Convenio colectivo - Indústria de la Flequeria, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 04/06/2004

RESOLUCI”TRI/1579/2004, de 30 d'abril, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de la ind˙stria de la flequeria de Barcelona i provÌncia per als anys 2003-2006 (codi de conveni n˙m. 0802525).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de la ind˙stria de la flequeria de Barcelona i provÌncia subscrit pel Gremi de Flequers de la ProvÌncia de Barcelona, Gremi de Flequers de Barcelona, UGT i CCOO el dia 25 de marÁ de 2004 i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de conveniscol∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferËncia de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matËria de mediaciÛ, arbitratge i conciliaciÛ; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuraciÛ de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creaciÛ, denominaciÛ i determinaciÛ de l'‡mbit decompetËncia dels departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuraciÛ i de reestructuraciÛ de diversos departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de marÁ, de

reestructuraciÛ d'Úrgans territorials de l'AdministraciÛ de la Generalitat,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa la ind˙stria de la flequeria de Barcelona i provÌncia per als anys 2003-2006 (codi de conveni n˙m. 0802525) al Registre de convenis del Servei Territorial del Departament de Treball i Ind˙stria a Barcelona.

.2††Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 30 d'abril de 2004

Francisca Antolinos i JimÈnez

Directora del Servei Territorial a Barcelona

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de la ind˙stria flequera de la provÌncia de Barcelona per als anys 2003-2006

CapÌtol 1

Article 1

¿mbit funcional

Aquest Conveni afecta totes les empreses i els treballadors de la provÌncia de Barcelona que estiguin dedicats a l'elaboraciÛ, cocciÛ o simplement venda de pa, encara que comparteixin aquesta activitat amb una altra.

Els treballadors regits per aquest Conveni estan obligats a complir-lo i les empreses estan obligades a assumir les c‡rregues que el seu compliment generi.

TambÈ estan inclosos en l'‡mbit funcional d'aquest Conveni els centres de treball o punts de venda que finalitzin l'elaboraciÛd'un producte semielaborat per vendre'l.

Article 2

¿mbit personal

Aquest Conveni afecta tots els treballadors que presten els seus serveis a les empreses incloses en l'‡mbit territorial i funcional d'aquest Conveni.

Article 3

Durada i efectesLa durada d'aquest Conveni Ès de 4 anys: de l'1 de gener de 2003 al 31 de desembre de 2006. Les seves condicions econÚmiques tenen efectes des de l'1 de gener de 2003. La seva den˙ncia i prÚrroga s'han d'ajustar al que estableixi la llei.

Des de laseva fi el 31 de desembre de 2006 fins a la signatura del conveni seg¸ent, els seus articles s'han de mantenir vigents, tret de l'article 34 i la disposiciÛ transitÚria 2.

Article 4

Qualitat i seguretat en el treball

Conscients de la import‡ncia que tenen per a la ind˙stria flequera els productes que elabora, ambdues parts es comprometen a respectar el que estableixen la Llei de riscs laborals i les normes complement‡ries. TambÈ s'han de respectar les normes generals d'higiene dels productesalimentaris i les millores tËcniques que s'estableixin a les ind˙stries flequeres, per aconseguir millorar la qualitat del treball i tambÈ la del producte final.

Article 5

Objectius

SÛn objectius comuns d'ambdues parts la millora de les condicions de treball, la salut laboral i la millora de la productivitat i competitivitat de les empreses. Amb aquest objectiu, ambdues parts han de col∑laborar a assolir els objectius esmentats mitjanÁant el perfeccionament dels sistemes productius i la reducciÛ dels riscs i de l'absentisme injustificat.

Article 6

CompensaciÛ

A les millores econÚmiques individuals que s'estableixin a partir de l'1 de maig de 2004, siguin quins siguin el seu motiu, denominaciÛ, forma i naturalesa, no se'ls ha d'aplicar l'increment salarial establert a la disposiciÛ addicional 2.

Els augments concedits volunt‡riament abans de l'1 de maig de 2004 no sÛn absorbibles ni compensables, tret de les quantitats lliurades a compte del Conveni i les descrites a l'article 24.c, par‡graf quart.

Article 7

Garantia "ad personam"

S'han de respectar les situacions personals que excedeixin, amb car‡cter global, el que s'ha pactat i s'han de mantenir estrictament "ad personam".

Article 8

Igualtat de drets

El principi d'igualtat entre els treballadors i les treballadores implica que si fan una mateixa feina o si fan feines a les quals s'atribueix un mateix valor, s'ha d'eliminar qualsevol discriminaciÛ en el conjunt dels elements i condicions de retribuciÛ per raÛ de raÁa o sexe.

Concretament, si s'utilitza un sistema de classificaciÛ professional per a la determinaciÛ de les retribucions, aquest sistema s'ha de basar en criteris comuns per als treballadors i per a les treballadores i s'ha d'establir excloent-ne la discriminaciÛ per raÛ de sexe.

CapÌtol 2

Contractes

Article 9

PerÌode de prova

S'estableix un perÌode de prova, que ha de figurar en el contracte de treball i que no ha de ser superior a 30 dies naturals per als auxiliars i aprenents ni superior a 50 dies naturals per a les altres categories.

S'ha de lliurar als representants legals dels treballadors la cÚpia b‡sica dels contractes per a la seva firma, en el termini dels 8 dies seg¸ents a la seva formalitzaciÛ, a fi que es remeti a l'oficina de treball i es registri juntament amb el contracte. AixÌ mateix, en el termini dels 10 dies seg¸ents al seu registre s'ha de lliurar un exemplar de la cÚpia b‡sica segellada als representants legals dels treballadors.

En finalitzar el contracte, l'empresa ha de fer arribar, amb el preavÌs de fi de contracte, un esborrany de la quitanÁa al treballador afectat.

Article 10

Grups professionals

S'estableix expressament que la feina de la fleca Ès una tasca d'equip, per la qual cosa es pot demanar a qualsevol treballador que faci feines que habitualment fa un altre treballador de la mateixa o similar qualificaciÛ professional, sempre que aixÚ impliqui ajudar els companys i el treball propi del treballador ho permeti, a fi d'assolir una millor racionalitzaciÛ de la feina que tendeixi a una reducciÛ desitjable de la jornada laboral.

En conseq¸Ëncia, s'estableix que els treballadors regits per aquest Conveni es classifiquen en els grups i les categories professionals seg¸ents:

Grup A: tËcnics.

S'enquadren en aquest grup tots els treballadors que tenen la m‡xima responsabilitat en el desenvolupament del treball, organitzaciÛ i comercialitzaciÛ dels productes de les empreses regides per aquest Conveni.

Director general: tÈ la facultat de dirigir, organitzar i establir els criteris que han de seguir totes les seccions de l'empresa seguint les instruccions dels Úrgans societaris.

Cap de fabricaciÛ: tÈ al seu c‡rrec la direcciÛ i el control de tot el procÈs de fabricaciÛi de tots els productes que elabora l'empresa; sÛn al seu c‡rrec el control de qualitat, l'efic‡cia en el rendiment i la realitzaciÛ correcta del producte.

Cap d'administraciÛ: assumeix la direcciÛ del departament administratiu i sÛn al seu c‡rrec la correcta organitzaciÛ del treball, l'adequaciÛ dels procediments i el desenvolupament dels procediments segons les normes legals.

Cap de vendes: assumeix el desenvolupament i el correcte control de tota la polÌtica comercial de l'empresa, dels seus punts de venda i de la distribuciÛ del producte.

Grup B: administraciÛ.

Desenvolupen, sota la direcciÛ del cap corresponent, les feines de car‡cter administratiu i de control del conjunt de l'activitat de l'empresa, amb les atribucions i competËncies que corresponen a cada una de les categories.

Oficial de primera administratiu: fa les feines que li sÛn encomanades pel que fa a organitzaciÛ, mecanitzaciÛ i arxiu, amb la iniciativa que calgui, a partir de les ordres inicials, i dirigeix i orienta els oficials de segona i els auxiliars i assumeix les funcions lÚgiques d'ordre i correcciÛ.

Oficial de segona administratiu: a les ordres del cap o oficial/s de primera, si n'hi ha (que pot substituir si no hi sÛn), desenvolupa funcions administratives ordin‡ries. En tot moment est‡ subordinat al personal esmentat, perÚ amb els coneixements especialitzats necessaris per a aixÚ.

Auxiliar administratiu: Ès el treballador que, sense iniciativa, es dedica a operacions administratives elementals i en general a les purament mec‡niques, com ara mecanografia, inform‡tica, atenciÛ telefÚnica o telem‡tica, arxiu, c‡lcul senzill, tr‡mit i registre de correspondËncia, etc. En general, la seva tasca es caracteritza per la complementarietat i l'ajuda als treballadors de categoria superior.

Grup C: producciÛ.

SÛn els que tenen al seu c‡rrec el treball directe de fabricaciÛ dels productes de l'empresa, en les seves varietats i especialitats.

Encarregat: ha d'organitzar i dirigir la feinadels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR