Convenio colectivo - Semillas Batlle SA (Centro de Trabajo de Bell-lloc d'Urgell), Lérida

Inicio de Vigencia 1 de Abril de 2003
Fin de Vigencia31 de Marzo de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3975 de 26/09/2003

RESOLUCIÓ TIC/2869/2003, de 26 d'agost, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Semillas Batlle, SA, de Bell-lloc d'Urgell (Pla d'Urgell), per al període de l'1.4.2003 al 31.3.2004 (codi de conveni núm. 2500541).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Semillas Batlle, SA, de Bell-lloc d'Urgell (Pla d'Urgell), subscrit pels representants de l'empresa i dels treballadors el dia 13 d'agost de 2003, i d'acord amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Semillas Batlle, SA, de Bell-lloc d'Urgell (Pla d'Urgell), per al període de l'1.4.2003 al 31.3.2004, al Registre de convenis de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació a Lleida.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Lleida, 26 d'agost de 2003

Anna Miranda i Torres

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Lleida en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de l'empresa Semillas Batlle, SA, de Bell-lloc d'Urgell (Pla d'Urgell) amb el seu personal oficial de 1a, 2a i 3a dins el règim general

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Objecte i àmbit territorial

Aquest conveni regularà, a partir de la seva entrada en vigor, les relacions laborals del centre de treball que l'empresa Semillas Batlle, SA, té establert a Bell-Lloc d'Urgell.

Article 2

Àmbit personal

Estan obligats a les estipulacions d'aquest conveni tots els treballadors que treballin en el centre de treball esmentat en l'article anterior, amb les categories d'oficial 1º, 2º i 3º, a excepció únicament del personal que ostenti el càrrec que fa referència l'article 1r C i l'article 2n 1) a), de la Llei de l'Estatut dels treballadors de 10 de març de 1980, com també el personal que tingui la consideració de Directiu amb nomenament específic de l'empresa i la seva cotització a la Seguretat Social sigui per grup 1r.

Article 3

Vigència

El conveni començarà a regir a efectes legals a partir del dia següent a la data de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la Província, si més no, i mentre duri aquest tràmit, s'aplicarà provisionalment a partir del dia següent a la seva signatura per la Comissió Negociadora.

Els efectes del Conveni seran des de l'1 d'abril de 2003, llevat dels acords pactats amb una vigència específica.

Article 4

Durada

Aquest Conveni tindrà una durada d'un any finalitzant el 31 de març de 2004, prorrogant-se tàcitament, llevat que alguna de les parts formuli denúncia amb una antelació de dos mesos com a mínim; respecte a la data del seu venciment. Al venciment del conveni i mentre no es pacti un altre de nou o es prorrogui l'anterior quedaran vigents tant les clàusules normatives així com les obligacions de l'anterior i, fins els 31 de Març de 2005, com a màxim.

Article 5

Compensació, absorció i condiciones mes beneficioses

Les condicions econòmiques pactades en aquest conveni, considerades en el seu conjunt, son compensables amb les que anteriorment eren vigents per l'aplicació de disposicions legals, pactades en Convenis col·lectius o contractes individuals de treball.

Només tindran eficàcia en el futur les condicions econòmiques que s'estableixin per disposició legal, si globalment considerades en còmput anyal, superessin a les establertes en aquest Conveni, conservant-se, en el seu cas, absorbibles per les condicions pactades.

Article 6

Unitat de conveni

Ambdues representacions estan d'acord, que essent tot allò pactat un tot orgànic indivisible, consideren al Conveni com nul i sense cap eficàcia, en el supòsit de que per la jurisdicció competent en ús de les seves facultats, no s'aprovés algun pacte fonamental pel qual quedés desvirtuat el contingut del Conveni.

Article 7

Comissió interpretativa

Als efectes d'aquest Conveni i de dirimir diferències d'aplicació que pogueren sorgir en matèries relacionades amb aquest, es nomenarà una Comissió Mixta d'interpretació presidida pel President del Conveni. Seran els seus vocals, quatre representants dels treballadors que formen part del Comitè d'empresa i quatre designats per la Direcció de l'empresa.

Les reunions es faran a petició de qualsevol dels representants, havent de sol·licitar-ho a la Presidència amb 8 dies de antelació con a mínim a la data proposta, domiciliant-se a l'empresa.

Les funcions i activitats de la Comissió Mixta, no obstruiran en cap cas, el lliure exercici de les jurisdiccions administratives, contencioses i judicials.

Capítol 2

Organització del treball

Article 8

Control de la contractació

  1. La direcció de l'empresa lliurarà al Comitè d'empresa una còpia bàsica de tots els contractes que es facin per escrit, amb l'excepció dels contractes de relació laboral especial d'Alta direcció sobre els quals s'estableix el deure de notificació a la representació legal dels treballadors.

    Amb la finalitat de comprovar l'adequació del contracte vigent, la còpia bàsica contindrà totes les dades del contracte llevat del DNI, el domicili, l'estat civil i qualsevol altre, d'acord amb la Llei Orgànica Civil i amb la Llei orgànica 1/1.982 de 5 de maig, que pogués afectar a la intimitat personal.

    Aquells contractes que s'hagin de registrar per l'INEM, la còpia bàsica s'enviarà, juntament amb el contracte, a l'Oficina de Col·locació. En els demés casos es trametrà exclusivament la còpia bàsica.

  2. La direcció de l'empresa notificarà al Comitè d'empresa, les pròrrogues del contracte de treball al qual es refereix l'apartat número 1, com també les denúncies corresponents que li facin.

  3. El Comitè d'empresa rebrà, cada tres mesos com a mínim, informació sobre les previsions per part de la direcció de l'empresa sobre l'expedició de nous contractes, amb la indicació del número, de les modalitats i del tipus de contracte que seran utilitzats, com també els supòsits de subcontractació.

  4. Els representants de l'Administració com també el Comitè d'empresa i la Direcció de l'empresa que tinguin a l'abast la còpia bàsica dels contractes, en virtut de la seva pertinència als òrgans de participació institucional que reglamentàriament tinguin aquestes facultats, observaran silenci professional, i no podran utilitzar aquesta documentació per a finalitats diferents de les que motiven el seu coneixement.

  5. La direcció de l'empresa, amb motiu de l'extinció del contracte, al comunicar als treballadors la denúncia o en el seu cas, el preavís de la seva extinció, haurà d'acompanyar una proposta del document de liquidació de les quantitats adequades.

    El treballador podrà sol·licitar la presència d'un representants legal dels treballadors, al moment de signar el rebut de la quitança, fent-hi constar el fet de que la signatura es realitza en presència d'un representant legal dels treballadors, o be no ha fet ús d'aquesta possibilitat. Si la direcció de l'empresa impedeix la presència del representant legal al moment de la signatura, el treballador ho podrà fer constar en el mateix rebut als efectes oportuns.

  6. La liquidació dels salaris que corresponguin als treballadors fixes discontinus, en el supòsit d'acabament de cada període d'activitat, es durà a terme d'acord amb els tràmits i garanties que s'estableixen en l'apartat anterior.

  7. Les accions o omissions de la direcció de l'empresa contrària als drets d'informació reconegudes en la Llei 2/1991 de 7 de gener, seran constitutives d'infracció greu, segons el que estableix l'article 7.6 de la Llei 8/1988, de 7 d'abril, d'infraccions i sancions en l'ordre social.

    L'incompliment de les obligacions en matèria de tramitació dels rebuts de quitances seran constitutius d'infracció greu en matèria laboral i es sancionarà d'acord amb el que disposa la llei anteriorment esmentada.

    Article 9

    Categories grup obrer (salari base)

    Oficial de 1ª

    Oficial de 2ª

    Oficial de 3ª

    Els treballadors que durant un període de tres anys ostenti la categoria d'oficial de 2ª, passaran automàticament a la categoria d'oficial de 1ª, amb els efectes econòmics establerts per aquesta.

    Capítol 3

    Regim retributiu

    Article 10

    ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR