Convenio colectivo - Repsol Investigaciones Petrolíferas SA, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4004 de 06/11/2003

RESOLUCIÓ TIC/3325/2003, de 25 de juny, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Repsol Investigaciones Petrolíferas, SA (centre de treball de Tarragona), per als anys 2002-2005 (codi de conveni núm. 4301411).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Repsol Investigaciones Petrolíferas, SA (centre de treball de Tarragona), subscrit per les parts negociadores en data 29 de maig de 2003, i presentat per les mateixes parts en data 18 de juny de 2003, i d'acord amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

.1 Disposar el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Repsol Investigaciones Petrolíferas, SA (centre de treball de Tarragona), per als anys 2002-2005 (codi de conveni núm. 4301411), en el Registre de convenis de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació de Tarragona.

.2 Disposar-ne la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu.

Tarragona, 25 de juny de 2003

Montserrat Güell i Anglès

Subdirectora general d'Afers Laborals i

d'Ocupació a Tarragona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Repsol Investigaciones Petrolíferas, SA (centre de treball de Tarragona), per als anys 2002-2005

Capítol 1

Àmbit d'aplicació

Article 1

Àmbit funcional

Aquest text és l'acord assolit per Repsol Investigaciones Petrolíferas, SA, empresa dedicada a la investigació, l'emmagatzematge, l'explotació, la industrialització, el transport i la comercialització d'hidrocarburs, i els seus empleats.

Article 2

Àmbit personal

Les normes d'aquest Conveni són d'aplicació a tots els empleats que presten els seus serveis en el centre de treball de Tarragona, amb les excepcions següents:

a) Directors d'àrea, directors, caps de delegació, caps de base i caps de departament.

b) També són exclosos voluntàriament els empleats que són adscrits al grup funcional de tècnics, sempre que ho proposi la direcció i ho accepti de forma expressa l'empleat.

Aquest personal exclòs ha de ser novament inclòs en l'àmbit del Conveni quan deixa de dur a terme les funcions per les quals s'excloïa o, de forma voluntària, en el cas del personal que pertany al grup professional de tècnics.

En qualsevol cas, els han de ser respectades les condicions salarials que tenien en el moment de ser exclosos del Conveni, amb els increments aplicables per Conveni durant el temps de la seva exclusió.

Els empleats contractats per durada determinada s'han de regir, en qualsevol cas, a més de per les normes contingudes en el Conveni col·lectiu, per les seves condicions particulars establertes en el seu contracte individual de treball.

S'estableix una indemnització en finalitzar, per conclusió, la relació laboral dels contractats per obra o servei determinat que hagin prestat els seus serveis per un període superior a tres anys. Aquesta indemnització és de vint-i-un dies per any de servei. Els períodes de temps inferior a l'any s'han de prorratejar per mesos. Excepcionalment, l'empresa considerarà situacions personals per raó de l'edat per a incrementar aquesta indemnització, o bé oferir la possibilitat d'acollir-se als plans de jubilació anticipada que l'empresa tingui previstos, per als treballadors compresos en les edats que s'hi indiquen.

Article 3

Àmbit territorial

Les normes del present Conveni col·lectiu s'apliquen al centre de treball dels Garidells i Plataforma Marina "Casablanca".

Article 4

Àmbit temporal

Aquest Conveni és vigent el mateix dia de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, però té efecte des del dia 1 de gener de 2002.

La durada és de 4 anys, comptats des del dia 1 de gener de 2002 fins al 31 de desembre de 2005. Es prorrogarà tàcitament any rere any, a partir del 31 de desembre de 2005, sempre que no es denunciï la seva vigència adequadament i de forma reglamentària per qualsevulla de les parts amb tres mesos de temps a la data de venciment o a la de qualsevulla de les seves pròrrogues.

Capítol 2

Organització del treball i classificació del personal

Article 5

Organització del treball

L'organització, la direcció i la supervisió del treball, d'acord amb les disposicions legals, és facultat i responsabilitat de la direcció de l'empresa, la qual efectua les delegacions que consideri pertinents.

Aquesta facultat de la direcció de l'empresa pot delegar-se en els llocs següents de comandament i responsabilitat:

Caps de secció.

Responsables d'àrees funcionals.

Supervisors en plataformes.

El nomenament i el cessament de les persones que duguin a terme els llocs de comandament i responsabilitat, indicats anteriorment, és facultat de la direcció de l'empresa.

El desenvolupament d'aquestes funcions no té caràcter consolidable. El complement personal corresponent es deixa de percebre quan la persona interessada cessa per qualsevulla causa en la seva realització.

Durant el temps que s'exerceixen les funcions que impliquen comandament i responsabilitat especial, s'han de mantenir la totalitat dels drets professionals i laborals corresponents al grup professional de la persona interessada.

Sense que això suposi la limitació d'aquesta facultat d'organització, direcció i supervisió de la direcció de l'empresa, els representants dels treballadors tenen funcions d'orientació, proposta i emissió d'informes pel que fa a l'organització i la racionalització del treball, d'acord amb la legislació vigent.

La Direcció de l'empresa ha d'establir els organigrames funcionals al centre de treball. La direcció de l'empresa ha de comunicar als representants del personal i delegats sindicals, si n'hi ha, qualsevulla modificació funcional de l'organigrama establert, abans de la seva posada en pràctica. Aquests òrgans disposen d'un termini de quinze dies per a emetre l'informe, no vinculant, que creguin pertinent. La direcció té l'obligació de donar una resposta verbal o escrita a l'informe.

Article 6

Classificació del personal

  1. La classificació del personal s'ha d'estructurar en grups professionals. A cada treballador li és atribuït, així mateix, un nivell retribuïdor d'entrada, bàsic o de desenvolupament.

    Es denomina grup professional a la unitat classificadora dels recursos humans que unitàriament agrupa als treballadors, en consideració a les seves aptituds professionals, titulacions i contingut general de la prestació pactada.

    Els grups professionals són:

    Grup professional de tècnics

    Grup professional de tècnics ajudants

    Grup professional d'administratius

    Grup professional d'operaris

    a) Grup professional de tècnics: als treballadors adscrits a aquest grup, els és exigit pel desenvolupament de les seves funcions la possessió d'un títol acadèmic de grau superior o mitjà, o bé un nivell de coneixements equivalents que permeti la realització de la prestació contractada. Aquesta prestació implica el desenvolupament de funcions, pròpies de la seva titulació o experiència, amb o sense comandament o diferent grup professional.

    En funció del títol o el nivell de coneixements pel qual són contractats han d'ésser emmarcats en el subgrup de tècnics superiors o tècnics de grau mitjà.

    b) Grup professional de tècnics ajudants: als treballadors adscrits a aquest grup, els és exigit per al desenvolupament de les seves funcions una formació acadèmica a nivell de batxillerat, formació professional, o bé, un nivell de coneixements equivalents que permeti la realització de la prestació contractada. Aquesta prestació suposa el desenvolupament de funcions pròpies d'especialitats tècniques, a nivell de la seva titulació o experiència, amb o sense comandament. En aquest cas s'exerceix sobre el personal del mateix o diferent grup professional.

    c) Grup professional d'administratius: als treballadors adscrits a aquest grup, els és exigit pel desenvolupament de les seves funcions una formació acadèmica a nivell de batxillerat, formació professional, o bé un nivell de coneixements equivalents que permeti la realització de la prestació contractada. Aquesta prestació implica el desenvolupament de funcions administratives, comptables o anàlogues, per procediments manuals, o bé, utilitzant els equips necessaris per a un tractament mecanitzat de la informació. Les funcions poden ésser realitzades exercint supervisió sobre el treball d'altres treballadors del mateix grup.

    d) Grup professional d'operaris: als treballadors adscrits a aquest grup, els és exigit per al desenvolupament de les seves funcions una formació acadèmica a nivell de batxillerat, formació professional, o bé un nivell de coneixements equivalents que permeti la realització de la prestació contractada. Aquesta prestació implica el desenvolupament de funcions pròpies d'una professió o ofici, o bé, tasques que requereixen certa pràctica o especialitat en l'àmbit de les activitats pròpies de l'empresa. Les funcions poden ser realitzades exercint supervisió sobre el treball d'altres treballadors del mateix grup.

  2. L'adequació dels grups professionals als grups de cotització de la Seguretat Social s'ha de regir d'acord amb la relació que es recull en la taula salarial.

  3. Només als efectes d'inventari, la direcció de l'empresa amb efectes d'1 de gener i d'1 de juliol de cada any, ha d'elaborar una relació actualitzada de les funcions i tasques realitzades pels distints grups professionals. Cada grup homogeni d'aquestes s'ha de denominar de manera que el nom integri amb caràcter general les activitats realitzades. Aquesta informació ha de ser aportada a la representació dels treballadors, tot indicant:

    Direcció (àrees operatives).

    Denominació.

    Nivell retribuïdor.

    Nombre de treballadors que, en aquest moment, són...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR