Convenio colectivo - Orange Catalunya, Xarxes de Comunicacions, SA, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2008
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2009
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 5607 de 14/04/2010

RESOLUCIÓ

TRE/799/2010, de 12 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball per a l'empresa Orange Catalunya, Xarxes de Comunicacions, SA, per als anys 2008-2009 (codi de conveni núm. 7902842).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball per a l'empresa Orange Catalunya, Xarxes de Comunicacions, SA, per als anys 2008-2009, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors, els dies 9 de juliol i 17 de desembre de 2009, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; i l'article 170.1.e) i j) de la Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

-1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball per a l'empresa Orange Catalunya, Xarxes de Comunicacions, SA, per als anys 2008-2009 (codi de conveni núm. 7902842), al Registre de convenis de la Direcció General de Relacions Laborals.

-2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Barcelona, 12 de febrer de 2010

Salvador Álvarez Vega

Director general de Relacions Laborals

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu Orange Catalunya Xarxes de Telecomunicacions, SA

Capítol 1

Aspectes generals

Article 1

Àmbit d'aplicació personal i territorial

  1. El present Conveni resulta d'aplicació a l'empresa Orange Catalunya Xarxes de Telecomunicacions, S.A. i als seus empleats a tots els seus centres de treball, amb les excepcions que es recullen en l'apartat següent.

  2. Estan exclosos del present Conveni:

    2.1 Les persones que ocupin càrrec de directors, gerents, responsables, caps o aquells llocs d'especial responsabilitat mentre ocupin el càrrec.

    2.2 El personal que presti serveis en llocs de confiança tals com a secretària/secretari de direcció i conductor/a de direcció.

  3. El personal que ocupi posats comercials en funcions directament relacionades amb la venda de productes, serveis i d'atenció directa a clients, en raó a la pròpia naturalesa dels llocs tenen condicions particulars:

    3.1 No li seran d'aplicació els conceptes regulats en el capitulo IV.

    3.2 En matèria de jornada, sense perjudici del respecte de la jornada en còmput anual pactada al present Conveni, hi haurà absoluta flexibilitat en la seva distribució diària, setmanal, etc., en funció de les necessitats de vendes i atenció a clients.

Article 2

Àmbit temporal

El present Conveni entra en vigor des del moment de la seva firma i tindrà una vigència des de l'1 de juliol de 2008 fins al 31 de desembre de 2009, a excepció d'aquelles clàusules o articles respecte dels quals s'estipula una vigència específica.

Article 3

Comissió mixta

Es constitueix una Comissió paritària a la qual s'atorguen les següents competències:

  1. Interpretació de Conveni

    Resolució mitjançant acord vinculant de quantes dubtes interpretatius del Conveni puguin sorgir entre les parts.

  2. Resolució de conflictes

    Amb caràcter preceptiu i previ al seu plantejament davant de la jurisdicció laboral i Inspecció de Treball, les parts signants del Conveni s'obliguen a sotmetre a la consideració de la Comissió paritària els conflictes derivats de l'aplicació i interpretació del contingut del present Conveni. En cas de persistir el desacord les parts acudiran a la via de solució extrajudicial de conflictes col·lectius a què a tal efecte s'adhereixen, sol·licitant la mediació davant dels òrgans establerts a tal efecte i en concret davant del Tribunal Laboral Arbitral.

  3. Ocupació

    3.1. Conèixer i rebre informació dels aspectes relatius a l'ocupació en Orange Catalunya Xarxes de Telecomunicacions, S.A.

    3.2. Conèixer i rebre informació referent als Sistemes de Gestió de l'Acompliment i al Pla d'Objectius periòdics, amb antelació a l'establiment dels mateixos.

  4. Igualtat i conciliació

    La comissió estudiarà l'adopció de possibles mesures que, ateses les necessitats del servei, promoguin els drets de conciliació de la vida personal, familiar i laboral. En aquesta matèria s'aplicaran les mateixes condicions que les que s'estableixin en el Pla d'igualtat de l'empresa France Telecom España SA., adaptat a les condicions específiques d'Orange Catalunya Xarxes de Telecomunicacions, S.A.

  5. Formació

    La Comissió mixta assumeix les competències de rebre informació del Pla de formació presentat davant d'organismes públics, així com de realitzar el seguiment de la formació que es vagi impartint al llarg de l'any.

  6. Rebre informació referent a la política de viatges de la Companyia amb antelació a l'establiment de la mateixa.

  7. Altres que la Comissió pugui establir previ acord entre les parts.

    La Comissió mixta estarà integrada per tres vocals en representació de l'empresa i tres a representació del comitè

    Es reunirà una vegada al trimestre, llevat de convocatòria extraordinària efectuada a proposta de qualsevol de les parts.

    Capítol 2

    Classificació professional

Article 4

Criteris generals

  1. A raó de l'activitat desenvolupada, els treballadors compresos en l'àmbit d'aplicació del present Conveni seran inclosos en un dels cinc grups professionals del sistema de classificació. Aquests cinc grups han estat identificats segons els factors de responsabilitat, coneixements, formació, autonomia, iniciativa, nivell de contribució i experiència.

  2. El criteri de la titulació és orientatiu de les aptituds requerides per cada perfil, sense que pugui determinar reconeixement o exclusió del corresponent grup professional.

  3. A l'Annex I es relacionen els diferents llocs inclosos en l'àmbit personal del present Conveni així com la seva adscripció al grup professional corresponent.

Article 5

Grups professionals

Grup 0

Especialistes que realitzen activitats de tipus analític/tècnic d'alt nivell, actuant amb un alt nivell d'autonomia i podent realitzar tasques de supervisió tècnica dels projectes o àmbits d'actuació assignats.

  1. Descripció del perfil segons criteris de responsabilitat, coneixements, autonomia, iniciativa i nivell de contribució: organitzen i gestionen activitats/processos amb un elevat component tècnic, sent aquests complexos i específics en objectiu i contingut.

    S'enfronten a problemes variats i de complexitat tal que requereixen profunds coneixements tècnics i iniciativa per ser resolts, així com l'ús d'habilitats interpersonals.

    Amb caràcter general, el coneixement tècnic és imprescindible per a la realització de les seves tasques, havent de comprendre l'aplicació teòrica i pràctica de la seva especialitat.

    Han de tenir habilitats d'interrelació humana amb alt nivell de desenvolupament, amb finalitats informatives i negociadores.

    Els procediments i normes a aplicar no estan sempre definits, havent de ser capaços de trobar solucions partint de l'aplicació dels seus coneixements teòrics i experiència adquirida.

  2. Formació bàsica orientativa: titulació universitària de grau superior o experiència equivalent.

    Grup 1

    Especialistes que realitzen activitats de tipus analític/tècnic dins d'un procés, actuant amb autonomia i podent tenir un cert nivell de supervisió sobre activitats realitzades per col·laboradors.

  3. Descripció del perfil segons criteris de responsabilitat, coneixements, autonomia, iniciativa i nivell de contribució: organitzen i programen les activitats sota la seva responsabilitat, sent aquestes complexes i específiques en objectiu i contingut.

    S'enfronten a problemes variats i de gran complexitat que exigeixen profunds coneixements tècnics i iniciativa per ser resolts.

    Amb caràcter general, el coneixement tècnic és imprescindible per a la realització de les seves tasques, havent de comprendre l'aplicació teòrica i pràctica de la seva especialitat.

    Han de tenir habilitats d'interrelació humana, amb finalitats informatives i negociadores.

    Estan subjectes a procediments i normes diferents per a la resolució de problemes, però aquells no aporten una solució directa, pel que han d'elegir l'aplicació més adequada extrapolant solucions prèvies anteriors o la seva pròpia experiència.

  4. Formació bàsica orientativa: titulació universitària de grau superior o mitjà o experiència equivalent.

    Grup 2

    Especialistes que realitzen activitats de tipus analític/tècnic dins d'un procés, actuant sota control del seu superior jeràrquic, podent tenir un cert nivell de supervisió sobre activitats realitzades per col·laboradors, amb un menor nivell d'autonomia.

  5. Descripció del perfil segons criteris de responsabilitat, coneixements, autonomia, iniciativa i nivell de contribució:

    Programen i organitzen les seves pròpies tasques, les quals són específiques quant a objectiu i contingut.

    Requereixen coneixements aconseguits a través de la formació i de la pràctica. Han de tenir suficiència en l'activitat especialitzada, adquirida a través d'una sòlida formació i certa experiència.

    Per als llocs tècnics, es requereix únicament habilitats d'interacció humana normals per al tracte amb els altres. Aquells que desenvolupen tasques de suport a la creació de negoci, han de tenir habilitats de comprensió...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR