Convenio colectivo - Indústries de la Fusta, Gerona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 28/02/2002

RESOLUCIÓ

TRE/340/2002, de 17 de gener, per la qual s'ordena la inscripció, el dipòsit i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector de les indústries de la fusta de la província de Girona per als anys 2001-2006 (codi de conveni núm. 1700255).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del sector de les indústries de la fusta de la província de Girona per als anys 2001-2006, subscrit d'una banda per l'Associació d'Empresaris de la Fusta i de l'altra per CCOO i UGT el dia 21 de desembre de 2001, i d'acord amb el que estableixen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la llei de l'Estatut dels treballadors; el Decret 326/1998, de 24 de desembre; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

-1 Ordenar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del sector de les indústries de la fusta de la província de Girona per als anys 2001-2006 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Girona.

-2 Ordenar-ne el dipòsit a l'oficina corresponent d'aquesta Delegació.

-3 Disposar que el Conveni esmentat es publiqui al DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió negociadora del Conveni.

Girona, 17 de gener de 2002

Montserrat González i Falcó

Delegada territorial de Girona en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball per a les indústries de la fusta de la província de Girona

Capítol 1

Article 1

Àmbit funcional

Les estipulacions contingudes en el present Conveni regulen les relacions de treball de tota mena d'indústries de la fusta i expressament, les regulades en l'Annex I del Conveni general estatal de la fusta.

Article 2

Àmbit territorial

El Conveni afecta tots els centres de treball compresos en l'àmbit funcional descrit en l'article anterior i situats a la província de Girona, tot i que el domicili social de l'empresa radiqui fora d'aquest àmbit.

Article 3

Àmbit personal

Es regeixen per les disposicions d'aquest Conveni tots els treballadors que actualment o en endavant prestin serveis a les indústries de la fusta compreses en els àmbits descrits en els 2 articles precedents, qualsevol que en sigui la categoria professional o el caràcter de les relacions de treball.

Article 4

Àmbit temporal

La durada del present Conveni és de 6 anys, a partir del primer gener de 2001 i, per tant, acaba el 31 de desembre del 2006. El Conveni es pot prorrogar any rere any, sempre que no s'hi interposi cap denúncia. Produeix efectes econòmics a partir del primer de gener de 2001. L'entrada en vigor és la de la data en què el publiqui el DOGC.

Article 5

Denúncia

La denúncia proposant la rescissió o revisió del Conveni s'ha de presentar per conducte de la Delegació Territorial del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, amb una antelació mínima de 3 mesos respecte a la data en què el Conveni deixi d'estar en vigor o de la de qualsevol de les pròrrogues, i cal donar-ne compte a l'altra part.

Capítol 2

Article 6

Compensació i absorbibilitat

Les millores econòmiques del present Conveni són compensables i absorbibles per les que voluntàriament hagin concedit o pactat les empreses amb els respectius treballadors, sempre que aquestes millores superin el contingut econòmic del Conveni.

Les millores obtingudes per aquest Conveni poden ser absorbides per les que voluntàriament hagin concedit les empreses i per aquelles que en endavant es puguin establir per disposicions legals.

No és absorbible la diferència entre les taules salarials vigents al 31 de desembre de 2000 i les actuals, tret del cas dels increments produïts a partir del primer de gener.

Article 7

Garantia personal

Les condicions de treball adquirides i que siguin més beneficioses no poden ser disminuïdes per una tal absorció, així doncs, s'han de mantenir inalterables.

Capítol 3

Article 8

Categories professionals

S'ha d'estar a allò que disposa el Conveni general estatal de la fusta en aquesta matèria.

Capítol 4

Article 9

Remuneracions

Les retribucions mínimes del personal afectat pel present Conveni consisteixen en el sou o salari base que consta en les taules salarials que s'uneixen en annex al present text i que en formen part integrant. Els sous i salaris es perceben per dia natural.

Les taules salarials del període comprès entre l'1.1.2001 i el 31.12.2001 han estat incrementades en un 3,5 %, respecte de les vigents fins al 31.12.2000 més l'1,8 pendent de la diferència d'IPC corresponent a l'any 2000.

S'estableix com a clàusula de garantia una revisió amb efectes retroactius a l'1 de gener de 2001 en cas que l'IPC real superi el 3 %, i en l'excés.

Article 10

Dietes

L'import de les dietes per a 2001, és de 1.203 PTA la mitja dieta i de 3.700 PTA la dieta completa.

Article 11

Diada de Sant Josep

La diada de Sant Josep (19 de març) es considera festivitat no recuperable en totes les activitats regulades per aquest Conveni. Quan sigui dissabte o diumenge s'ha de traslladar de mutu acord entre empresa i treballadors en una altra data. En tot cas i de comú acord entre empresa i treballadors, es pot traslladar aquesta festivitat a la data que es pacti.

Article 12

Jornada de treball

La jornada anual de treball efectiu per a les indústries de la fusta, i per a les de treballs forestals, serradores i magatzems és la que disposa el Conveni general estatal de la fusta, i per tant té la regulació següent:

Any 2001: 1.780 hores

Any 2002: 1.776 hores

Any 2003: 1.772 hores

Any 2004: 1.768 hores

Any 2005: 1.764 hores

Any 2006: 1.760 hores

La jornada de treball es distribueix de dilluns a divendres, excepte a les empreses que hi trobin un perjudici objectiu de qualsevol índole.

Pel que fa a la seva distribució s'ha d'estar a allò disposat en l'article 43 del Conveni general.

1r. Les empreses poden distribuir la jornada establerta en l'article anterior al llarg de l'any, mitjançant criteris de fixació uniforme o irregular bé. La uniformitat o irregularitat afecta bé a tota la plantilla o bé de forma diversa per seccions o departaments, per períodes estacionals de l'any en funció de les previsions de les diferents càrregues de treball i desplaçament de la demanda.

La distribució de la jornada realitzada en els termes precedents s'ha de fixar i publicar abans del 31 de gener de cada exercici; no obstant això, l'esmentat calendari es pot modificar per una sola vegada fins al 30 d'abril. Una vegada establert el nou calendari, les modificacions s'han de fer d'acord amb allò establert en els articles 34 i 41 de l'Estatut dels treballadors, sense perjudici del que estableix el núm. 4 del present article.

2n. Quan l'empresa practiqui una distribució irregular de la jornada, aquesta s'ha de reduir als límits mínims i màxims de distribució següent: en còmput diari no pot excedir d'un mínim i màxim de 7 a 9 hores; en còmput setmanal aquests límits no poden excedir de 35 a 45 hores.

3r. Els límits mínims i màxims fixats en el paràgraf anterior amb caràcter general, es poden modificar en l'àmbit de l'empresa, previ acord amb els representants legals dels treballadors, fins a les referències següents: en còmput diari de 6 a 10 hores o en còmput setmanal de 30 a 50 hores.

4t. Sense perjudici d'allò establert en els paràgrafs anteriors, en qualsevol moment de l'any, les empreses poden ampliar o reduir la jornada ordinària en més o menys fins a un màxim de 2 h cada dia i amb un màxim de 60 dies laborables l'any. Les empreses que facin ús d'aquesta facultat ho han de preavisar, per escrit, als treballadors afectats amb una antelació no inferior a 2 dies laborables. En tot cas, s'ha de respectar el còmput anual d'hores de treball efectiu. En aquells centres on existeixi representació legal dels treballadors es necessari l'acord previ d'aquests.

5è. La distribució irregular de la jornada no afecta la retribució i les cotitzacions del treballador.

6è. Si com a conseqüència de la distribució irregular de la jornada, al venciment del seu contracte de treball el treballador hagués realitzat un excés d'hores, en relació a les que corresponguessin a una distribució regular, l'excés s'hauria d'abonar en la seva liquidació, segons el valor de l'hora extraordinària.

Article 13

Gratificacions

Tots els treballadors compresos en l'àmbit d'aquest...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR