Convenio colectivo - Construcció i Obres Públiques, Gerona

Inicio de Vigencia 1 de Junio de 2003
Fin de Vigencia31 de Mayo de 2004

RESOLUCI” TIC/3353/2003, de 6 d'octubre, per la qual s'ordena la inscripciÛ, el dipÚsit i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del sector de la construcciÛ i obres p˙bliques de la provÌncia de Girona per al perÌode de l'1.6.2003 al 31.5.2004 (codi de conveni 1700055).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball del sector de la construcciÛ i obres p˙bliques de la provÌncia de Girona per a perÌode de l'1.6.2003 al 31.5.2004 subscrit, d'una part per la UniÛ d'Empresaris de la ConstrucciÛ i, de l'altra, per CCOO i UGT el dia 24 de juliol de 2003, i d'acord amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el text refÛs de l'Estatut dels treballadors; el Decret 326/1998, de 24 de desembre; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

.1††Ordenar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball del sector de la construcciÛ i obres p˙bliques de la provÌncia de Girona per al perÌode de l'1.6.2003 al 31.5.2004 (codi de conveni n˙m. 1700055), al Registre de convenis de la SubdirecciÛ General d'Afers Laborals i d'OcupaciÛ a Girona.

.2††Ordenar-ne el dipÚsit a l'oficina corresponent d'aquesta SubdirecciÛ General.

.3††Disposar que l'esmentat Conveni es publiqui al DOGC.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni.

Girona, 6 d'octubre de 2003

Montserrat Gonz·lez i FalcÛ

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'OcupaciÛ a Girona

TranscripciÛ literal del text signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de la construcciÛ i obres p˙bliques de la provÌncia de Girona per al perÌode de l'1.6.2003 al 31.5.2004

CapÌtol 1

Article 1

¿mbit d'aplicaciÛ

Aquest Conveni afecta totes les empreses i els treballadors de la construcciÛ i les obres p˙bliques que despleguen les seves activitats industrials i laborals dins l'‡mbit de la provÌncia de Girona, i que s'inclouen en el Conveni general del sector de la construcciÛ.

Les condicions econÚmiques del present Conveni sÛn d'aplicaciÛ en aquelles empreses de treball temporal que formalitzin contractes de posada a disposiciÛ en les empreses del sector. AixÚ com a conseq¸Ëncia del Pla d'ordenaciÛ i dignificaciÛ de la professiÛ que s'aprova en el present Conveni.

Article 2

VigËncia

Aquest Conveni entra en vigor el dia de la signatura. Les condicions que estableix, no obstant aixÚ, tenen efectivitat a comptar de l'1 de juny de 2003. El nou import de les dietes i la indemnitzaciÛ per desplaÁaments amb vehicles propis es computa a comptar del dia de la signatura.

Independentment de la data de publicaciÛ d'aquest Conveni en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, les empreses tenen com a termini lÌmit per a fer efectius i regularitzar, tant els increments com els endarreriments pactats, fins al dia 1 de desembre de 2003.

El Conveni tÈ una vigËncia d'1 any, Ès a dir, que finalitza el 31 de maig de 2004, i s'ha de prorrogar per anys naturals, llevat que qualsevol de les parts expressi la seva voluntat de considerar-lo finit a la data del venciment del Conveni, o de qualsevol de les seves prÚrrogues, amb la den˙ncia fefaent, prËvia, formalitzada amb un temps mÌnim de 3 mesos.

Article 3

CompensaciÛ i absorciÛ

Les retribucions establertes per a aquest Conveni compensen i absorbeixen totes les retribucions vigents en el moment de l'entrada en vigor, independentment de la naturalesa o l'origen que tinguin.

Els augments de retribucions que hi pugui haver en el futur per disposicions legals d'aplicaciÛ general, nomÈs poden afectar les condicions pactades per aquest Conveni si, un cop considerades les noves retribucions en cÚmput anual, ultrapassen les ara pactades. Altrament, han de ser absorbides i compensades per aquestes darreres i substitueixen aquest Conveni pel que fa als seus propis termes i sense cap mena de modificaciÛ quant a conceptes, mÚduls i retribucions. En cas de pacte especÌfic per a algun treballador determinat que estableixi unes condicions laborals millors pel que fa a mÈs quantitat o menys de feina mitjana en relaciÛ amb la producciÛ normal, cal conservar aquestes condicions com a garantia mÌnima personal.

Article 4

Festes

Per al perÌode de vigËncia del Conveni (01/06/2003 a 31/05/2004), les parts han aprovat el calendari que s'adjunta com annex I a on s'hi preveuen les festes oficials, les recomanades per regularitzaciÛ de jornada i les prÚpies pactades en el Conveni de la construcciÛ, que sÛn: 24 i 31 de desembre de 2003, i el 8 d'abril i 13 de juny de 2004.

CapÌtol 2

Millores i remuneracions

Article 5

Roba de feina

L'empresa ve obligada a lliurar a tot el personal la roba de feina necess‡ria per realitzar l'activitat, aixÌ com tots aquells elements de protecciÛ (EPIS) convenients.

Article 6

InclemËncies del temps

Els dies quË per causa de les inclemËncies del temps hi hagi activitats que no es puguin fer segons el parer del cap de l'obra, i aquest decideixi la marxa del personal, s'ha de pagar tot el dia, sempre d'acord amb el salari base del Conveni mÈs el plus de conveni de dist‡ncia i transport. En el supÚsit previst anteriorment, els treballadors s'han de presentar a la feina a l'hora de comenÁar la jornada laboral. Els treballadors que aquest article preveu, tenen l'obligaciÛ de fer feines diferents de les de la seva categoria o de la seva especialitat habitual sempre que el cap de l'obra ho disposi, a fi d'aprofitar la jornada laboral en tasques que les inclemËncies del temps no ho impedeixin; aixÚ comporta l'obligaciÛ de treballar a l'obra.

En cas de suspensiÛ de la feina per raÛ de les inclemËncies del temps, el treballador nomÈs conserva la mitja dieta si ha treballat efectivament fins a l'1 del migdia del mateix dia. AixÚ no afecta el treballador desplaÁat amb dieta sencera.

En el supÚsit que a conseq¸Ëncia de les inclemËncies meteorolÚgiques resulti inviable donar ocupaciÛ en altres obres, encara que siguin diferents centres de treball de la prÚpia empresa, i ˙nicament durant 5 dies a l'any, pot aplicar-se la recuperaciÛ de la jornada prevista en l'article 73 del Conveni general del sector i recuperar-se un 70% de les hores no treballades.

Article 7

LlicËncies

S'ha de respectar el que preveu l'article 37 de l'Estatut dels treballadors i l'article 78 del Conveni general del sector de la construcciÛ.

Com a millora dels articles assenyalats sense concurrËncia de desplaÁament, l'accident greu, la malaltia greu, l'hospitalitzaciÛ i la mort de parents de 1r grau de consanguinitat o afinitat, la llicËncia Ès de 5 dies. Aquestes llicËncies corresponen al treballador sempre que al∑legui necessitats d'assistËncia familiar i acrediti aquests fets que la motiven.

En cas d'esdevenir un infortuni familiar de car‡cter greu, es concedeix al treballador que el sol∑liciti i l'acrediti, un permÌs no retribuÔt pel temps necessari prudencial per a aquestes atencions. Aquest esdeveniment s'ha d'acreditar degudament.

Article 8

Meritacions no salarials

Es consideren meritacions no salarials les quantitats que l'empresa paga en concepte de plus de transport, plus de dist‡ncia, plus de roba, plus de desgast d'eines i plus d'eventualitat en els supÚsits regulats per l'article 34.

Per als conceptes de plus de transport i plus de dist‡ncia, es fixen les quantitats que estableix la taula II per a cada categoria. Aquestes quantitats s'han de percebre ˙nicament per dia treballat. El plus de desgast d'eines el percep tot el personal d'acord amb la quantia assenyalada en la taula corresponent.

S'acorda l'estipulaciÛ de plusos de dist‡ncia i de transport de manera generalitzada per a tots els treballadors, independentment de la concurrËncia de les condicions reglament‡ries que donen dret a aquesta meritaciÛ per tal de compensar, de manera general, les despeses i el temps de desplaÁament que els treballadors inverteixen per acudir als llocs de treball, i tambÈ per tal d'evitar la variabilitat constant d'aquest concepte pel que fa a la variabilitat tambÈ constant del lloc de treball caracterÌstica d'aquest sector. Conseq¸entment, totes 2 parts ratifiquen el car‡cter compensatori i no salarial d'aquest concepte.

La cotitzaciÛ d'aquests conceptes s'ha de realitzar d'acord amb el que preveu l'article 2 del RD 1426/1997, de 15 de setembre, (BOE n˙m. 234, de 30 de setembre de 1997).

Article 9

Hores extraordin‡ries

Pel que fa a les hores extraordin‡ries, cal atenir-se a la normativa vigent. Tenen car‡cter d'hores extraordin‡ries les que ultrapassin les ordin‡ries en el cÚmput setmanal, amb excepciÛ del que disposi l'article 11.

Les parts signants del Conveni, donant compliment a allÚ que diu l'article 70 del CGSC vigent, pacten l'import, per cada una de les categories i nivells, del preu de l'hora extraordin‡ria per la vigËncia d'aquest Conveni. S'adjunten els imports a la taula VI de les taules salarials adjuntes com Annex II.

No es comptabilitza en el preu de l'hora extraordin‡ria cap import en concepte d'antiguitat.

Article 10

Gratificacions extraordin‡ries de juny i Nadal

El treballador tÈ dret exclusivament a 2 gratificacions extraordin‡ries a l'any, que s'han d'abonar els mesos de juny i desembre, abans dels dies 30 i 20 de cada un d'ells, respectivament.

Es detallen, en la taula IV els valors setmanals i mensuals de les gratificacions que han estat adaptades al que disposa el Conveni general del sector de la construcciÛ. Aquestes pagues extraordin‡ries no es meriten...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR