Convenio colectivo - Serveis Reunits SA (SERSA) (Neteja Viària i Recollida de Residus Sòlids Urbans de Castelldefels), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3966 de 12/09/2003

RESOLUCIÓ TIC/2698/2003, de 13 de juny, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Serveis Reunits, SA (SERSA), servei de neteja viària de Castelldefels, per als anys 2003-2005 (codi de conveni núm. 0804941).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Serveis Reunits, SA (SERSA), servei de neteja viària de Castelldefels, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 11 d'abril de 2003 i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Serveis Reunits, SA (SERSA), servei de neteja viària de Castelldefels, per als anys 2003-2005 (codi de conveni núm. 0804941) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 13 de juny de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Serveis Reunits, SA (SERSA), servei de neteja viària de Castelldefels, per als anys 2003-2005

Capítol 1

Normes generals

Article 1

Àmbit funcional

Aquest Conveni s'aplica a tot el personal que presti els seus serveis al centre de treball de Castelldefels de l'empresa Serveis Reunits, SA (SERSA) i que estigui subjecte als serveis de neteja viària contractats per aquesta empresa al municipi de Castelldefels.

Article 2

Vigència

El Conveni entra en vigor l'1 de gener de 2003 i les condicions econòmiques tenen efectes des de l'1 de gener de 2003, independentment de la data de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Article 3

Durada

La durada d'aquest Conveni és des de l'1 de gener de 2003 fins al 31 de desembre de 2005. Quan finalitzi s'ha de considerar prorrogat (any rere any) per reconducció tàcita si cap de les parts no en formalitza la denúncia per escrit dins l'últim trimestre de l'any en què venç.

Article 4

Garanties "ad personam"

Les condicions establertes en aquest Conveni s'han de considerar mínimes, i cal respectar totes les situacions personals i individuals que, amb caràcter global i en còmput anual, siguin més beneficioses en conjunt per al treballador.

Article 5

Absorció i compensació

Les millores establertes en aquest Conveni, sigui quina sigui la seva naturalesa, no poden ser absorbides ni compensades amb les que els treballadors tenien anteriorment, tant a títol individual com col·lectiu.

Article 6

Comissió Paritària

Es crea la Comissió Paritària del Conveni, integrada per 2 membres de l'empresa i 2 de la part social. Així mateix, ambdues parts poden estar acompanyades d'assessor. En aquest acte l'empresa designa, com a integrants d'aquesta Comissió, els senyors Fernando Pintado i Antonio Llorach, i la representació social, els senyors Carlos Oliva Osuna i Fernando García Gordillo.

La Comissió s'ha de reunir en el termini de 15 dies si qualsevol de les dues parts ho sol·licita, i la seves funcions són les següents:

  1. Vigilància del compliment del que s'ha pactat i interpretació.

  2. Estudi i valoració de noves disposicions legals que es promulguin posteriorment a l'entrada en vigor d'aquest Conveni i que puguin afectar-ne el contingut.

  3. Totes les activitats que facin més eficaç el Conveni i fomentin la solució interna dels conflictes, pel que fa a la seva interpretació i aplicació.

    Article 7

    Dret supletori

    Pel que fa a tot el no previst i no regulat en aquest Conveni cal atenir-se al que estableix la legislació vigent, incloent-hi el Conveni general de sector de neteja pública i viària, de regs, de recollida, tractament i eliminació de residus i de neteja i conservació de clavegueram, que va entrar en vigor el dia 7 de març de 1996, (Resolució de 12 de febrer de 1996, BOE 58, de 7 març de 1996) o la normativa que el substitueixi, si escau.

    Capítol 2

    Condicions de treball

    Article 8

    Jornada laboral

    La jornada de treball del personal regit per aquest Conveni és de 40 hores en còmput setmanal.

    Article 9

    Horari de treball

    L'horari de tot el personal regit per aquest Conveni és el fixat al calendari laboral, que es confecciona, de comú acord, entre l'empresa i els representants legals dels treballadors. Aquest calendari s'adjunta com a annex 1 al present Conveni; estableix l'horari vigent actualment i també un descans diari de 30 minuts per a l'entrepà, computat com a temps efectivament treballat.

    Article 10

    Descans setmanal

    Tot el personal regit per aquest Conveni ha de fer, sense cap discriminació, la seva festa setmanal en diumenge, tret que per contracte o pacte individual s'acordi un altre dia de descans.

    En conseqüència, el descans intersetmanal en general ha de ser sempre com a mínim d'1 dia i mig de descans ininterromput. A partir del proper any 2004, a l'efecte de millorar-ho, l'empresa i la representació dels treballadors han d'establir de comú acord torns de treball perquè, de manera general i alterna cada 14 dies, es pugui gaudir d'un descans ininterromput de 2 dies que coincideixin amb dissabte i diumenge. Amb aquest fi, s'ha d'adaptar la jornada de treball de tots els afectats a 7 hores diàries, excepte en el cas que per contracte o pacte s'acordi un altre tipus de jornada o uns altres dies de descans.

    Es consideren dies festius les festes acordades amb caràcter general a la legislació vigent, és a dir, les 12 festes nacionals i les 2 locals de Castelldefels, que s'estableixen cada any.

    Article 11

    Vacances

    Les vacances anuals s'han de fer entre l'1 de juny i el 20 d'octubre, i els dies de vacances que el treballador té són 31 dies naturals, l'abonament dels quals es fa a raó del salari real mensual. L'empresa ha de facilitar al conjunt dels treballadors la data del gaudi de les vacances amb 2 mesos d'antelació com a mínim, exposant la llista al tauler d'anuncis.

    No obstant això, el personal que acrediti 2 anys d'antiguitat a l'empresa ha de gaudir de 34 dies naturals de vacances durant la vigència d'aquest Conveni.

    Com a excepció, l'empresa pot pactar individualment que es facin les vacances en un altre període. A l'efecte organitzatiu, si l'empresa necessita reorganitzar el període de vacances per necessitats dels servei, en tot cas ha de respectar la jornada laboral. Així mateix els treballadors poden permutar el seu període de vacances amb un treballador de la mateixa categoria, prèvia comunicació a l'empresa i de comú acord amb l'empresa.

    Article 12

    Dotació dels vehicles

    Els vehicles han d'anar proveïts d'una farmaciola sanitària, amb els estris i el material corresponents.

    Els vehicles han d'estar en perfectes condicions tècniques i higièniques en tot moment.

    Article 13

    Seguretat i salut laborals

    Pel que fa a totes les matèries que afectin la prevenció de riscos laborals, cal aplicar la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscos laborals, com també les disposicions reglamentàries que la desenvolupen i totes les normes que continguin prescripcions per a l'adopció de mesures preventives en l'àmbit laboral.

    En virtut del pactat en convenis anteriors i d'acord amb el que preveu l'article 35.4 de la Llei 31/1995, creat el present any 2000 el Comitè Intercentres de Seguretat i Salut Laborals corresponent als centres de treball de Viladecans i Castelldefels, activitat de recollida de residus sòlids i neteja viària, Comitè en què s'han incorporat els delegats de prevenció designats per la representació dels treballadors i els representants de l'empresa, es ratifica de forma definitiva la creació d'aquest Comitè Intercentres i també el la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR