Convenio colectivo - Euro Depot España, SA, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4003 de 05/11/2003

RESOLUCIÓ TIC/3310/2003, de 14 de juliol, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Euro Depot España, SA, per als anys 2003-2006 (codi de conveni núm. 0812702).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Euro Depot España, SA, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 6 de juny de 2003, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Euro Depot España, SA, per als anys 2003-2006 (codi de conveni núm. 0812702) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 14 de juliol de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Euro Depot España, SA, per als anys 2003-2006

TÍTOL 1

Conveni col·lectiu

Capítol 1

Àmbit d'aplicació

Article 1

Àmbit funcional

Aquest Conveni col·lectiu estableix les normes bàsiques que regulen les condicions de treball entre l'empresa Euro Depot España, SA i els treballadors inclosos en els àmbits personal i territorial.

Article 2

Àmbit territorial

Aquest Conveni afecta tots els centres de treball de l'empresa Euro Depot España, SA que hi ha actualment i els que es puguin crear en el futur.

Article 3

Àmbit personal

Les disposicions d'aquest Conveni col·lectiu afecten tots els treballadors inclosos en els àmbits funcional i territorial que en el moment de la seva signatura estiguin d'alta a l'empresa i els que s'hi puguin incorporar en el futur.

No obstant això, en queden exclosos els que facin funcions d'alta direcció o alt consell a què es refereixen els articles 1.3.c) i 2.1.a) de l'Estatut dels treballadors (RDL 1/1995).

Article 4

Àmbit temporal

Aquest Conveni entra en vigor el dia següent al de la seva signatura, tret dels conceptes concrets en què es prevegi una data diferent d'entrada en vigor. Té una vigència de 4 anys: de l'1 de gener de 2003 al 31 de desembre de 2006.

Les condicions salarials pactades en aquest Conveni entren en vigor l'1 de gener de 2003, tret de les condicions per a les quals es determinin expressament altres dates d'entrada en vigor.

La denúncia del Conveni col·lectiu formulada per qualsevol de les parts legitimades per a això, de conformitat amb l'article 87 de l'Estatut dels treballadors, s'ha de fer per escrit amb una antelació mínima d'1 mes a la fi de la vigència del Conveni i ha de contenir els preceptes que es vulguin revisar i també l'abast de la revisió.

La denúncia feta segons el paràgraf precedent s'ha de traslladar a cada una de les parts legitimades per negociar abans del darrer mes de vigència del Conveni. En el cas que no tingui lloc la denúncia en el termini i la forma establerts, el Conveni s'ha d'entendre prorrogat tàcitament per períodes anuals.

Les condicions pactades en aquest Conveni són vigents fins que es faci la nova revisió; només perden vigència les clàusules de caràcter obligant i es manté íntegrament el contingut normatiu.

Capítol 2

Aplicació del Conveni

Article 5

Prelació de normes i dret supletori

Les normes que conté aquest Conveni regulen les relacions entre l'empresa i els treballadors de manera preferent i prioritària. En allò no previst al Conveni, amb caràcter supletori s'ha d'aplicar el text refós de l'Estatut dels treballadors (RDL 1/1995, de 24 de març) i també la resta de disposicions de caràcter general i la legislació laboral vigent.

Article 6

Condicions més beneficioses i garanties ad personam

Totes les condicions que conté aquest Conveni, considerades en conjunt, s'estableixen com a condicions mínimes, per la qual cosa els pactes o clàusules que en conjunt impliquin condicions més beneficioses respecte a les convingudes han de subsistir com a condicions estrictament ad personam per als treballadors que en gaudeixin a títol individual i no per als treballadors que d'ara endavant s'incorporin a l'empresa. L'empresa pot contractar nou personal d'acord amb el que estableix aquest Conveni.

Article 7

Vinculació a la totalitat

Aquest Conveni col·lectiu forma un tot orgànic pactat que és indivisible i, a l'efecte de la seva aplicació pràctica, ha de ser considerat en cojunt i en còmput anual. Per tant, si alguna autoritat o organisme laboral o judicial assenyala que algun aspecte del Conveni no s'ajusta al dret i aquest aspecte és modificat directament o indirectament, les parts s'han de tornar a reunir en el termini màxim d'1 mes per negociar, tant l'aspecte en qüestió com la resta del contingut en cojunt, amb l'objectiu de corregir-lo, adequar-lo al dret i mantenir l'equilibri de les contraprestacions pactades per ambdues parts en aquest Conveni.

Article 8

Comissió Paritària

S'estableix la Comissió Paritària, que es compon de 6 membres: 3 nomenats pels representants dels treballadors i 3 nomenats per la Direcció de l'empresa. Les seves funcions específiques són:

  1. Interpretar del Conveni.

  2. Vetllar pel compliment i l'aplicació d'aquest Conveni col·lectiu.

  3. A requeriment de les parts, mitjançar, conciliar i arbitrar en el tractament i solució de les qüestions i conflictes col·lectius que hi pugui haver en l'àmbit d'aplicació d'aquest Conveni col·lectiu.

  4. De manera obligatòria i prèvia a la via administrativa i jurisdiccional, entendre en la interposició dels conflictes col·lectius que sorgeixin a l'empresa.

  5. Exercir funcions de mediació i arbitratge en totes les qüestions que les parts sotmetin a la seva consideració.

  6. Establir les bases dels concursos oposició per cobrir vacants dins de la companyia.

    Prèvia convocatòria de qualsevol de les parts, la Comissió Paritària s'ha de reunir en el termini màxim de 15 dies a comptar des de la recepció d'aquesta convocatòria per totes les parts.

    La reunió s'ha de fer al lloc indicat per la part sol·licitant en l'escrit de convocatòria. En el cas que facin la convocatòria els representants de l'empresa, aquesta ha d'assumir les depeses de desplaçament dels representants dels treballadors fins al lloc de la reunió que s'indiqui en l'escrit de convocatòria. En el cas que la Comissió s'hagi de reunir a instància dels representants dels treballadors, cada membre de la Comissió ha d'assumir individualment les despeses de desplaçament fins al lloc de reunió.

    A l'efecte de notificació, es fixa com a domicili de la Comissió el corresponent a l'actual seu central de l'empresa: carrer de la Selva, 10, planta 1a (edifici InBlau), Mas Blau Business Park, 08820 el Prat de Llobregat.

    Els acords de la Comissió Paritària s'han d'adoptar per majoria simple de cada una de les parts.

    Al començament de cada reunió, ambdues parts han de decidir de comú acord les persones que han de fer de moderador i secretari d'actes. Poden assistir a les reunions, amb veu i sense vot, els experts i assessors que les parts considerin convenients.

    TÍTOL 2

    Condicions de treball

    Capítol 1

    Organització de la feina

    Article 9

    Organització de la feina

    L'organització pràctica de la feina és facultat de la Direcció de l'empresa, que ha de respectar el que preveuen aquest Conveni col·lectiu i la legislació general vigent.

    El sistema de racionalització, mecanització i direcció de la feina que s'adopti no pot perjudicar la formació professional que el personal té dret a completar i perfeccionar amb la pràctica. Els representants legals dels treballadors han de ser consultats en totes les decisions relatives a tecnologia, organització de la feina i utilització de matèries primeres que tinguin repercussió física i/o mental en el treballador.

    Capítol 2

    Estructura professional

    Article 10

    Classificació professional

    Els treballadors regits pel present Conveni col·lectiu han de ser classificats en grups professionals segons les funcions que desenvolupen i les definicions que s'especifiquen als articles següents.

    Aquesta estructura professional pretén obtenir una estructura productiva raonable, sense minva de la dignitat, oportunitat de promoció i justa retribució que corresponen a cada treballador.

    Els llocs de treball i les tasques s'han d'ajustar als grups professionals que estableix aquest Conveni.

    Article 11

    Grups professionals

    Segons les aptituds professionals, titulacions i contingut general de la prestació, s'estableixen, amb caràcter normatiu, els grups professionals següents (amb els continguts específics que els defineixen):

    Grup 0: titulació de grau superior i/o formació pràctica equivalent adquirida en l'exercici de la professió. La funció primordial d'aquest grup és la de directiu, que exerceix el comandament de manera directa, tant si el comandament és permanent com per delegació. És responsabilitat seva la formació de les persones que estan sota la seva dependència.

    Grup 1: titulació de grau superior o mitjà i/o formació pràctica equivalent adquirida en l'exercici de la professió. La funció primordial d'aquest grup és fer activitats que requereixin un alt nivell de coneixements professionals; estableix i treballa amb...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR