Acuerdo - l'Institut Català de la Salut (ICS), Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3972 de 22/09/2003

RESOLUCIÓ TIC/2809/2003, de 15 de maig, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del contingut de l'Acord de la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat sobre les condicions de treball del personal de les institucions sanitàries de l'Institut Català de la Salut (ICS) (codi de conveni 7902012).

Vist el text de l'Acord de la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat sobre les condicions de treball del personal de les institucions sanitàries de l'Institut Català de la Salut (ICS), subscrit per l'Administració de la Generalitat de Catalunya per la representació del Departament de Sanitat i Seguretat Social, l'Institut Català de la Salut, Departament de Governació i Relacions Institucionals i Departament d'Ensenyament i per la representació de les organitzacions sindicals Comissió Obrera Nacional de Catalunya (CONC) i "Convergencia Estatal de Médicos y Ayudantes Técnicos y Sanitarios" (CEMSATSE), el dia 29 d'octubre de 2002, i de conformitat amb el que disposa l'article 36 de la Llei 9/1987, de 12 de juny (BOE de 17.6.1987), segons redacció donada per la Llei 7/1990, de 19 de juliol (BOE de 20.7.1990), i l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya i altres normes d'aplicació;

Vista l'aprovació expressa de data 12 de novembre de 2002 per l'òrgan de govern competent, segons el que disposa l'article 35 de l'esmentada Llei 7/1990,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció de l'esmentat Acord de la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat sobre les condicions de treball del personal de les institucions sanitàries de l'Institut Català de la Salut (ICS), en el Registre de convenis d'aquesta Direcció General de Relacions Laborals.

.2 Disposar que l'Acord esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, previ compliment dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta resolució a la Mesa Sectorial de Negociació de Sanitat.

Barcelona, 15 de maig de 2003

Jaume Abat i Dinarès

Director general de Relacions Laborals

Transcripció literal del text signat per les parts

Acord

de la Mesa sectorial de negociació de sanitat sobre les condicions de treball del personal de les Institucions sanitàries de l'Institut Català de la Salut

L'Institut Català de la Salut du a terme un procés de modernització per refermar-se, en un entorn de canvi continu, en la seva missió de desenvolupar un grup sanitari públic del Departament de Sanitat i Seguretat Social de la Generalitat de Catalunya que sigui referent i model de provisió de serveis de salut a Catalunya.

Aquest procés suposa l'adopció de diverses mesures recollides en el Pla d'empresa del Grup ICS 2002-2006, entre d'altres, el disseny de polítiques proactives en matèria de recursos humans que ofereixin un entorn que potenciï el desenvolupament de tots els professionals de l'organització i que faciliti la seva coresponsabilitat en l'assoliment dels objectius estratègics de l'ICS.

Les línies d'actuació de les polítiques de recursos humans a l'ICS s'orienten a la millora del clima laboral i al desenvolupament d'un sistema retributiu més just i incentivador que permeti el creixement professional, la valoració de la qualitat de l'activitat i el reconeixement de la vàlua personal.

Donar satisfacció a aquest marc d'aspiracions obliga a definir un nou model retributiu de l'ics que, actuant com a palanca de canvi, respongui a l'estratègia i als valors de l'organització.

Un model basat en l'equitat interna, que relacioni el lloc de treball, l'aportació del professional, els resultats individuals i d'equip i que vinculi les retribucions amb les activitats que afegeixen més valor.

De manera complementària a la definició d'un nou model retributiu, les polítiques de recursos humans de l'ICS incorporen altres mesures per potenciar el desenvolupament, la incentivació i promoció professional i la definició de la jornada i l'horari laboral tot plegat per configurar les condicions de treball de les persones que treballen a l'ics.

La implantació del nou model retributiu de l'ICS introdueix com a elements innovadors: la carrera professional, la valoració de l'assoliment dels objectius prèviament fixats, el complement de docència, la polivalència i l'extensió del complement específic a diversos grups professionals. També es revisa la conceptuació del complement d'atenció primària, així com la resta de mesures d'incentivació o promoció professional i de condicions de treball. Això requereix, amb independència de l'imperatiu legal, el màxim consens amb els representants dels treballadors, tal i com estableixen l'Acord general de condicions de treball del personal de l'àmbit d'aplicació de la Mesa general de negociació de l'administració de la Generalitat de Catalunya de 12 de juliol de 2000, la resolució 915/VI del Parlament de Catalunya i la Disposició addicional cinquanta-una de la Llei 20/2001, de 28 de desembre de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2002.

Així doncs, a l'empara de l'article 35 de la Llei 9/1987, de 12 de juny, de representació determinació de les condicions de treball i participació del personal al servei de les administracions públiques, modificada per la Llei 7/1990, de 19 de juliol i per la Llei 18/1994, de 30 de juny, l'Institut Català de la Salut i les organitzacions sindicals amb presència a la Mesa sectorial de negociació de sanitat adopten el següent

Acord

  1. Determinació de les parts

    Aquest Acord ha estat negociat a la Mesa sectorial de negociació de sanitat entre l'administració de la Generalitat de Catalunya i les organitzacions sindicals que en formen part, de les quals subscriuen l'Acord CEMSATSE i CCOO

  2. Àmbit d'aplicació

    Aquest Acord és d'aplicació al personal de les institucions sanitàries de l'ICS adscrit a centres propis o a centres gestionats per entitats alienes. La negociació s'ha realitzat en els termes previstos a la Llei 9/1987, de 12 de juny, d'òrgans de representació, participació i determinació de les condicions de treball del personal al servei de les administracions públiques, modificada per la Llei 7/1990, de 19 de juliol.

  3. Personal de les institucions sanitàries de l'ICS al qual se li manté el seu actual sistema de retribucions i de condicions de treball

    Personal de contingent i zona adscrit a centres propis o a centres gestionats per entitats alienes.

    Personal de SEU i SOU (serveis ordinaris i especials d'urgències)

    Personal MUH (facultatiu d'urgències hospitalàries)

    Personal MIR i LLIR (facultatius i llevadores en formació)

    Personal de l'extingit SEU de la ciutat de Barcelona (personal facultatiu i sanitari no facultatiu d'atenció primària amb funció exclusiva d'atenció continuada, Decret 157/1994, de 28 de juny).

  4. Model retributiu de l'Institut Català de la Salut

    4.1 Carrera professional

    La carrera professional permet als professionals progressar de forma individualitzada a nivells diferents, prèviament definits, com a reconeixement al desenvolupament professional en termes d'experiència, coneixements, i compromís amb l'organització i pretén contribuir a la millora de la qualitat assistencial.

    4.1.1 Àmbit d'aplicació

    Està inclòs en el sistema de carrera professional el personal adscrit a un centre o servei gestionat per l'ics que s'indica a continuació:

    Facultatius amb nomenament estatutari fix de: hospital, serveis jerarquitzats d'atenció primària, equips d'atenció primària, programa d'atenció a la salut sexual i reproductiva, PADES, salut mental, serveis de prevenció i altres integrats en programes especials creats o que es puguin crear pel Departament de Sanitat i Seguretat Social.

    ATS/Diplomat d'infermeria, llevadores, fisioterapeutes, logopedes, terapeutes ocupacionals, amb nomenament estatutari fix i adscrites a un hospital de l'ICS, equips d'atenció primària (en aquest cas inclouríem també les treballadores/assistents socials), serveis jerarquitzats d'atenció primària, a un àmbit d'atenció primària afectat per la integració d'especialitats d'acord amb l'establert al Decret 284/1990 de 21 de novembre o per la implantació de la reforma de l'atenció primària, PADES, salut mental, serveis de prevenció, llevadores del programa d'atenció a la salut sexual i reproductiva, personal d'infermeria d'escoles universitàries d'infermeria i altres integrats en programes especials creats o que es puguin crear pel Departament de Sanitat i Seguretat social.

    A efecte de model de carrera professional, sempre que ens referim a personal diplomat d'infermeria i a altres diplomats sanitaris es consideraran incloses totes les categories professionals relacionades en el paràgraf anterior.

    Així mateix, també és destinatari de la carrera professional el personal facultatiu i diplomat d'infermeria i altres diplomats sanitaris amb nomenament estatutari fix integrats en equips d'atenció primària o adscrits a serveis jerarquitzats gestionats per entitats alienes, en concordança amb el document de la Mesa sectorial de negociació de sanitat de data 20 de juny de 1997.

    Al personal temporal se li reconeixeran els serveis prestats a institucions sanitàries com a personal amb nomenament estatutari interí, a efectes de còmput de la carrera professional, un cop tingui nomenament d'estatutari fix.

    4.1.2 Nivells i criteris d'avaluació per canvi de nivell

    La carrera professional s'estructura en 5 nivells

    Requisit: serveis prestats amb nomenament estatutari fix o interí, com s'indica en la taula posterior (en el còmput de temps no es consideraran les excedències voluntàries, llevat dels tres primers anys de l'excedència per tenir cura d'un fill, a comptar des de la data de naixement del fill).

    La distribució del temps mínim de serveis prestats és la següent:

    Nivell

    Nom facultat

    Nom inferm

    Anys antig.

    1. facult.

    2. inferm.

      0

      Facultat

      Infermera (o nom

      Menys de 5

      -

      -

      categoria professional)

      1

      Senior

      Senior

      5 o més

      3.300

      1.100

      2

      Expert

      Expert

      11 o més

      6.300

      2.500

      3

      Referent

      ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR