Convenio colectivo - Comerç i Importadors d'articles Fotogràfics, Vídeo i So, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 27/01/2004

RESOLUCI”

TIC/4123/2003, de 18 de desembre, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del comerÁ i importadors d'articles fotogr‡fics, vÌdeo i so de la provÌncia de Barcelona per als anys 2003-2005 (codi de conveni n˙m. 0800785).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball del comerÁ i importadors d'articles fotogr‡fics, vÌdeo i so de la provÌncia de Barcelona, subscrit pel Gremi de la Fotografia i la Imatge de Catalunya, CCOO i UGT el dia 6 d'octubre de 2003, i d'acord amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 demaig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferËncia de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matËria de mediaciÛ, arbitratge i conciliaciÛ; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuraciÛ de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusiÛ del Departament de Treball amb el d'Ind˙stria, ComerÁ i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuraciÛ parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del comerÁ i importadors d'articles fotogr‡fics, vÌdeo i so de la provÌncia de Barcelona per als anys 2003-2005 (codi de conveni n˙m. 0800785) al Registre de convenis de Barcelona de la SubdirecciÛ General d'Afers Laborals i d'OcupaciÛ.

.2††Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 18 de desembre de 2003

Francisca Antolinos i JimÈnez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'OcupaciÛ a Barcelona

TranscripciÛ literal del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de comerÁ i importadors d'articles fotogr‡fics, vÌdeo i so de la provÌncia de Barcelona per als anys 2003-2005

CapÌtol 1

¿mbit, revisiÛ i condicions

SecciÛ 1

¿mbit i revisiÛ

Article 1

¿mbit funcional

En el seu aspecte funcional,el present Conveni col∑lectiu afecta les relacions laborals entre treballadors i empreses del ram del comerÁ i importadors de Barcelona i la seva provÌncia dedicades al sector de la fotografia, el vÌdeo i el so. En conseq¸Ëncia, aquest Conveni afecta totes les empreses dedicades al comerÁ, la importaciÛ i l'exportaciÛ de tota classe d'articles fotogr‡fics, de vÌdeo i so, aixÌ com les empreses en quË tambÈ Ès aplicable aquest Conveni, encara que acompleixin activitats complement‡ries, com ara fotocÚpies, laboratoris, minilaboratoris (minilabs), fotografia instant‡nia, etc.

Article 2

¿mbit territorial

L'‡mbit territorial d'aquest Conveni Ès el de provÌncia de Barcelona.

Article 3

¿mbit temporal

Les condicions econÚmiques pactades en aquest Conveni tenen vigËncia des de l'1 de gener de 2003 fins al 31 de desembre de 2005.

Article 4

RevisiÛ, formalitats i terminis

La den˙ncia del Conveni col∑lectiu pot ser efectuada per qualsevol de les parts legitimades a aquest efecte de conformitat amb l'article 87 de l'Estatut dels treballadors, i ha de fer-se abans de 2 mesos del seu venciment.

Si no hi ha den˙ncia, es prorroga autom‡ticament d'acord amb la llei.

Les condicions pactades en aquest Conveni subsisteixen, en tot cas, fins a la nova revisiÛ. Tanmateix, a partir de l'inici de les deliberacions, perden vigËncia nomÈs les cl‡usules obligacionals, i es mantÈ en vigor, en canvi, el contingut normatiu.

A partir de la segona setmana del mes de gener de l'any 2006, cal procedir a la constituciÛ de la ComissiÛ Negociadora del Conveni, que ha de fixar la data d'inici de les negociacions abans del final de la quarta setmana del mateix mes.

SecciÛ 2

Condicions

Article 5

Globalitat

Les condicions pactades en aquest Conveni formen un tot org‡nic indivisible, i a l'efecte de la seva aplicaciÛ pr‡ctica cal considerar-les globalment.

Article 6

CompensaciÛ i absorciÛ

Els salaris fixats en l'annex d'aquest Conveni sÛn compensables i absorbibles en la seva totalitat ien cÚmput anual per les retribucions que fixin les empreses incloses en el seu ‡mbit.

Article 7

Garantia personal

Totes les condicions establertes en aquest Conveni tenen la consideraciÛ de mÌnimes, per la qual cosa els pactes, les cl‡usules, lescondicions i les situacions actuals implantades entre empresaris i treballadors que en cÚmput anual impliquin unes condicions mÈs beneficioses que les pactades en aquest Conveni s'han de respectar Ìntegrament.

CapÌtol 2

Ingressos, grups professionals, modalitats del contracte, ascensos i cessaments

SecciÛ 1

IngrÈs i cessament

Article 8

IngrÈs

L'ingrÈs dels treballadors s'ha d'ajustar a les normes legals generals sobre col∑locaciÛ.

TÈ dret preferent per a l'ingrÈs, en igualtat de mËrits,qui hagi acomplert o acompleixi funcions en l'empresa amb car‡cter eventual, interÌ, amb contracte per temps determinat, contracte a temps parcial o contracte de formaciÛ o pr‡ctiques.

En cada centre de treball o empresa la direcciÛ ha de comunicarals representants dels treballadors el lloc o els llocs de treball que es preveu cobrir i les condicions que han de complir els aspirants.

Article 9

PerÌode de prova

  1. †En les relacions de treball es pot fixar, sempre que es concerti per escrit, un perÌode de prova, que en cap cas no pot ser superior als perÌodes seg¸ents:

    a)†Personal tËcnic: 6 mesos.

    b)†Resta de personal: 3 mesos.

    En els casos en quË l'empresa subscrigui inicialment un contracte indefinit amb el treballador, aquest perÌode de prova tÈ la durada seg¸ent, per a tots els treballadors:

    a)†Grups professionals 1 i 2: 6 mesos.

    b)†Resta de grups professionals: 12 mesos.

  2. †La situaciÛ d'incapacitat temporal, maternitat i adopciÛ o acolliment que afecti el treballador interromp el perÌode de prova, sempre que es consigni per escrit en el contracte de treball corresponent.

  3. †Durant el perÌode de prova, tant el treballador com l'empresari poden desistir en la prova o extingir el contracte sense previ avÌs i sense quecap de les parts no tingui dret a cap indemnitzaciÛ, sens perjudici de la liquidaciÛ que correspongui al treballador.

    Superat el perÌode de prova, el treballador passa a formar part de la plantilla i es computa el temps de prova a l'efecte d'antiguitat.

  4. †Si el personal eventual o interÌ passa a ser fix per raÛ del seu contracte no necessita cap perÌode de prova.

Article 10

Cessaments voluntaris

Els treballadors que vulguin cessar volunt‡riament en el servei de l'empresa estan obligats a fer-li-ho saber amb els terminis de preavÌs seg¸ents:

Grups professionals 1 i 2: 15 dies.

Grups professionals 3 i 4: 1 mes.

Grups professionals 5 i 0: 2 mesos.

L'incompliment per part dels treballadors de l'obligaciÛ de preavisar amb aquesta antelaciÛ dÛna dret a l'empresa a descomptar de la seva liquidaciÛ l'import del salari d'1 dia per cada dia d'endarreriment en el preavÌs.

En finalitzar el termini l'empresa est‡ obligada a liquidar els conceptes fixos que es puguin calcular en aquell moment. L'incompliment d'aquesta obligaciÛ imputable a l'empresa comporta el dret del treballador a ser indemnitzat amb l'import d'1 dia per cada dia d'endarreriment en la liquidaciÛ, amb el lÌmit de dies de preavÌs. No hi ha aquesta obligaciÛ i, pertant, no neix aquest dret si el treballador no ha preavisat amb l'antelaciÛ deguda.

SecciÛ 2

ContractaciÛ

Article 11

Normes generals

Per raÛ de les caracterÌstiques del servei en l'empresa, els treballadors es classifiquen en fixos, contractatsa temps determinat, eventuals, interins i contractats a temps parcial, en formaciÛ i pr‡ctiques.

A mÈs, es pot cloure qualsevol modalitat de contracte de treball prevista per la legislaciÛ laboral vigent a cada moment.

Les relacions laborals han de ser, priorit‡riament, de car‡cter indefinit.

Les diverses modalitats de contractaciÛ s'han de correspondre de manera efectiva amb la finalitat establerta legalment o convencionalment. Altrament, cal considerar com a indefinits amb car‡cter generalaquests contractes en frau de llei.

Article 12

Contractes de durada determinada

Els treballadors contractats per temps determinat han de tenir els mateixos drets i igualtat de tracte en les relacions laborals que els altres treballadors de la plantilla, llevat de les limitacions que derivin de la naturalesa i la durada del seu contracte.

Els contractes de durada determinada per circumst‡ncies del mercat, acumulaciÛ de tasques o excÈs de comandes poden tenir una durada m‡xima de 12 mesos dins d'un perÌode de 18 mesos a comptar del moment en quË es produeixin aquestes causes.

Article 13

Contracte d'interinitat

En els contractes d'interinitat, si la seva durada Ès superior a 2 anys, llevat del cas de suplËncia per excedËncia especial, el treballador, en cessar, ha de percebre una indemnitzaciÛ de 20 dies per any o fracciÛ.

En...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR