Convenio colectivo - Establiments sanitaris d'hospitalització, assistència, consulta i laboratoris d'anàlisis clíniques, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enBoletín Oficial del Estado de 29/05/2003

RESOLUCIÓ TIC/1558/2003, de 27 de gener, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball del sector de la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública per als anys 2001-2004 (codi de conveni núm. 7900645).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball del sector de la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública per als anys 2001-2004, subscrit per la majoria de la Comissió negociadora per la part empresarial pels representants de la Unió Catalana d'Hospitals i pels representants del Consorci Associació Patronal Sanitària, i per part dels treballadors pels representants de Comissions Obreres (4 membres) i d'AMIC (4 membres), el dia 4 de novembre de 2002, i de conformitat amb el que disposen l'article 90. 2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2. b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; l'article 11. 2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball del sector de la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública per als anys 2001-2004 al Registre de convenis de la Direcció General de Relacions Laborals (codi de conveni núm. 7900645).

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Barcelona, 27 de gener de 2003

Jaume Abat i Dinarès

Director general de Relacions Laborals

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball del sector de la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública (XHUP) per als anys 2001-2004

6è Conveni col-lectiu dels Hospitals Concertats de la XHUP.

Capítol 1

Disposicions generals

Secció 1

Àmbits

Article 1

Àmbit funcional

El present Conveni serà d'aplicació als centres i establiments sanitaris hospitalaris que, pel fet que formen part de la Xarxa Hospitalària d'Utilització Pública, satisfan regularment necessitats del sistema sanitari públic de Catalunya mitjançant els Convenis o Concerts pertinents i que no tinguin Conveni col-lectiu propi.

Els signants del Conveni promouran durant la vigència del Conveni, la creació d'una mesa sectorial de la sanitat amb participació de les associacions empresarials i sindicats signants, per tal:

D'analitzar, valorar i proposar marcs reguladors i models de relacions laborals del sector en base als existents per al 2005.

Analitzar i valorar la implantació dels sistemes d'incentivació, desenvolupament i promoció professional i els seus resultats i, en el seu cas, proposar les modificacions que s'escaiguin.

Els signants del conveni, en el termini màxim de dos mesos constituiran una taula per tal d'estudiar i, en el seu cas, proposar, si s'escau, l'aplicació del conveni XHUP a les empreses que gestionin centres, establiments o serveis d'atenció primària, tenint en compte les seves pròpies especificitats, mitjançant l'ampliació de l'àmbit funcional del Conveni o altres mecanismes adients, i aquelles empreses que sense estar-hi incloses l'apliquen.

Article 2

Àmbit personal

2.1 Queden compresos dins l'àmbit del Conveni tots els treballadors que prestin llurs serveis als hospitals als quals sigui d'aplicació.

2.2 Els llicenciats que s'incorporin als hospitals afectats per aquest Conveni col-lectiu en règim de formació i d'acord amb allò que estableixen els programes nacionals per a cada especialitat, sens perjudici que els sigui d'aplicació la legislació general i que, si realitzen activitat laboral, percebin, si més no, els salaris reflectits als annexos 3, 4, 5 i 8 del present Conveni, no els serà d'aplicació la resta d'articles del Conveni.

2.3 Queden exceptuades totalment de l'aplicació del Conveni col-lectiu les persones que s'indiquen a continuació:

  1. El personal d'alta direcció, que es regirà d'acord amb allò que estableixen els seus propis contractes i també el Reial Decret 1382/1985, d'1 d'agost.

  2. Els professionals que, en l'exercici de llur activitat professional lliure, cobrin per "prestació de serveis", encara que realitzin llur activitat a locals de l'hospital

    mateix, donats d'alta de l'Impost d'Activitats Econòmiques com a professionals liberals. En aquests casos hom s'ajustarà a allò que estableixen llurs acords o contractes individuals, ja siguin verbals o escrits.

  3. El personal pertanyent a altres empreses que prestin serveis subcontractats.

Article 3

Àmbit territorial

L'àmbit del Conveni col-lectiu és la Comunitat Autònoma de Catalunya, i, per tant, afecta tots els centres de treball compresos dins el seu àmbit funcional, baldament la seu central de l'empresa o el seu domicili social radiqui fora de la Comunitat Autònoma

Secció 2

Vigència, duració, denúncia, pròrroga, comissió negociadora

Article 4

Vigència

El present Conveni entrarà en vigor l'endemà mateix de la data en què sigui signat. No obstant això, les seves condicions econòmiques tindran efectes des de l'1 de gener de 2001, excepte en aquells casos en què -expressament- s'indica una altra data d'efecte, d'acord amb la periodificació que s'estableix a les taules annexes.

Article 5

Duració

Els efectes d'aquest Conveni s'extingiran el 31 de desembre de l'any 2004, sense perjudici d'allò que disposa l'article 19. 2.

Article 6

Denúncia

La denúncia per a la revisió del Conveni s'efectuarà per escrit i dintre dels tres mesos anteriors a la data del seu venciment inicial o a la de qualsevol de les seves pròrrogues.

La denúncia es podrà efectuar a través de qualsevulla de les representacions empresarials o sindicals signants del Conveni, i s'haurà de comunicar a les altres representacions i a l'autoritat laboral.

Article 7

Pròrroga

El Conveni quedarà automàticament prorrogat en finalitzar la seva vigència i en els seus propis termes, pel període d'un any, si cap de les representacions no procedeix a la seva denúncia de conformitat amb allò que estableix l'article 6.

Article 8

Comissió negociadora

La Comissió negociadora del nou Conveni col-lectiu es constituirà formalment en el termini màxim d'un mes a partir de la data en què el Conveni sigui denunciat. Actuaran en qualitat de president i secretari d'aquesta les persones que els membres de la comissió, per majoria de cadascuna de les representacions, acordin.

Secció 3

Prelació de normes, absorció i compensació, vinculació a la totalitat, garantia ad personam

Article 9

Prelació de normes

Les normes que conté el present Conveni regularan amb caràcter preferent les relacions entre les Institucions compreses en el seu àmbit i els seus treballadors.

En allò que no és previst, hom s'ajustarà a allò que disposa l'Estatut dels treballadors i altres disposicions d'aplicació, amb excepció de l'Ordenança laboral per al sector, que per a les empreses afectades pel Conveni queda substituïda, en la seva totalitat, pels pactes del present Conveni.

Si els signants d'aquest Conveni en d'altres àmbits, arriben a acords que poguessin afectar al contingut del Conveni, incorporaran i adaptaran els esmentats acords amb els efectes que als esmentats pactes s'acordi.

Article 10

Absorció i Compensació

El conjunt de pactes que conté el present Conveni col-lectiu substitueix, íntegrament, les condicions, tant econòmiques com de treball, existents en la seva entrada en vigor en qualsevol dels centres hospitalaris afectats que en siguin; per la qual cosa, aquestes i qualsevulla altres queden compreses i compensades amb la nova regulació convinguda, i això independentment del seu origen, caràcter, naturalesa, denominació i quantia.

Quant a les disposicions futures que es puguin promulgar durant la vigència del Conveni, només tindran eficàcia pràctica quan, considerades en el seu conjunt i còmput anual, superin les condicions del present Conveni, considerades així en el seu conjunt i en còmput anual.

Article 11

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i, a efectes de la seva aplicació pràctica, seran considerades globalment.

Article 12

Garantia ad personam

Amb caràcter estrictament personal es respectaran les situacions personals que, en conjunt i en còmput anual, superin les condicions establertes en el present Conveni, també considerades en el seu conjunt i còmput anual.

Secció 4

Comissió paritària

Article 13

Comissió paritària

13.1 Com a òrgan per a la interpretació i vigilància del Conveni col-lectiu, es crea una comissió paritària que, a més, podrà exercir funcions de conciliació, mediació i arbitratge en aquells casos en què, les parts, de comú acord, ho sotmetin a la seva consideració.

A la Comissió paritària s'hi podran sotmetre les consultes sobre interpretació del Conveni i també aquelles que es puguin plantejar sobre conflictes concrets en matèria de grups...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR