Convenio colectivo - UTE Sant Quirze (Fomento de Construcciones y Contratas, SA, i Serveis Integrals de Manteniment Rubatec, SA), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003

RESOLUCIÓ TIC/280/2003, de 7 de gener, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa UTE Sant Quirze (Fomento de Construcciones y Contratas, SA, i Serveis Integrals de Manteniment Rubatec, SA, per als serveis de neteja viària i recollida d'escombraries de Sant Quirze del Vallès) per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0812481).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa UTE Sant Quirze (Fomento de Construcciones y Contratas, SA, i Serveis Integrals de Manteniment Rubatec, SA, per als serveis de neteja viària i recollida d'escombraries de Sant Quirze del Vallès), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 8 de juliol de 2002 i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferències de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració, tenint en compte el que estableix la disposició transitòria primera de l'esmentat Decret 284/2002,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball de l'empresa UTE Sant Quirze (Fomento de Construcciones y Contratas, SA, i Serveis Integrals de Manteniment Rubatec, SA, per als serveis de neteja viària i recollida d'escombraries de Sant Quirze del Vallès) per als anys 2002 i 2003 (codi de conveni núm. 0812481) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General per a Afers Laborals i d'Ocupació.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 7 de gener de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de l'empresa UTE Sant Quirze (Fomento de Construcciones y Contratas, SA i Serveis Integrals de Manteniment Rubatec, SA, per als serveis de neteja viària i recollida d'escombraries de Sant Quirze del Vallès) per als anys 2002 i 2003

Capítol 1

Condicions generals

Article 1

Àmbit funcional

Aquest conveni és aplicable a tot el personal de l'empresa UTE Sant Quirze, constituïda per les empreses Fomento de Construcciones y Contratas, SA, i Serveis Integrals de Manteniment Rubatec, SA, que presti els seus serveis al centre de treball de Sant Quirze del Vallès i estigui adscrit als serveis de recollida d'escombraries i neteja viària contractats al municipi de Sant Quirze del Vallès.

Article 2

Vigència, durada, pròrroga i denúncia

Sens perjudici de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, aquest conveni entrarà en vigor amb caràcter general el dia 1 de gener de 2002, i la seva vigència finalitzarà el dia 31 de desembre de 2003.

Els efectes econòmics es retrotrauen des que el signin les parts fins a la data del seu inici, llevat del plus d'assistència, que s'ha d'aplicar a partir del dia 1 de juliol d'enguany.

Aquest conveni s'entendrà prorrogat d'un any a l'altre per reconducció tàcita si cap de les parts no en formula una denúncia de rescissió o revisió dins del termini que va des dels tres mesos i un dia fins al dia en què finalitzi.

Article 3

Vinculació a la totalitat

Aquest conveni constitueix un tot únic i indivisible basat en l'equilibri de les obligacions recíproques i les contraprestacions mútues assumides per les parts i, com a tal, han de ser objecte de consideració conjunta i queden vinculades mútuament al compliment de la seva totalitat. En conseqüència, cap de les matèries pactades no es pot prendre aïlladament.

Article 4

Absorció i compensació

Les retribucions que estableix aquest conveni compensen i absorbeixen totes que existeixin en el moment de la seva entrada en vigor, sigui quina sigui la seva naturalesa o el seu origen.

Els augments de les retribucions que es puguin produir en el futur per motiu de disposicions legals d'aplicació general, un conveni col-lectiu o contractes individuals només poden afectar les condicions que es pacten en aquest conveni si, considerades globalment les noves retribucions en còmput anual, superen les pactades en aquest document. Si no és així, han de ser compensades i absorbides per aquestes últimes, i s'ha de mantenir aquest conveni en els seus termes, en la forma i les condicions pactades.

Article 5

Comissió Mixta de Seguiment

A partir de l'entrada en vigor d'aquest conveni, es constitueix una comissió amb la denominació de l'epígraf, composta paritàriament per 3 representants de l'empresa i 3 dels treballadors.

La Comissió s'ha de reunir a petició de qualsevol de les parts i assumir les funcions d'interpretació i vigilància del que s'hagi pactat. Així mateix, ha d'informar de les peticions que els treballadors formulin a l'empresa que no estiguin contemplades en aquest conveni.

Article 6

Interpretació del Conveni

Aquest conveni s'ha d'interpretar de conformitat amb el sentit gramatical de les seves clàusules i d'acord amb els objectius que es persegueixen en firmar-lo.

Capítol 2

Condicions laborals

Article 7

Jornada i horari

La jornada de treball ha de ser de 36 hores setmanals durant l'any 2002 i de 35,5 hores setmanals l'any 2003.

Horaris laborals (vegeu l'annex 1)

Atès el caràcter públic dels serveis que duu a terme el personal adscrit a aquest conveni, l'horari de treball pot variar segons les opinions de l'ajuntament de Sant Quirze del Vallès i seguint la normativa laboral vigent.

Tot el personal té dret a mitja hora de descans. L'horari del dit descans és a les 3 hores d'inici de la jornada.

Article 8

Vacances

El període de vacances és de 31 dies naturals per a tot el personal. En cas d'alta o baixa del treballador a l'empresa, s'han de fer en proporció al temps treballat.

Els treballadors que es trobin en situació de baixa d'accident tenen dret a fer-les a continuació d'haver cursat l'alta. El gaudi de les vacances es pot fraccionar en dos períodes, i la durada mínima dels dits períodes ha de ser d'1 setmana. El quadre de vacances s'ha d'aprovar abans del dia 30 d'abril de cada any.

Article 9

Permisos i llicències

El treballador, amb l'avís i la justificació previs, es pot absentar de la feina amb dret a remuneració per algun dels motius següents:

  1. 15 dies en cas de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR