociació.

Article 7

Prelació de normes

Les normes que es pacten en aquest Conveni regulen les relacions entre el CatSalut i els treballadors inclosos en el seu àmbit personal, amb caràcter preferent i prioritari; sens perjudici d'allò pactat en contracte de treball individual, que mai podrà establir en perjudici del treballador condicions menys favorables o contràries a les disposicions legals o al mateix Conveni col·lectiu, ni contradir el dret necessari. Per a tot allò que no quedi expressat en aquest Conveni o en els contractes de treball individuals corresponents, caldrà atenir-se, com a dret supletori, al que disposi la legislació laboral vigent.

Article 8

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades en aquest Conveni formen un tot orgànic i indivisible i, als efectes de la seva aplicació pràctica, seran considerades globalment.

En el cas que l'autoritat laboral, en exercici de les seves facultats, d'acord amb el previst en l'article 90.5 de l'Estatut dels treballadors, efectués el control de la legalitat i que, com a conseqüència d'aquesta actuació d'ofici, la jurisdicció laboral anul·lés totalment o parcialment alguna de les seves clàusules o articles, ambdues parts acataran allò que s'estableixi per sentència ferma, sens perjudici de negociar les matèries anul·lades, tot i quedar la resta del Conveni en vigor, llevat que es tracti de matèries que afectin a condicions substancials de la relació de treball.

Article 9

Compensació i absorció

Les condicions econòmiques establertes en aquest Conveni, valorades en el seu conjunt i en còmput anual, compensaran i absorbiran les existents en el moment de la seva entrada en vigor, qualsevol que en sigui l'origen, la naturalesa, la denominació o la forma. El mateix criteri s'aplicarà pel que fa a la resta de les condicions de treball establertes prèviament.

Article 10

La coparticipació dels treballadors en l'empresa

La coparticipació dels treballadors en l'empresa Servei Català de la Salut es vehicularà mitjançant els òrgans de representació unitària que la garanteixin.

A aquest efecte es crearan les comissions específiques, que a més a més de les que preveu aquest Conveni, es decideixin en el si de la Comissió paritària.

Article 11

Comissió paritària

En el termini de tres mesos a partir de l'entrada en vigor del present Conveni es constituirà una comissió paritària formada per tres vocals en representació dels treballadors que seran designats pels òrgans de representació unitària dels treballadors, i tres vocals en representació de la Direcció del CatSalut.

La presidència d'aquesta Comissió paritària correspondrà semestralment a un dels seus membres que es designarà alternativament per part de la representació dels treballadors i per part dels representants de la Direcció del CatSalut.

Aquesta Comissió paritària elaborarà les seves normes internes de funcionament i designarà com a secretari, amb veu però sense vot, un tècnic de l'Àrea de recursos humans. La Comissió paritària es reunirà, com a mínim, una vegada cada tres mesos i podrà constituir grups de treball específics per a l'estudi de temes concrets que es derivin del desplegament de les normes previstes en aquest Conveni. Els acords de la Comissió paritària s'adoptaran per unanimitat.

La Comissió paritària tindrà les funcions següents:

  1. Vigilància i seguiment del compliment del Conveni.

  2. Interpretació de la totalitat dels preceptes del Conveni.

  3. A instància d'algunes de les parts intercedir i intentar conciliar, si escau.

  4. Arbitrar en aquelles qüestions i conflictes de caràcter col·lectiu que es puguin suscitar entre els treballadors i l'empresa.

  5. Totes aquelles funcions que puguin contribuir a una més gran eficàcia d'aquest Conveni, o que es derivi de les estipulacions d'aquest text.

Com a tràmit que serà anterior a qualsevol reclamació prèvia a la via jurisdiccional, les parts signants del Conveni s'obliguen a fer saber a la Comissió paritària aquells dubtes, discrepàncies i conflictes col·lectius, de caràcter general, que es puguin plantejar en relació amb la seva interpretació i aplicació, sempre que siguin de la seva competència de conformitat amb allò establert en l'apartat anterior, a fi que, mitjançant la seva intervenció, es resolgui el problema plantejat.

Article 12

Organització del treball

De conformitat amb la legislació vigent, l'organització del treball és facultat exclusiva del CatSalut i la seva aplicació pràctica correspon als titulars dels comandaments de les diferents unitats orgàniques dels àmbits administratius afectats per aquest Conveni, sens perjudici dels drets i facultats d'audiència, informació i participació reconeguts als treballadors i als seus representants d'acord amb...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR