Convenio colectivo - Unió Agrària Cooperativa, SCCL, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2001
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 3934 de 28/07/2003

RESOLUCIÓ TIC/2279/2003, de 19 de maig, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni Col·lectiu de treball per a l'any 2003 de l'empresa Unió Agrària Cooperativa (codi de conveni núm. 4300692).

Vist el text del Conveni Col·lectiu de treball per l'any 2003 de l'empresa Unió Agrària Cooperativa, subscrit per les parts negociadores en data 6 de febrer de 2003 i presentat per les mateixes parts en data 13 de març de 2003, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni Col·lectiu de treball per l'any 2003 de l'empresa Unió Agrària Cooperativa (codi de conveni núm. 4300692), al Registre de convenis de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació de Tarragona.

.2 Disposar-ne la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu.

Tarragona, 19 de maig de 2003

Montserrat Güell i Anglès

Subdirectora general d'Afers Laborals i

d'Ocupació a Tarragona en funcions

Transcripció del text literal signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Unió Agrària Cooperativa per a l'any 2003

Capítol 1

Àmbit d'aplicació

Article 1

Territorial i personal

Aquest Conveni regula les relacions de treball entre la Unió Agrària Cooperativa i el seu personal.

Article 2

Vigència

Aquest Conveni entrarà en vigor per a tots els efectes legals des del dia 1 de gener de 2003 fins al 31 de desembre de 2003.

Les condicions econòmiques pactades no es revisaran mentre estigui vigent aquest Conveni.

Article 3

Denúncia i revisió

Serà causa de denúncia el fet que el Ministeri de Treball o altres ordenances laborals noves dictin normes de caràcter general sobre la matèria que és objecte d'acord en aquest Conveni, sempre que suposi una alteració substancial del que s'ha pactat.

En cas que es produeixi la denúncia abans del 31 de desembre del 2003; haurà de ser per escrit, i haurà d'incloure la certificació de l'acta de l'acord que s'ha pres amb aquest efecte per part de la representació sindical, detallant les causes determinants i els punts que calgui revisar.

En el cas que no es produeixi la denúncia, o l'acord de renovació a què es refereix l'article 2 s'entendrà que aquest Conveni queda, en tot cas, en situació de revisió al 31 de desembre del 2003.

Capítol 2

Personal: categories i moviment

Article 4

El personal, segons la seva funció, es classifica en les categories següents:

  1. Directors (D)

  2. Caps (C)

  3. Responsables (R)

  4. Encarregats (E)

  5. Tècnics de servei (TS)

  6. Tècnics de manteniment (TM)

  7. Tècnics de qualitat (TQ)

  8. Tècnics de control (TC)

  9. Tècnics auxiliars (TA)

  10. Venedors (V)

  11. Xofers (X)

  12. Administratiu oficial 1ª (AO1)

  13. Administratiu oficial 2ª (AO2)

  14. Administratiu auxiliar (AA)

  15. Productor oficial 1ª (PO1)

  16. Productor oficial 2ª (PO2)

  17. Productor auxiliar (PA)

    Article 5

    Es considera directors els qui assumeixen les principals responsabilitats i funcions administratives i comercials de l'empresa, depenent directament del consell rector o del seu president: director general, director administratiu i director comercial.

    Article 6

    Els caps tenen sota la seva responsabilitat directa, i d'acord amb les instruccions rebudes dels seus directors, la gestió administrativa i el control d'una planta o departament: cap administratiu, cap planta i cap tècnic.

    Article 7

    Els responsables: tècnic, de qualitat, de delegació, de planificació, de secció, de producció i d'exportacions, organitzen i coordinen les activitats del seu servei, seguint les directrius marcades pel seu director o cap.

    Article 8

    Els encarregats són els que estan al front d'una línia de producció, un magatzem, o un servei i que té sota el seu comandament i responsabilitat a causa de la seva experiència, i coneixements.

    Article 9

    Els tècnics de serveis: de projectes, informàtic, jurídic i comercial, són titulats, de caràcter universitari o d'escola tècnica superior, que exerceixen tasques concretes de la seva àrea tècnica, proporcionant assessorament a tots els nivells de l'empresa.

    Article 10

    Els tècnics de manteniment són els que realitzen treballs propis de qualsevol ofici clàssic, dirigits a la revisió, posada al punt i reparació dels actius immobilitzats materials.

    Article 11

    Els tècnics de qualitat exerceixen tasques de control de la qualitat de les primeres matèries, components, semielaborats i producte acabat, amb dependència del responsable de qualitat.

    Article 12

    Els tècnics de control executen tasques d'anàlisi de diferents aspectes de la composició dels materials que tracta l'empresa.

    Article 13

    Els tècnics auxiliars realitzen tasques auxiliars de manteniment o de control que no requereixen iniciativa pròpia.

    Article 14

    Els venedors promocionen i venen els productes de l'empresa.

    Article 15

    Els xofers són els conductors dels vehicles de l'empresa destinats al transport de mercaderies.

    Article 16

    L'administratiu és l'empleat que realitza funcions administratius, amb iniciativa i responsabilitat, relacionades amb comptabilitat, càlculs estadístics, redacció de correspondència, liquidacions de nòmines i operacions semblants.

    Es consideren oficials de 1a u oficials de 2a segons la preparació i el servei a l'empresa.

    Els administratius auxiliars són els que es dediquen a tasques administratives de caràcter elemental, que no requereixen iniciativa pròpia.

    Article 17

    Els productors oficials, sense ser professionals d'ofici, realitzen treballs que exigeixen coneixements especials, o fan funcions de vigilància i control, sota la dependència d'un responsable o d'un encarregat. Es consideren productors oficials de primera o productors oficials de segona segons la preparació i el servei a l'empresa.

    Article 18

    Els productors auxiliars són els que fan feines que no exigeixen aprenentatge especial, requerint predominantment esforç muscular, o la realització de tasques simples i repetitives en una cadena de producció.

    Article 19

    El personal nou es considerarà provisional durant el període de prova que es detalla a continuació:

    Directors, caps, responsables, encarregats, venedors, xofers, tècnics de servei, tècnics de manteniment, tècnics de qualitat, tècnics de control, administratius oficials 1a, administratius oficials 2a, productors oficials 1a i productors oficials 2a: dos mesos.

    Tècnics auxiliars, administratius auxiliars i productors auxiliars: quinze dies.

    Article 20

    Mentre dura el període de prova, tant el treballador com l'empresa poden desistir de la prova o bé rescindir el contracte, sense necessitat d'avís previ i sense dret a indemnització.

    Un cop ha passat el període de prova, el temps que s'ha treballat es computa a efectes d'antiguitat.

    Article 21

    En el cas que es vulgui cessar voluntàriament en la feina, el personal de plantilla ha d'avisar l'empresa amb el mateix període d'antelació que marca la seva categoria com a període de prova, d'acord amb el que diu l'article 19. Si no s'observa aquest requisit, es perd el dret a qualsevol reclamació.

    Capítol 3

    Retribucions i beneficis socials

    Article 22

    Els treballadors afectats per aquest Conveni, d'acord amb l'article 2, rebran el sou que s'especifica per a cada categoria...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR