Convenio colectivo - Aismalibar, SA., Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4011 de 17/11/2003

TEXTO:

RESOLUCIÓ TIC/3417/2003, de 10 de juliol, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Aismalibar, SA, per a l'any 2003 (codi de conveni núm. 0800062).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Aismalibar, SA, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 13 de juny de 2003, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Aismalibar, SA, per a l'any 2003 (codi de conveni núm. 0800062) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 10 de juliol de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

XXX CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Aismalibar, SA, per a l'any 2003

Article 1

Àmbit d'aplicació

Es regeixen per aquest Conveni col·lectiu les relacions laborals d'Aismalibar, SA, situada a Montcada i Reixac, a la carretera de Ripollet, número 1, amb tots els treballadors pertanyents a la plantilla de l'empresa durant la seva vigència, o que hi ingressin d'ara endavant.

Article 2

Vigència i durada

Aquest Conveni entra en vigor el dia 1 del mes següent a la seva signatura per part de les representacions de l'empresa i dels treballadors, amb efectes econòmics retroactius des de l'1 de gener de 2003. La seva vigència és des d'aquesta data fins al 31 de desembre de 2003.

Aquest Conveni col·lectiu pot ser denunciat per escrit per qualsevol de les parts 1 mes abans del seu venciment.

Una vegada denunciat, continua vigent en els seus termes actuals i amb els valors presents de les taules salarials, fins a la signatura del Conveni següent.

Quedarà prorrogat automàticament si cap de les parts no el denuncia.

Article 3

Retribucions i revisions

Les retribucions a percebre pel personal d'Aismalibar, SA, a partir de l'1 de gener de 2003, corresponents als conceptes establerts en les taules 1 i 2 annexes a aquest Conveni, amb excepció de la paga extraordinària de març, setembre i plus de nocturnitat s'han d'incrementar d'un 2% pel que fa als seus valors en data 31 de desembre de 2002 i queden reflectides en les taules salarials annexes al Conveni.

En el cas que l'IPC fixat per l'Institut Nacional d'Estadística registri en data 31 de desembre de 2003 un increment superior a l'IPC previst pel Govern per a aquest any, és a dir, el 2%, s'ha d'efectuar una revisió salarial en tots els conceptes salarials, excepte les hores extraordinàries, en l'excés sobre l'esmentada xifra, i amb caràcter retroactiu des de l'1 de gener de 2003.

Als plusos i a les primes que no tinguin increments especials, se'ls ha d'aplicar el 2% general pactat i, si escau, la revisió establerta en aquest article.

Totes les percepcions econòmiques a les quals fan referència els diferents articles del present text convencional i els seus annexos són de caràcter brut, i, per tant, queden subjectes a les retencions que en cada moment determini la legislació vigent.

Article 4

Antiguitat

El valor del quinquenni des de l'1 de gener de 2003 i durant tota la vigència del Conveni, i per a totes les categories professionals, és de 17,22 euros (2.865 pessetes) mensuals i per 14 pagues.

Es reconeix a tots els treballadors d'Aismalibar, SA l'antiguitat real des del seu ingrés a l'empresa.

Article 5

Plus de nocturnitat

Durant l'any 2002 el plus de nocturnitat s'abona a totes les categories professionals a raó de 1,56 euros (260 pessetes) per hora treballada en aquest horari comprès entre les 22 hores de la nit i les 6 hores del matí.

Article 6

Hores extraordinàries

El preu de les hores extraordinàries és, durant l'any 2003, de 16,25 euros (2.704 pessetes) per hora per a totes les categories professionals.

Article 7

Forma de pagament

La forma de pagament del personal d'Aismalibar, SA, és mensual amb liquidacions de 30 dies i d'acord amb les taules 1 i 2.

El càlcul dels conceptes variables per al personal operari es fa del dia 16 del mes al dia 15 del mes següent.

Article 8

Gratificacions extraordinàries

La percepció de pagues extres del personal es fa segons el que s'estableix en les taules salarials 1 i 2.

La paga extraordinària d'estiu s'abona el 30 de juny i la de desembre, el 23 de desembre; si algun d'aquests dies és festiu, el pagament es fa el dia o els dies feiners immediatament anteriors.

Article 9

Paga especial 25è aniversari

Tot el personal que compleixi 25 anys d'antiguitat ha de ser retribuït amb una gratificació consistent en 1 mensualitat i mitja de retribució bruta.

Article 10

Paga extra especial de març

La paga extra especial de març té una quantia, per a totes les categories professionals del Conveni, de 1.410 euros (234.604 pessetes) l'any 2003, i s'ha d'abonar el dia 31 de març de cada any, o el dia feiner anterior.

Article 11

Paga extra especial de setembre

La paga extra especial de setembre és de 1.410 euros (234.604 pessetes) per a l'any 2003 i s'abona de forma lineal el 30 de setembre.

Article 12

Jornada laboral

La jornada de treball és de 1.792 hores anuals de presència, durant la vigència del Conveni.

El calendari laboral i la llista de dies festius per al 2003 són els que s'indica en l'annex 3.

Tot el personal ha de tenir 1 dia de festa addicional per cada 5 anys d'antiguitat, amb un límit de 5 dies.

Els dies de festa per antiguitat es fan en les dates que sol·licitin els treballadors, amb el consentiment previ del respectiu cap del departament, en les dates sol·licitades pels treballadors. Si el treballador avisés amb un mínim d'1 mes d'antelació, se li respectarà la data sol·licitada.

La primera setmana d'octubre, com a màxim, hauran d'estar sol·licitats tots els quinquennis. El personal que no ho hagi fet abans d'aquesta setmana, haurà de sol·licitar-ho immediatament d'acord amb el responsable del departament.

Si al final de l'any no s'han realitzat aquests dies, es perdran.

Fora d'aquests marges es poden fer canvis si existeix acord mutu entre el responsable de secció i l'afectat.

No es podran demanar quinquennis els dies de calendari en què es treballin 12 hores.

Article 13

Vacances

Els treballadors tenen dret a gaudir d'un període de vacances de 30 dies naturals dels quals un mínim de 4 setmanes s'han de realitzar seguides en el període d'estiu (això és, el comprès entre l'última setmana de juliol i la totalitat del mes d'agost). Quan el primer dia d'agost coincideixi amb un divendres, dissabte, diumenge o dilluns, l'inici de les vacances han de ser el primer dilluns d'agost i quan aquest dia coincideixi amb un dimarts, dimecres o dijous, l'inici ha de ser el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR