Convenio colectivo - Cementos Portland Valderrivas SA (Centres de treball de Santa Margarida i els Monjos i Vallcarca), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003

RESOLUCIÓ TIC/3918/2002, de 14 de novembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Uniland Cementera, SA (centre de treball de Santa Margarida i els Monjos, centre de treball de Vallcarca i oficines de Barcelona), per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0800542).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Uniland Cementera, SA (centre de treball de Santa Margarida i els Monjos, centre de treball de Vallcarca i oficines de Barcelona), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 25 de setembre de 2002, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa Uniland Cementera, SA (centre de treball de Santa Margarida i els Monjos, centre de treball de Vallcarca i oficines de Barcelona), per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0800542) al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 14 de novembre de 2002

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball de l'empresa Uniland Cementera, SA (centres de treball de Santa Margarida i els Monjos, Vallcarca i oficines centrals de Barcelona) per als anys 2002 i 2003.

Capítol 1

Àmbit, vigència i durada

Article 1

Àmbit territorial i personal

Aquest Conveni és d'àmbit d'empresa i afecta els treballadors i empleats que presten serveis en els seus centres de treball, situats a les localitats de Santa Margarida i els Monjos (Barcelona), Vallcarca (terme municipal de Sitges) i a les oficines centrals de Barcelona, amb les peculiaritats que en determinades matèries o aspectes s'estableixen per a algun centre.

Aquest Conveni garanteix a tot el personal de l'empresa els salaris de les taules, com a mínim, i es manté per als caps que el perceben un plus de comandament i dedicació o complement especial.

Article 2

Vigència

Aquest Conveni entra en vigor l'1 de gener de 2002, excepte els articles en què s'especifica una data d'efectes posterior.

Article 3

Durada

La durada d'aquest Conveni s'estipula per als anys naturals 2002 i 2003. Té efectes des de l'1 de gener de 2002 i conclou el 31 de desembre de 2003.

Article 4

Pròrroga

Aquest Conveni queda prorrogat de manera automàtica per successius períodes d'1 any, per reconducció tàcita, si a la fi del seu venciment cap de les parts no el denuncia per rescindir-lo o revisar-lo, amb 3 mesos d'antelació.

Capítol 2

Absorció i compensació, vinculació a la totalitat i repercussió de les millores

Article 5

Absorció i compensació

  1. Les condiciones que es fixen en aquest Conveni substitueixen íntegrament les que hi havia o s'aplicaven als centres respectius, les quals queden totalment absorbides i compensades per les primeres.

  2. Si durant la vigència d'aquest Conveni, com a conseqüència d'un precepte legal o norma obligatòria equivalent es modifica alguna o algunes de les normes reglamentàries que regeixen actualment per als treballadors en general i per als de les indústries de fabricació de ciment en concret, s'han de comparar globalment i anualment les noves condicions implantades i les que fins al moment siguin vigents a l'empresa i aquestes s'han de rectificar en el cas que en conjunt siguin inferiors a les primeres.

  3. Per establir la dita comparació s'han de tenir en compte cada una de les condicions de la situació antiga i cada una de la nova. Si el valor resultant de les noves normes o condicions és superior, s'ha de revisar les que hi ha, de manera que s'assoleixi el dit valor com a mínim en còmput anual. En cas contrari, s'ha de mantenir la validesa d'aquest Conveni segons la forma pactada.

  4. Si com a conseqüència del que preveu aquest article és necessària una revisió del Conveni abans de la seva fi o denúncia, aquesta revisió l'ha de fer la Comissió Paritària del Conveni, integrada per 5 representants del personal que han intervingut en la negociació i 5 representants de l'empresa. La Comissió ha de deliberar la forma de la revisió i ha d'arribar a un acord per mitjà de votació; és suficient la meitat dels vots més 1 perquè hi hagi majoria.

En el cas d'empat que impedeixi decidir sobre un o diversos punts de l'acord, les divergències han de ser sotmeses a la conselleria de Treball de la Generalitat, que s'ha de pronunciar definitivament després de demanar els informes que consideri pertinents.

Aquesta Comissió és la de l'article 85.3.e) de l'Estatut dels treballadors.

Article 6

Vinculació a tot el que es pacta

Considerant que les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible, en el cas que alguna de les clàusules no sigui aprovada per l'autoritat laboral o sigui declarada nul-la i ineficaç per sentència ferma o resolució administrativa, tot el Conveni ha de quedar sense efecte automàticament i se n'ha de reconsiderar el contingut.

Article 7

Repercussió de les millores

Els diversos conceptes retributius pactats en aquest Conveni col-lectiu estan vinculats al que disposa la legislació vigent, quant al seu còmput per a la cotització del règim general de la Seguretat Social.

D'altra banda, aquestes meritacions no s'han de tenir en compte per fixar les quantitats dels conceptes retributius, tret dels casos en què aquest Conveni prevegi expressament que sí.

Capítol 3

Comissió Paritària i Tribunal Laboral de Catalunya

Article 8

Comissió Paritària i Tribunal Laboral de Catalunya

  1. D'acord amb el que disposa l'article 85.2.a) del text refós de l'Estatut dels treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, es constitueix la Comissió Paritària d'aquest Conveni com a organisme d'interpretació, conciliació i vigilància del seu compliment.

  2. La Comissió està integrada per 5 vocals de la representació dels treballadors i 5 de l'empresarial, i els seus acords s'adopten per la majoria dels seus components.

  3. Les facultats específiques de la Comissió Paritària són les següents:

    1. La interpretació autèntica del Conveni.

    2. Ambdues parts acorden sotmetre a la Comissió tots els dubtes, les discrepàncies i els conflictes, de caràcter col-lectiu, que puguin sorgir com a conseqüència de la interpretació i aplicació del Conveni, perquè la Comissió dictamini (o actuï en la forma reglamentària prevista, si prèviament s'ha establert aquest reglament), amb caràcter previ al plantejament dels diferents supòsits davant les jurisdiccions competents.

      Si no existeix acord sobre la matèria discutida, es pot acordar sotmetre la qüestió als procediments de conciliació i mediació del Tribunal Laboral de Catalunya, regulats a l'Acord interprofessional de Catalunya de 7 de novembre de 1990 publicat en el Diari Oficial de la Generalitat de 23 de gener de 1991.

    3. Es troba facultada per proposar a la Comissió Negociadora la incorporació al Conveni col-lectiu dels acords que a l'àmbit estatal o autonòmic es puguin arribar amb caràcter d'acord marc substitutori de l'Ordenança de treball del sector.

    4. Vigilar el compliment d'allò que s'ha pactat.

  4. Les reunions s'han de dur a terme amb la sol-licitud d'una de les parts amb una antelació mínima de 72 hores; hi poden assistir els assessors de les respectives representacions, amb veu però sense vot.

  5. Es fixa com a domicili de la Comissió el de la seu social de l'empresa.

    Capítol 4

    Organització de la feina

Article 9

Organització de torns rotatius; contractació i compromisos d'ocupació

  1. Organització de torns rotatius

    A les fàbriques, l'empresa ha de mantenir els torns rotatius a fi de cobrir de manera continuada els llocs necessaris per dur a terme la producció i fer possible que es treballi les 40 hores setmanals pactades de mitjana, segons el que preveu el calendari laboral vigent, tenint en compte que els cicles A i B han de ser desenvolupats per persones en llocs similars.

  2. Contractació i compromisos d'ocupació

    Planta de Vallcarca

    2.1. Les unitats de producció i les funcions que es determinen més avall han de ser cobertes amb personal propi d'Uniland Cementera i no amb contractació externa:

    Ajudants de torn/vigilants de torre forns VI i VII

    Instrumentistes de torn

    Personal de laboratori

    Operadors de quadre especialitzat

    Personal de bàscula

    Personal administratiu

    2.2. Els serveis de manteniment els han de dur a terme empreses especialitzades externes.

    2.3. En el període 2001-2002, l'empresa es compromet a contractar 26 persones per fer les funcions dels treballadors que es determinen a continuació:

    Un cap de producció

    Un cap de manteniment mecànic

    Un enginyer de mines (per a tasques de seguretat i pedrera)

    Dos adjunts de manteniment mecànic

    Un cap de torn

    Un adjunt de laboratori

    Un administratiu per a l'oficina de manteniment

    Dos operadors de sala de control

    Cinc instrumentistes

    Un operari de laboratori

    Deu ajudants de forn

    2.4. Tan aviat com es faci la inversió de l'hangar de clínquer desapareixerà...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR