Convenio colectivo - Fundació Privada Josep Finestres, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3963 de 08/09/2003

RESOLUCIÓ TIC/2615/2003, de 12 de juny, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fundació Josep Finestres per a l'any 2003 (codi de conveni núm. 0807762).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fundació Josep Finestres, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 13 de febrer de 2003, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fundació Josep Finestres per a l'any 2003 (codi de conveni núm. 0807762) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 12 de juny de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Transcripció literal del text signat per les arts

CONVENI

col·lectiu de treball de la Fundació Josep Finestres per a l'any 2003

Article 1

Àmbit personal d'aplicació

  1. El present Conveni col·lectiu té per objecte regular les relacions laborals entre la Fundació Josep Finestres i el personal al seu servei que tingui la condició de treballador o treballadora per compte de la Fundació.

  2. El Conveni no s'aplicarà a les persones a les quals es refereixen els articles 1.3 i 2 de l'Estatut dels treballadors.

    Article 2

    Entrada en vigor

    El Conveni entrarà en vigor el dia de la seva signatura, excepte per a aquelles qüestions que tinguin fixada una altra data d'efectes.

    Article 3

    Durada

  3. El present Conveni tindrà una durada d'1 any, amb data d'inici 1 de gener de 2003 i finalitzarà el 31 de desembre de 2003.

  4. Si no fos denunciat per qualsevol de les parts, es prorrogarà, amb els seus mateixos termes, per períodes anuals.

    Article 4

    Efectes econòmics

    Els efectes econòmics del present Conveni es retrotrauen a 1 de gener de 2003.

    Article 5

    Denúncia

    Qualsevol de les parts podrà sol·licitar la revisió, al seu venciment, de tot o part del present Conveni

    Article 6

    Absorció i compensació

    Les millores establertes en el present Conveni compensen les de qualsevol tipus de què gaudeixi en l'actualitat el personal afectat per aquest. Igualment, tenen caràcter compensable i absorbible respecte a les millores que puguin establir en el futur disposicions legals, les quals només tindran eficàcia i seran d'aplicació quan, considerades en conjunt i còmput anual, superin les d'aquest Conveni.

    Article 7

    Garantia "ad personam"

    Cap treballadora o treballador subjecte al present Conveni podrà percebre per efecte de la seva aplicació una menor retribució, en conjunt, que la retribució de què estava gaudint.

    Article 8

    Prelació de normes

    Les condicions pactades formen un tot orgànic i indivisible i, a efectes de la seva aplicació pràctica, seran considerades globalment.

    Les normes d'aquest Conveni regularan les relacions entre la Fundació i el seu personal. En allò que no s'hi preveu, s'aplicaran l'Estatut dels treballadors i altres disposicions legals, llevat de l'Ordenança laboral del sector, que queda substituïda en la seva totalitat pels pactes del present Conveni, excepte en el capítol corresponent a faltes i sancions.

    Article 9

    Organització del treball

    L'organització i el control del treball a la Fundació són facultat exclusiva dels òrgans rectors de l'empresa i d'aquells en què expressament delegui.

    Article 10

    Treballs de superior i inferior categoria

  5. Si, per necessitats de l'activitat productiva, l'empresari necessités destinar un treballador o una treballadora a tasques corresponents a una categoria inferior a la seva, només podrà fer-ho pel temps imprescindible, mantenint la retribució i altres drets derivats de la seva categoria professional i comunicant-ho a la representació legal del personal.

  6. El treballador o la treballadora que realitzi funcions de categoria superior a la categoria professional que tingui reconeguda per un període superior a 6 mesos durant 1 any, o 8 durant 2 anys, pot reclamar davant la Direcció de l'empresa la classificació professional adequada.

  7. Contra la negativa de l'empresa i previ informe del Comitè d'Empresa, pot reclamar davant la jurisdicció competent.

  8. Quan es desenvolupin funcions que en la seva totalitat siguin de categoria superior però no sigui procedent legalment o convencionalment l'ascens, la treballadora o el treballador tindrà dret a la diferència retributiva entre la categoria assignada i la funció que efectivament realitzi.

    Article 11

    Modificació de les condicions de treball

  9. Pel que fa a aquest article, cal atenir-se al que disposa l'article 41 de l'Estatut dels treballadors excepte pel que fa a l'apartat indemnitzatori.

  10. Tindran la consideració de modificacions substancials de les condicions de treball, entre d'altres, les que afecten les matèries següents:

    1. Jornada de treball

    2. Horari

    3. Règim de treball a torns

    4. Sistema de remuneració

    5. Sistema de treball i rendiments

  11. En els 3 primers supòsits de l'apartat anterior i sens perjudici del que disposa l'article 50.1 de la Llei, si la treballadora o el treballador resultés perjudicat per la modificació substancial de les condicions de treball, tindrà dret a la modificació durant el mes següent, a rescindir el seu contracte i a percebre una indemnització de 20 dies de salari per any de servei. Es prorratejaran per mesos els períodes inferiors a 1 any.

    Article 12

    Ingressos

  12. Els ingressos del personal, sigui quina sigui la modalitat contractual utilitzada, es consideraran efectuats amb un període de prova el final del qual no podrà ser superior als períodes següents:

    Personal titulat superior: 6 mesos

    Resta de personal titulat: 2 mesos

    No qualificat: 1 mes

    Durant el període de prova, qualsevol de les parts podrà rescindir el contracte sense necessitat de justificacions de preavís o de causa.

  13. El treballador o la treballadora que hagi finalitzat un contracte a l'empresa i tornés a ingressar-hi quedarà subjecte igualment al període de prova corresponent al nou contracte que subscrigui.

    No queden subjectes al nou període de prova els nous contractes en què concorrin les circumstàncies següents:

    1. Que el contracte anterior hagués finalitzat durant els 2 anys immediatament anteriors a la nova alta.

    2. Que el nou contracte es pacti per desenvolupar tasques de la mateixa categoria professional.

    3. Que en el contracte anterior s'hagués superat el període de prova.

    Article 13

    Cessaments

  14. Els contractes de treball s'extingiran d'acord amb les causes previstes a les lleis i/o en els propis contractes.

  15. El personal que desitgi cessar voluntàriament estarà obligat a posar-ho en coneixement de l'empresa amb un escrit per duplicat, el qual es tornarà a la persona interessada.

  16. Per al cessament s'haurà de fer un preavís amb l'antelació mínima següent:

    Preavís

    Personal no qualificat: 15 dies laborables

    Personal titulat superior: 60 dies laborables

    Resta de personal: 30 dies laborables

  17. Quan s'hagi avisat amb l'antelació esmentada, l'empresa està obligada a liquidar, en finalitzar aquest termini, les parts proporcionals dels conceptes meritats i no percebuts.

  18. L'incompliment de l'obligació de fer el preavís amb l'esmentada antelació dóna dret que l'empresa descompti de la liquidació final del treballador o la treballadora una quantia equivalent a l'import del seu salari diari per cada dia de retard en l'avís.

  19. En els contractes temporals que no es renovin, l'empresa avisarà la persona interessada d'aquesta no-renovació amb 15 dies d'antelació al cessament i, alhora, presentarà una proposta de liquidació.

    L'incompliment d'aquest avís en el termini esmentat donarà dret que el treballador o la treballadora percebi una quantia equivalent a l'import del seu salari diari per cada dia de retard en l'avís.

  20. En el moment de causar baixa, la treballadora o el treballador retornarà a la Fundació els estris, les peces de roba, els documents, etc., que pugui tenir en el seu poder i que siguin propietat de la Fundació. Es condicionarà l'abonament de la liquidació al lliurament d'aquest material.

    Article 14

    Canvis

    La Direcció de l'empresa està facultada per acordar els canvis de lloc de treball que cregui oportuns, sense altres limitacions que les exigides de les titulacions o els coneixements necessaris per a la prestació del treball. Els canvis de lloc de treball que tinguin una durada estable, es donarà compte els delegats de personal.

    Article 15

    Ascensos i promocions

  21. La cobertura de les vacants definitives, que haurà de promoure l'empresa, es durà a terme d'acord amb els següents principis:

    1. Atenció a les necessitats del servei.

    2. Adequació del treballador o la treballadora al lloc de treball a cobrir.

    3. Valoració dels títols, l'experiència, la formació, els mèrits i la trajectòria i altres mèrits dels candidats.

    4. Antiguitat del treballador.

  22. Els ascensos s'efectuaran mitjançant proves d'aptitud i/o concurs de mèrits.

  23. El que es pacta en aquest article i en l'anterior no serà d'aplicació als llocs de treball que impliquin comandament sobre altre personal, que seran de lliure designació i no comportaran minva de les facultats...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR