Convenio colectivo - LAgrícola Regional, SA . (Sector Comerç), Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3959 de 02/09/2003

RESOLUCIÓ TIC/2544/2003, de 2 de juny, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa L'Agrícola Regional, SA (sector comerç), per als anys 2003 i 2004 (codi de conveni núm. 0808472).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa L'Agrícola Regional, SA (sector comerç), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 7 de maig de 2003, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa L'Agrícola Regional, SA (sector comerç), per als anys 2003 i 2004 (codi de conveni núm. 0808472) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 2 de juny de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa L'Agrícola Regional, SA (sector comerç), per als anys 2003 i 2004

Capítol 1

Disposicions generals

Àmbit d'aplicació

Article 1

L'àmbit d'aplicació del present Conveni es concreta al personal de l'empresa L'Agrícola Regional, SA, que presta els seus serveis en el sector de comerç.

Article 2

Les normes contingudes en el present Conveni s'aplicaran als treballadors que actualment formen part de la plantilla de personal i a aquells que durant la seva vigència ingressin a l'empresa.

Article 3

L'aplicació del present Conveni té, durant la seva vigència, caràcter únic i exclusiu respecte a altres convenis, qualsevol que fos el seu àmbit personal, territorial o funcional.

Entrada en vigor i duració

Article 4

El present Conveni entrarà en vigor a partir de la data de la seva signatura, independentment de la data de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Generalitat de Catalunya; no obstant això, els seus efectes econòmics s'aplicaran a partir de l'1 de gener de 2003.

Article 5

La duració del Conveni serà de 2 anys, de manera que finalitzarà el 31 de desembre de 2004, prorrogant-se per períodes d'1 any, per tàcita reconducció, si no hi ha denúncia d'una de les parts, en la forma i els terminis establerts en l'article següent.

Rescissió i revisió

Article 6

La denúncia proposant la rescissió o revisió del Conveni haurà de comunicar-se a l'altra part i s'haurà de presentar l'esmentada comunicació davant de l'autoritat competent amb una antelació mínima d'1 mes respecte a la data d'expiració del termini de vigència o de qualsevol de les seves pròrrogues.

Article 7

Si les converses o negociacions per a la revisió del Conveni es prorroguessin per un termini que excedís el de la vigència del Conveni, s'entendrà aquest prorrogat fins a finalitzar la negociació, estant respecte a la retroactivitat a la qual es pacti en aquest.

Compensació i absorció

Article 8

Seran absorbibles i compensables les quantitats abonades al personal a compte de Conveni.

Article 9

En les millores pactades en el present Conveni, podran ser absorbides totes les condicions econòmiques que en el seu conjunt excedeixin globalment de les retribucions pactades i que tinguin caràcter individual, efectuant-se el còmput per períodes anuals. No obstant això, en el supòsit que existissin diferències per sobre de l'esmentat còmput a favor del treballador, es respectaran aquestes diferències, que es continuaran abonant en concepte de garantia "ad personam".

Comissió paritària

Article 10

Per a la vigilància del Conveni, la seva interpretació autèntica i la conciliació i l'arbitratge en els casos en què les parts interessades així ho convinguin, es constituirà una Comissió Paritària formada per 6 vocals, 3 dels quals seran nomenats pel Comitè d'Empresa i els altres 3 per la Direcció de l'empresa. Ambdues parts designaran de comú acord un president o coordinador, el nomenament del qual recaurà en un vocal de la mateixa Comissió, la qual es reunirà a petició de qualsevol de les parts mitjançant un simple escrit en què constarà el motiu de la reunió i dirigit al president, que convocarà la Comissió en el termini màxim de 10 dies.

Capítol 2

Organització del treball

Mobilitat funcional

Article 11

Podrà efectuar-se una mobilitat funcional dins els components dels grups professionals establerts en l'article 12 del present Conveni col·lectiu.

Es tindran en compte els requisits establerts en l'article 39 del text refós de l'Estatut dels treballadors (Reial decret legislatiu 1/1995 de 24 de març) i la idoneïtat i les aptituds necessàries per al desenvolupament de les tasques que s'encomanin al treballador esmentat.

Als treballadors objecte d'aquesta mobilitat funcional els seran garantits els seus drets econòmics i professionals d'acord amb la llei.

Classificació del personal en grups professionals

Article 12

Classificació en grups professionals

El personal afectat pel present Conveni, i atenent-se a les tasques que desenvolupa, i d'acord amb les definicions que s'especifiquen en l'article següent, serà classificat en grups professionals.

Aquesta estructura professional pretén obtenir una estructura més raonable i productiva, sense minvar la dignitat, oportunitat de promoció i justa retribució que correspongui a cada treballador/a. Els actuals llocs de treball i tasques s'ajustaran als grups establerts en el present Conveni.

Definició del grups professionals

Article 13

S'estableixen els següents grups professionals:

Grup 1

Director de departament

Encarregat general

Cap administratiu de 1a

Cap administratiu de 2a

Oficial administratiu de 1a

Oficial administratiu de 2a

Oficial administratiu de 3a

Auxiliar administratiu de 2a

Auxiliar administratiu de 1a

Aprenents majors 18 anys

Aprenent/a de 17 anys

Aprenent/a de 16 anys

Grup 2

Encarregat general de botigues

Encarregat de departament

Dependenta major

Cap de taulell

Dependenta 1a

Dependenta 2a

Oficial 1a

Oficial 2a

Oficial 3a

Telefonista

Ajudant/a ofici

Conserges (museus)

Enc. museus i establiments

Ajudanta dependenta

Aprenenta major 18 anys

Aprenent/a 17 anys

Aprenent/a 16 anys

Grup 3

Encarregat general serveis

Encarregat departament serveis

Cap de grup

Cap de taller

Oficial 1a especialitzat

Oficial 1a

Xofer A i B

Oficial 2a

Oficial 3a

Ajudant/a ofici

Sereno

Vigilant

Mosso/a especialitzat/ada

Guarda

Mosso/a

Conserge cel·les

Neteja

Aprenents/entes majors 18 anys

Aprenent/a 17 anys

Aprenent/a 16 anys

Capítol 3

Relacions laborals

Contractació

Article 14

Cal atenir-se al que disposi en cada moment la legislació laboral vigent. Pel que fa a treballadors fixos discontinus, seran avisats per carta certificada, amb una antelació de 15 dies, havent de respondre per escrit l'interessat en un termini de 10 dies.

Les tasques de curt període que requereixin la contractació de personal, a fi i efecte de cobrir-les, seran cobertes preferentment per personal fix discontinu que hagi realitzat el seu període d'activitat, tenint present el grau d'antiguitat.

Article 15

Els contractes de treball de durada determinada es regularan d'acord amb la legislació vigent aplicable en cada moment.

Article 16

L'empresa examinarà trimestralment amb els representants legals dels treballadors les previsions d'evolució de plantilla, així com les diverses modalitats de contractació.

Article 17

Durant la vigència del present Conveni, es convertiran els contractes de treball de 15 treballadors eventuals en contractes fixos discontinus, tenint en compte en primer lloc criteris d'objectivitat i en segon lloc l'ordre d'antiguitat.

L'empresa té la voluntat i assumeix el compromís de transformar tants contractes eventuals en fixos discontinus com permetin les possibilitats legals i organitzatives.

Article 18

S'entregarà mensualment al Comitè d'Empresa còpia del TC-1.

Formació

Article 19

L'empresa procurarà establir uns cursos de formació a diferents nivells, amb la finalitat de facilitar la promoció professional i el reciclatge dels treballadors.

Baixes voluntàries

Termini de preavís

Article 20

El treballador que vulgui causar baixa voluntària a l'empresa tindrà l'obligació de posar-ho en coneixement de l'empresa amb una antelació de:

1 mes, si és tècnic o titulat superior.

15 dies per a la resta de personal.

L'incompliment d'aquests terminis de preavís, llevat que el treballador sigui eximit del preavís per l'empresa, ocasiona la pèrdua de retribució corresponent als dies que li manquin per cobrir el termini de preavís.

Havent rebut el preavís amb l'esmentada antelació, l'empresa té l'obligació de liquidar i pagar, al finalitzar el preavís, els salaris i els altres conceptes meritats pel treballador.

Vacants

Article 21

Per a la provisió de llocs de treball vacants, i abans de recórrer a persones alienes a l'empresa, aquesta fomentarà la política de promoció entre els seus treballadors, ajudant fins i tot a facilitar estudis que completin la professionalitat exigida a qui reuneix condicions suficients per ocupar la vacant. Així mateix, i per cobrir les vacants que es produeixin, tindrà preferència, segons categoria i lloc de treball, el personal que l'hagi ocupat eventualment i de forma eficient.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR