Convenio colectivo - Skis Rossignol de España SLU, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3966 de 12/09/2003

RESOLUCIÓ TIC/2701/2003, d'11 de juny, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Skis Rossignol de España, SA (centre de treball d'Artés) per als anys 2003 i 2004 (codi de conveni núm. 0804011).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Skis Rossignol de España, SA (centre de treball d'Artés), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 20 de març de 2003 i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Skis Rossignol de España, SA (centre de treball d'Artés) per als anys 2003 i 2004 (codi de conveni núm. 0804011) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 11 de juny de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Skis Rossignol de España, SA (centre de treball d'Artés), per als anys 2003 i 2004

Capítol 1

Article 1

Àmbit funcional

El present Conveni regularà les relacions de treball entre Skis Rossignol de España, SA i els treballadors que la integren.

Article 2

Àmbit personal

El Conveni serà d'aplicació a tot el personal d'Skis Rossignol de España, SA, a excepció, i de mutu acord amb l'empresa, de les persones que desenvolupin càrrecs de direcció, comandament, responsabilitat i confiança amb categories superiors dels grups 1 al 4, inclosos, que tindran l'estatus de personal exclòs del Conveni.

Aquesta situació d'exclosos perdurarà mentre estiguin desenvolupant els càrrecs o funcions que els van ser encomanats.

Anualment, l'empresa facilitarà al Comitè d'Empresa la relació de les persones afectades per l'exclusió prevista en aquest article.

Article 3

Àmbit territorial

El present Conveni serà d'aplicació en el centre de treball d'Artés, polígon industrial Santa Maria.

Article 4

Àmbit temporal

El present Conveni entrarà en vigor a tots els efectes, inclosos els econòmics, en data 1 de gener de 2003 essent la seva duració de 2 anys, i finalitza per tant, el 31 de desembre de l'any 2004.

Ambdues parts signants es comprometen a iniciar la negociació d'un nou conveni 3 mesos abans de finalitzar la seva vigència.

Article 5

Denúncia

El Conveni podrà denunciar-se per qualsevol de les parts amb 1 mes d'antelació al seu venciment. A manca de denúncia, es prorrogarà per 1 any.

Article 6

Drets supletoris

Es consideraran com a fonts supletòries d'allò no previst en aquest Conveni la Constitució espanyola, la legislació laboral, l'Estatut dels treballadors i, quant a les matèries que assenyala com a no negociables l'article 84, tercer paràgraf de l'Estatut dels treballadors, el Conveni general del sector de la fusta.

Article 7

Unitat dels pactes del present Conveni i vinculació a la totalitat

Atès que a Skis Rossignol de España, SA, hi ha precedents de convenis d'empresa en què, per mitjà de la negociació col·lectiva, s'ha produït l'establiment de condicions específiques de tot ordre, el present Conveni obliga les parts signants d'aquest i preval davant de qualsevol altra norma que no sigui de dret necessari. La mateixa força d'obligació tindran els annexos. Les condicions del present Conveni formen un tot orgànic i indivisible i, a efectes de la seva aplicació pràctica, seran considerades globalment, per la qual cosa no es podrà pretendre l'aplicació d'una o algunes de les seves normes amb oblit de la resta sinó que, a tots els efectes, haurà de ser aplicat i observat íntegrament, en el benentès que, aplicades unes, s'entendrà d'aplicació la resta.

L'annex de l'acta de data 30 d'octubre de 2001, per la qual es modifica el Conveni vigent de l'1 de gener de 2001 a 31 de desembre de 2002, queda incorporat al present Conveni i ambdós formen un tot orgànic i indivisible, per la qual cosa ambdues parts acorden que si per qualsevol raó o circumstància quedés sense efecte alguna de les seves clàusules o incorporació al Conveni, això produiria el decaïment de totes elles, encara que s'hagués produït la seva aplicació pràctica.

Capítol 2

Article 8

Organització del treball

L'organització del treball, de conformitat amb el que prescriu aquest Conveni i la legislació laboral vigent, és facultat, funció i decisió exclusiva de la Direcció de l'empresa.

L'organització del treball té com a objectiu assolir a l'empresa un nivell adequat de productivitat basat en la utilització òptima dels recursos humans i materials, que es durà a terme d'acord amb les seves necessitats, i que permeti els avenços tècnics, l'assoliment dels seus objectius i la consecució de beneficis.

Sense menystenir la facultat esmentada en el paràgraf primer, els representants dels treballadors seran informats i seran escoltats prèviament en allò relacionat amb l'organització i racionalització del treball.

Article 9

Categories

Es mantenen les categories professionals que preveu l'annex 2.

S'acorda la creació d'una mesa de negociació en el moment de la signatura del present Conveni per estudiar la classificació professional a l'empresa.

L'acte de classificació del treballador, pel que fa a categoria professional, el durà a terme la Direcció de l'empresa, sense perjudici del que estableix l'Estatut dels treballadors.

Personal eventual

Des del dia 1 de gener de 1995, aquest personal passa a tenir els mateixos conceptes i quantia retributiva que el personal fix de plantilla, a excepció del plus de nocturnitat, i queden absorbits i compensats els increments previstos en l'article 68 de l'actualment derogada Ordenança laboral per al personal eventual, amb l'excepció del que estableix l'article 46 d'aquest Conveni d'acord amb les causes que s'hi esmenten.

Article 10

Ascensos i vacants

Els ascensos se subjectaran al règim següent:

L'ascens dels treballadors a tasques o llocs de treball que requereixin titulació o impliquin comandament o confiança, inclosos els caps d'equip, serà de lliure designació per part de l'empresa, prèvia notificació als representants dels treballadors.

Per a les vacants o llocs de treball de nova creació que s'hagin de cobrir de les altres categories, l'empresa establirà un concurs oposició d'acord amb un sistema de caràcter objectiu i es prendran com a referència les següents circumstàncies: titulació adequada, valoració acadèmica, coneixement del lloc de treball, historial professional, haver desenvolupat una funció de superior grup professional i superar satisfactòriament les proves que a aquest efecte s'estableixin. Primer s'informarà els representants dels treballadors i després els treballadors, per mitjà d'un comunicat en el tauler d'anuncis, i així tindrà les mateixes possibilitats el personal de la fàbrica que el personal extern.

Article 11

Ingressos

L'ingrés de treballadors s'ajustarà a les normes legals generals i especials sobre col·locació.

L'ingrés dels treballadors es considerarà fet a títol de prova, el període del qual serà variable segons el tipus de llocs a cobrir i en cap cas no excedirà de la següent escala:

9 mesos per al personal d'alta direcció, quan el contracte sigui de durada indefinida.

6 mesos per als tècnics titulats.

4 mesos per als treballadors qualificats dels grups professionals 2, 3, 4 i 5.

2 mesos per als treballadors qualificats dels grups professionals 6, 7, 8 i 9, així com també per als treballadors no qualificats.

Només s'entendrà que el treballador està subjecte a període de prova si així consta per escrit. Durant el període de prova, per ambdues parts (empresa i treballador) podrà resoldre's lliurement el contracte sense termini de preavís i sense dret a cap indemnització.

La situació d'incapacitat laboral transitòria interromprà el còmput del període de prova.

Article 12

Cessaments

Els treballadors que desitgin cessar voluntàriament en la prestació dels seus serveis a l'empresa estaran obligats a posar-ho en coneixement d'aquesta, amb l'antelació següent:

Grups professionals 1, 2 i 3: 4 mesos.

Grups professionals 4 i 5: 2 mesos.

Grups professionals 6, 7 i 8: 1 mes.

Grups professionals 9 i 10: 15 dies.

L'incompliment per part del treballador del termini de preavís donarà dret a l'empresa a descomptar de la liquidació l'import del salari d'1 dia per cada dia de retard en el preavís.

Article 13

Premis per iniciatives

Per integrar el personal a l'afany per les millores de productivitat, es crea una Comissió d'Iniciatives, presidida pel director de producció, amb 2 membres del Comitè d'Empresa escollits en el seu si.

La Comissió determinarà quin tipus d'idees són considerades com a iniciatives.

Es beneficiarà dels premis per iniciatives tot el personal que forma part dels departaments de Producció i Manteniment, excloent-hi el personal amb comandament.

El premi serà el que, de mutu acord, concretin el portador de la iniciativa i l'empresa

Abans de procedir al seu pagament, es comprovarà la seva efectivitat.

Capítol 3

Remuneracions

Article 14

Gratificacions

Tot el personal afectat pel present Conveni percebrà, a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR