Convenio colectivo - Daniel Aguiló Panisello, SA (DAPSA). Cataluña, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3959 de 02/09/2003

RESOLUCIÓ TIC/2559/2003, de 10 de juny, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Daniel Aguiló Panisello, SA, per als anys 2002-2007 (codi de conveni núm. 0812642).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Daniel Aguiló Panisello, SA, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 15 de maig de 2002, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Daniel Aguiló Panisello, SA, per als anys 2002-2007 (codi de conveni núm. 0812642) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 10 de juny de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Daniel Aguiló Panisello, SA (DAPSA) per als anys 2002-2007

Capítol 1

Àmbit d'aplicació

Article 1

Àmbit territorial

Les normes compreses en el present Conveni col·lectiu seran d'aplicació al centre de treball que l'empresa Daniel Aguiló Panisello, SA (DAPSA) té ubicat al Polígon Industrial Can Ferrer, s/n. de Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona).

Article 2

Àmbit funcional

El present Conveni col·lectiu té per objecte regular les condicions sociolaborals concertades entre la Direcció de l'empresa DAPSA i el personal que, mitjançant contracte laboral, presti els seus serveis al centre de treball situat al Polígon Industrial Can Ferrer, s/n de Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona).

Article 3

Àmbit personal

El present Conveni col·lectiu afecta en la seva totalitat a tot el personal laboral que pertany a la plantilla de DAPSA - Sant Sadurní, així com a tots aquells treballadors que ingressin durant la seva vigència, sempre que concorrin en uns i en els altres tots aquells requisits estipulats a l'article 1, apartat 1 del R.D. legislatiu 1/1995, de 24 de març, segons el qual s'aprovà el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors.

Queda exclòs de l'aplicació del present Conveni, el personal al qual fa referència l'article 1.3 de l'E.T., i el personal inclòs en l'article 2.1.a) del citat cos legal.

Article 4

Vigència, entrada en vigor i duració

El present Conveni entrarà en vigor el dia 1 de gener de 2002, amb independència de la data de la seva signatura i publicació, tenint una duració de 6 anys, per la qual cosa la seva vigència s'estendrà des de l'1 de gener de 2002 fins el 31 de desembre de 2007.

Article 5

Pròrroga i denúncia

El contingut del present Conveni s'entendrà tàcitament prorrogat per períodes anuals si, arribat el termini del seu venciment, cap de les parts procedeixi a la denúncia d'aquest amb tres mesos d'antelació, com a mínim. La denúncia podrà ésser realitzada per qualsevulla de les parts, havent-se de realitzar per escrit i comunicada a la part contrària i a l'Autoritat Laboral competent.

Article 6

Vinculació a la totalitat

Les condicions aquí pactades formen un tot orgànic i indivisible i, a efectes de la seva aplicació pràctica, seran considerades globalment.

Tanmateix allò, aquest Conveni queda adherit al Conveni Nacional d'Arts Gràfiques per a tots aquells aspectes que aquí no s'hagin expressament reflectits.

Article 7

Absorció i compensació

El conjunt de pactes compresos en el present Conveni substitueixen íntegrament les condicions, tant econòmiques com de treball, existents en l'Empresa a l'entrada en vigor en qualsevol de les relacions laborals afectades pel mateix, restant totes aquelles compreses i compensades amb la nova regulació convinguda, i tot això, independentment del seu origen, caràcter, naturalesa, denominació i quantia.

Tenint en compte la naturalesa del present Conveni col·lectiu, les disposicions legals o convencionals que impliquin variació econòmica en tots o en qualsevol dels conceptes retributius existents, únicament tindran eficàcia si, globalment considerats i en el còmput anual, fossin superiors al nivell total d'aquest.

Suposant que l'Autoritat Laboral, Administrativa o Judicial, declarés nul algun dels pactes d'aquest Conveni, el susdit Acord quedaria sense efecte, però no en la resta de l'articulat. En aquest cas, les parts es comprometen a negociar altre cop el pacte no aprovat en l'àmbit interior de la pròpia empresa, de conformitat amb tot allò establert segons l'E.T. i el R.D. 1.040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de Conveni col·lectiu del treball.

Article 8

Garantia personal

Es respectaran les situacions personals que, amb caràcter global i en còmput anual, excedeixin del Conveni, mantenint-se estrictament ad personam aquelles que vinguin implantades per les disposicions legals o per costum inveterada i que, una vegada analitzades en el seu conjunt, resultin el més beneficioses per al treballador. En qualsevol cas, seran respectades, amb caràcter personal, la jornada més favorable, la intensiva i les vacances de major durada.

Article 9

Comissió Paritària

Es crearà i constituirà formalment una Comissió Mixta Paritària a la signatura d'aquest Conveni, com a òrgan d'interpretació, arbitratge, conciliació i vigilància del seu compliment i amb les següents funcions específiques:

Interpretació del Conveni.

Definició i valoració dels llocs de treball que puguin motivar la incorporació de nova maquinària o tecnologia no contemplada en el present Conveni.

Mediació, conciliació i arbitratge en tots aquells problemes, conflictes o qüestions plantejades per a la seva consideració per una o per ambdues parts.

La Comissió Paritària estarà integrada per 4 membres, 2 en representació de la part econòmica i 2 en representació de la part social, havent-se de reunir a petició que qualsevulla de les dues parts.

Ambdues parts convenen i s'obliguen a sotmetre tots aquells dubtes, discrepàncies o conflictes que poguessin derivar-se com a conseqüència de l'aplicació en la interpretació del present Conveni, al dictamen de la Comissió Paritària, amb caràcter previ al plantejament dels diferents supòsits davant de la Jurisdicció Laboral competent.

Capítol 2

Organització del treball

Article 10

Objecte de l'organització del treball

L'organització del treball és facultat exclusiva de la Direcció de l'Empresa, per la qual cosa aquesta podrà implantar els mètodes i procediments més convenients per a un bon desenvolupament dels processos productius, sense que a causa d'això, perjudiqui la formació professional del seu personal, ni aquest hagi d'efectuar comeses que suposin desistiment de la seva missió laboral.

L'organització del treball té per objecte aconseguir en l'empresa un nivell adequat de productivitat basat en la utilització òptima dels recursos humans i materials. Això és possible amb una actitud activa i responsable de les parts integrants: Direcció i treballadors.

Article 11

Significació de l'organització del treball

L'organització del treball s'estendrà a les qüestions següents:

  1. L'exigència de l'activitat normal

  2. Adjudicació dels elements necessaris (màquines o tasques específiques) per a què el treballador pugui aconseguir, com a mínim, les activitats a les quals fa referència el número anterior.

  3. Fixació tant dels "índexs de malbaratament" com de la qualitat admissible al llarg de tot el procés de fabricació.

  4. La vigilància, atenció i neteja de la maquinària encomanada, tenint-se en compte, en qualsevol cas, la determinació de la quantitat de treball i activitat a rendiment normal.

  5. La realització durant el període d'organització del treball, de modificacions de mètodes, tarifes, distribució de personal, canvi de funcions i variacions tècniques de màquines i materials, sobretot quan, referint-se a aquestes, es tracti d'obtenir i cercar un estudi comparatiu.

  6. L'adaptació de les càrregues de treball, rendiment i tarifes a les noves condicions que resultin d'aplicar el canvi d'un determinat mètode operatori, procés de fabricació, canvi de matèria, maquinària o qualsevol altra condició tècnica del procés de què es tracti.

  7. La mobilitat i redistribució del personal de l'empresa, segons les necessitats de l'organització i de la producció. En qualsevol cas, es respectarà la situació personal, concedint-se el necessari període d'adaptació.

    Article 12.1

    Mobilitat funcional

    El desenvolupament de la gestió productiva pot comportar una mobilitat dels treballadors que és precís regular atenent-se a la col·laboració entre ambdues parts.

    El treballador afectat per la mobilitat funcional, sempre i quant així ho sol·liciti, podrà ser assistit o assessorat pels representants legals dels treballadors.

    En el cas de produir el canvi, característiques distintes en el lloc de treball, aquest anirà acompanyat d'una exhaustiva explicació al treballador sobre el procés productiu, amb el fi de què s'entengui el paper que compleix en el conjunt de l'empresa, així com de les notes tècniques més elementals i necessàries.

    1. Treball de categoria superior. L'empresa, en cas de necessitat, podrà destinar els treballadors a realitzar treballs de categoria...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR