Convenio colectivo - Transport Sanitari, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005
Publicado enBoletín Oficial del Estado de 19/02/2003

RESOLUCIÓ TIC/347/2003, de 23 de gener, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col-lectiu de treball per al sector d'empreses i treballadors de transport de malalts i accidentats en ambulància (transport sanitari) per als anys 2002-2005 (codi de conveni 7901955).

Vist el text del Conveni col-lectiu de treball per al sector d'empreses i treballadors de transport de malalts i accidentats en ambulància (transport sanitari) per als anys 2002-2005 subscrit, per la part empresarial, pels representants de l'Associació Catalana d'Empresaris d'Ambulàncies (ACEA) i, per part dels treballadors, pels representants de la Unió General de Treballadors i de Comissions Obreres el 21 d'octubre de 2002, i d'acord amb el que estableixen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la llei de l'estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col-lectius de treball; i l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació;

Vist que el Conveni col-lectiu esmentat va ser denunciat per empreses del sector per motius d'il-legalitat o de lesió a tercers, en el tràmit previ al seu registre, de conformitat amb l'article 161.2 de la vigent LPL, aprovada pel RDL 2/1995, de 7 d'abril, per tal que l'autoritat laboral procedís d'ofici a la demanda davant la jurisdicció social;

Havent-se desestimat la petició esmentada per decisió de la DG de Relacions Laborals de data 22 de gener de 2002,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col-lectiu de treball per al sector d'Empreses i treballadors de transport de malalts i accidentats en ambulància (transport sanitari), per als anys 2002-2005 al Registre de convenis d'aquesta Direcció General.

-2 Disposar que el Conveni esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Barcelona, 23 de gener de 2003

Jaume Abat i Dinarès

Director general de Relacions Laborals

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col-lectiu de treball per al sector d'Empreses i treballadors de transport de malalts i accidentats en ambulància (transport sanitari) de la comunitat autònoma de Catalunya, per als anys 2002-2005

Disposició preliminar

En funció de la legitimació i capacitat legal reconeguda mútuament per les parts, s'acorda aquest Primer Conveni col-lecti de Transport Sanitari a l'àmbit de la Comunitat Autònoma de Catalunya, subscrit per ACEA, UGT i CCOO, designant als efectes legals pertinents com a domicili de les parts els següents:

Associació Catalana d'Empresaris (ACEA), carrer de la Diputació, 315, principal 1a, 08009 Barcelona.

CCOO Federació de Comunicació i Transports, Via Laietana, 16, 2a, 08003 Barcelona; Federació Nacional de Transports, Comunicacions i Mar, UGT Catalunya, i F.S.P. UGT Catalunya, Rambla de Santa Mònica, 10, 3r, 08002 Barcelona.

Capítol 1

Disposicions generals

Secció primera

Àmbit

Article 1

Àmbit funcional

Les disposicions del present Conveni seran d'aplicació als treballadors/es i empreses, dedicades al transport sanitari.

El present Conveni serà d'aplicació a tots els treballadors/es que desenvolupen els seus serveis en les empreses indicades anteriorment, qualsevol que sigui la seva categoria professional, amb l'única excepció dels alts càrrecs a què es refereix l'article 2 del Reial Decret Legislatiu 1/1995 de 24 de març.

Ambdues parts expressament manifesten la seva intenció de no pactar acords en àmbits inferiors al d'aquest Conveni.

Article 2

Àmbit territorial

El present Conveni és d'àmbit autonòmic i afectarà als centres de treball compresos dins el seu àmbit funcional, situats al territori de la Comunitat Autònoma de Catalunya, encara que el domicili de l'empresa estigui ubicat fora de la mateixa.

Secció segona

Vigència, durada, prorroga i denuncia per la seva revisió o rescissió.

Article 3

Vigència

El present Conveni col-lecti entrarà en vigor a tots els efectes el dia 1 de gener de 2002, sens perjudici de les excepcions acordades expressament, entre d'elles allò que s'estableix a l'article 14.

Així mateix, aquest Conveni té una durada de 4 anys, de tal manera que els seus efectes finaran el 31 de desembre de 2005

Article 4

Denuncia del Conveni

El present Conveni quedarà automàticament denunciat a la seva finalització.

No obstant, l'anterior, i per evitar el buit normatiu que en altre cas produiria un cop vençuda la seva vigència inicial, o la de qualsevol de les seves pròrrogues, continuarà regint en la seva totalitat, tant en el seu contingut normatiu com obligacional, fins que sigui substituït per un altre.

Secció tercera

Prelació de normes, compensació, absorció, vinculació a la totalitat

Article 5

Prelació de normes

Ateses les peculiaritats que concorren en l'àmbit que es refereix aquest Conveni, allò que han acordat les parts regula amb caràcter general les relacions entre l'empresa i els seus treballadors en totes les matèries compreses en el seu contingut, fins i tot aquelles la regulació de les quals es pacta de forma diferent a la qual contempla la norma general aplicable.

En tot allò que no es trobi previst en aquest Conveni s'aplicarà la normativa laboral vigent.

Article 6

Compensació i absorció

Les millores econòmiques globals contingudes en aquest Conveni compensaran i absorbiran les vigents en les empreses que siguin superiors a les aquí pactades.

Pel que fa al complement de Conveni de Catalunya s'estarà a allò que estableix l'article 16 del present Conveni. Atès que el Conveni estatal estableix una pujada de l'IPC real estatal incrementat en 1 punt, per a cadascun dels anys de la seva vigència, i aquest Conveni, de forma expressa només en fa referència d'aquest mateix augment per al primer dels seus anys de vigència (2002), ambdues parts entenen que, per a la resta d'anys de coincidència en la vigència, el diferencial resta subsumit en el complement de Conveni de Catalunya.

Les condicions pactades són compensables totalment amb les que regien abans de la vigència d'aquest Conveni, sigui qui sigui la naturalesa o l'origen de la seva existència, en especial en allò que fa referència a l'article 16 d'aquest Conveni.

No obstant, les quanties derivades del complement de Conveni de Catalunya, segons allò que s'estableix l'article 16, una vegada aplicat el barem corrector que, en el seu cas li pugui pertocar al treballador, seran les úniques que no seran compensables ni absorbibles.

Article 7

Vinculació a la totalitat

Les condicions pactades en aquest Conveni formen un tot orgànic i indivisible i, als efectes de la seva aplicació pràctica, seran considerats globalment. En el supòsit que l'autoritat administrativa o judicial competent, fent ús de les seves facultats, no homologués alguns dels seus articles o part del seu contingut, el present Conveni quedarà nul i sense cap eficàcia, havent-se de procedir a la reconsideració del seu total contingut, tret que el contingut de dit article o articles no tinguin un contingut econòmic, en tal cas, es revisaran només els articles rebutjats.

Article 8

Garantia personal

Els pactes, clàusules i condicions vigents en qualsevol contracte considerats globalment i que en el còmput anual impliquin condicions més beneficioses per al treballador o grup de treballadors, en relació amb les quals s'estableixen, subsistiran com a garantia personal dels qui vinguin gaudint de les mateixes, tenint en compte allò que estableix l'actual article 16 sobre el complement de Conveni de Catalunya.

Secció quarta

Subrogació

Article 9

Subrogació del contracte amb l'Administració

Quan una empresa perdi l'adjudicació dels serveis concertats mitjançant concurs públic de gestió de serveis públics, per resolució o terminació del contracte amb l'Administració, la nova empresa adjudicatària estarà obligada a subrogar-se en els contractes laborals dels treballadors que venien prestant aquest servei, respectant en tot cas la modalitat de contractació dels mateixos, i els drets i obligacions que hagin gaudit en els set mesos anteriors a l'adjudicació en l'empresa substituïda, sempre que aquests provinguin de pactes i acords lícits que s'hagin posat en el seu coneixement juntament amb la documentació pertinent:

  1. Aquesta subrogació de personal es produirà únicament i exclusiva respecte dels següents treballadors:

    1. Treballadors en actiu, amb una antiguitat mínima en el servei objecte del contracte dels darrers set mesos anteriors a la data que l'adjudicació del contracte es produeixi, sigui quina sigui la modalitat del seu contracte de treball, amb independència que, amb anterioritat a l'esmentat període de set mesos, haguessin treballat en altra activitat.

    2. Treballadors amb dret a reserva de lloc de treball, que en el moment de l'adjudicació de l'activitat tinguin una antiguitat mínima de set mesos en la mateixa i es trobin malats, accidentats, en excedència, vacances, permís, descans maternal, servei militar o situacions anàlogues.

    3. Treballadors de nou ingrés que per exigència del client s'hagin incorporat a l'activitat com a conseqüència d'una ampliació, en els set mesos anteriors a la nova adjudicació d'aquella.

    4. Treballadors amb contracte d'interinitat que substitueixin a alguns dels treballadors esmentats a l'apartat 2...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR