Convenio colectivo - Lincoln KD, SA. (Centre de Sant Feliu de Llobregat, fàbrica d'electrodes i magatzem), Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3975 de 26/09/2003

RESOLUCIÓ TIC/2853/2003, de 27 de juny, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Lincoln-KD, SA (centre de Sant Feliu de Llobregat, fàbrica d'electrodes i magatzem), per a l'any 2003 (codi de conveni núm. 0800841).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Lincoln-KD, SA (centre de Sant Feliu de Llobregat, fàbrica d'electrodes i magatzem), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 8 de maig de 2003, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Lincoln-KD, SA (centre de Sant Feliu de Llobregat, fàbrica d'electrodes i magatzem), per a l'any 2003 (codi de conveni núm. 0800841) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 27 de juny de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Lincoln-KD, SA, per a l'any 2003

Capítol 1

Secció 1

Disposicions generals

Àmbit territorial, funcional i personal

Article 1

Àmbit territorial

L'àmbit és el de l'empresa i afecta els centres de treball de Lincoln-KD, SA, de Sant Feliu de Llobregat: la fàbrica d'elèctrodes i el magatzem.

Article 2

Àmbit funcional

El Conveni afecta totes les activitats dels centres de treball.

Article 3

Àmbit personal

El Conveni afecta la totalitat dels treballadors de la plantilla de l'empresa. Així mateix afecta tots els treballadors que hi ingressin durant la seva vigència. No obstant això en queden exclosos els que realitzin les funcions d'alta direcció, alta gerència i tota aquella feina que excedeixi l'aplicació de les normes de l'Ordenança de treball de la indústria siderometal·lúrgica vigent i la Llei de l'estatut dels treballadors.

Secció 2

Vigència, pròrroga i revisió

Article 4

Entrada en vigor i durada

  1. Aquest Conveni entra en vigor el dia 1 de gener de 2003 i la seva durada és d'1 any; finalitza el 31 de desembre de 2003. Es pot prorrogar any rere any per tàcita reconducció si no hi ha denúncia.

  2. Si el 31 de desembre de 2003 l'increment real de l'IPC per al conjunt nacional és superior al 3% s'ha d'aplicar la revisió següent: es meriten els endarreriments des de l'1 del mes següent al que coincideixi o superi l'IPC per al conjunt nacional al 3% i s'ha d'abonar a la nòmina de gener de 2004, si escau.

  3. Aquesta revisió afecta els conceptes salarials següents: salari base, plus de conveni, suplement salarial, segon suplement salarial, antiguitat, nocturnitat, feina tòxica, penosa i perillosa. La diferència resultant s'ha de tenir en compte per determinar la base de càlcul dels increments salarials per a l'any 2004.

    Article 5

    Denúncia i revisió

  4. La denúncia que proposi la iniciació, revisió o pròrroga ha d'efectuar-se amb una antelació mínima de 3 mesos a la data del seu venciment davant l'autoritat laboral competent.

    En el termini de 2 mesos des de la presentació de la denúncia, s'ha de lliurar un projecte raonat sobre els motius de la denúncia i els punts que cal deliberar, i s'han d'iniciar les deliberacions al cap de 13 dies hàbils de la presentació d'aquest projecte raonat.

  5. Si en finalitzar el termini de vigència del Conveni se n'insta la rescissió, s'ha de mantenir el règim establert en el present fins que les parts afectades es regeixin per un nou conveni.

  6. Iniciades les negociacions per a la revisió del Conveni, les parts han de procurar que es desenvolupin amb l'antelació i la continuïtat necessàries a fi de permetre l'examen exhaustiu i la solució puntual dels problemes plantejats.

    Secció 3

    Compensació, garantia personal i absorció

    Article 6

    Les condicions establertes per aquest Conveni formen un tot orgànic indivisible i a l'efecte de la seva aplicació pràctica s'han de considerar globalment.

    Article 7

    Tenint en compte la naturalesa del Conveni, les disposicions legals futures que impliquin una variació en tot o algun dels conceptes aquí regulats únicament tenen eficàcia pràctica si, globalment considerats i sumades a les vigents disposicions legals aplicables, superen les d'aquest Conveni col·lectiu, més altres millores voluntàries que puguin haver-se establert fins a la data d'iniciar-se la vigència d'aquestes disposicions legals.

    En cas contrari, es consideren absorbides per les millores individuals concedides voluntàriament per l'empresa, abans o després d'establir el Conveni col·lectiu o durant la seva vigència.

    Article 8

    Garanties "ad personam"

    S'han de respectar les situacions personals que amb caràcter global superin les pactades i s'han de mantenir estrictament "ad personam".

    Capítol 2

    Article 9

    Mobilitat del personal

    Tot canvi de lloc de treball o secció de qualsevol treballador amb caràcter definitiu ha de ser posat en coneixement del Comitè d'Empresa prèviament.

    Article 10

    Vacants

    Quan es produeixi una vacant en qualsevol lloc de treball, la Direcció de l'empresa ha de procurar cobrir-la amb personal de la plantilla, sempre que consideri que existeix la persona idònia i apta per ocupar aquest lloc de treball.

    Prèviament ha de posar-ho en coneixement del Comitè d'Empresa i publicar-ho en el tauler d'avisos, amb la finalitat que si existeix algun treballador interessat ho sol·liciti, a fi que sigui sotmès per l'empresa a la pertinent prova de capacitat per ocupar el lloc de treball en qüestió.

    Entre les sol·licituds s'han d'elegir per a la prova les d'aquells treballadors que, en el cas que resultin els més adequats, no ocasionin un nou trasllat de personal pel fet que deixin buit un lloc de treball d'imprescindible cobertura.

    Una vegada efectuades les proves, es dóna preferència, en igualtat de condicions i aptituds, al treballador de més antiguitat a l'empresa. El resultat d'aquestes proves ha de ser posat en coneixement del Comitè d'Empresa.

    Capítol 3

    Condicions econòmiques

    Les condicions vigents a partir de l'1 de gener de 2003 s'especifiquen a l'annex 1.

    Article 11

    Salari base o mínim de conveni

    Es considera salari base o mínim de conveni el que figura a la primera columna de l'annex 1.

    Article 12

    Plus de conveni

    Es conceptua com a tal la quantitat que per a cada categoria figura a la segona columna de l'annex 1.

    Article 13

    Extensió

    Sens perjudici del que s'estableix als articles 6 i 7 sobre compensació general de percepcions establertes sobre la base del còmput anual, el plus conveni compensa i comprèn de manera especial els conceptes següents:

    1. El 25% que es considera mínim garantit per l'article 73 de l'Ordenança de treball de la indústria siderometal·lúrgica d'aplicació en exigir determinats rendiments.

    2. El plus de transport regulat per l'Ordre ministerial del 24 de setembre de 1958 i disposicions complementàries o concordants.

    3. El plus de distància regulat per les ordenances ministerials d'1 de febrer i 4 de juny de 1958.

      Article 14

      Salari de cotització

      És el que estableix les disposicions legals vigents.

      Article 15

      Suplement salarial

      És la quantitat que per a cada categoria figura a la tercera columna de l'annex 1.

      Article 16

      Augment per anys de servei

      Amb efectes des de l'1 de gener de 2000, s'estableix un plus de vinculació a l'empresa que consisteix en la percepció de les quantitats que s'assenyalen a l'annex 2. És abonada per quadriennis des de la data d'ingrés del treballador a l'empresa, sigui quina sigui la modalitat de la seva contractació.

      La quantitat a percebre per aquest concepte, indicada a l'annex 2, és igual per a totes les categories professionals o llocs de treball.

      Article 17

      Gratificacions extraordinàries

      A tots els treballadors regits per aquest Conveni se'ls abonen les gratificacions extraordinàries següents:

    4. Gratificació extra de juny.

      S'abona una gratificació el dia 30 de juny, que consisteix en 1 mensualitat dels salaris que figuren a l'annex 1 de les columnes de salari base, plus de conveni i suplement salarial, més l'antiguitat.

    5. Gratificació extra de desembre.

      S'abona una gratificació el dia 22 de desembre, que consisteix en 1 mensualitat dels salaris que figuren a l'annex 1 de les columnes de salari base, plus de conveni i suplement salarial, més l'antiguitat.

    6. Gratificació extra de vacances.

      S'abona la setmana anterior a l'inici de les vacances una gratificació que consisteix en el 20% de les columnes de salari base, plus de conveni i suplement salarial que figuren a l'annex 1.

      Article 18

      Ajuda familiar

      L'empresa abona 15,06 euros per fill i mes als treballadors que tinguin fills menors de 16 anys. Aquesta ajuda s'abona des del mes següent al del naixement del fill fins al mes en què compleixi els 16 anys.

      Article 19

      Ajuda per fill...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR