Convenio colectivo - Grupo General Cable Sistemas SA (Centro de Trabajo de Manlleu), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4012 de 18/11/2003

RESOLUCIÓ TIC/3433/2003, de 18 d'agost, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Grupo General Cable Sistemas, SA (centre de treball de Manlleu), per als anys 2003-2005 (codi de conveni núm. 0808621).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Grupo General Cable Sistemas, SA (centre de treball de Manlleu), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 6 de juny de 2003 i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Grupo General Cable Sistemas, SA (centre de treball de Manlleu) per als anys 2003-2005 (codi de conveni núm. 0808621) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 18 d'agost de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Grupo General Cable Sistemas, SA (Manlleu), per als anys 2003-2005

Secció 1

Condicions generals

Article 1

Objecte

El present Conveni col·lectiu té per objecte regular les relacions laborals per les quals es regeix el centre de treball de Grupo General Cable Sistemas, SA, situat a la localitat de Manlleu, al carrer de Rusiñol, núm. 63.

Article 2

Àmbit d'aplicació personal

El present Conveni afecta tots els treballadors del centre de treball esmentat a l'article 1 i tot el personal que ingressi en aquest centre durant la vigència del present Conveni. Queden excloses del seu àmbit les persones que ocupin càrrecs d'alta direcció, que s'han d'atenir al que estableixen les disposicions legals específiques.

Article 3

Vigència del Conveni

El present Conveni entra en vigor el dia 1 del mes següent a la data de la seva publicació en el DOGC, amb efectes retroactius des de l'1 de gener de 2003 quant a retribucions salarials.

Article 4

Durada del Conveni

El present Conveni regeix des de l'1 de gener de 2003 fins al 31 de desembre de 2005 i és prorrogable per anys successius, per tàcita reconducció, mentre no es denunciï o se'n sol·liciti la revisió en la forma escaient.

Article 5

Denúncia del Conveni

El present Conveni col·lectiu pot ser denunciat per qualsevol de les parts, sempre que la denúncia s'efectuï amb 1 mes d'antelació a la data de l'acabament de la seva vigència o de qualsevol de les seves pròrrogues, i ho ha de fer saber a l'altra part.

Això mateix és d'aplicació per a la revisió d'algun aspecte del seu contingut o per a la introducció de noves matèries.

En tots els casos, juntament amb els tràmits de denúncia o revisió, s'han d'especificar les parts que es desitgin replantejar o els temes a introduir.

Article 6

Procediments de denúncia del Conveni

Si es denuncia aquest Conveni, s'han de seguir els tràmits assenyalats en les disposicions legals vigents d'aplicació.

Si no hi ha denúncia, dins del preavís esmentat, el present Conveni queda prorrogat tàcitament per períodes successius d'1 any de durada.

Article 7

Pròrroga provisional del Conveni

Si les deliberacions o els estudis es prolonguen després de la vigència del present Conveni, s'entén que és d'aplicació aquest fins que entri en vigor un nou conveni o la revisió si correspon, llevat de les situacions en què s'estableixi retroactivitat, amb relació a les quals cal atenir-se a allò que en el nou conveni es determini.

Article 8

Compensació

Les retribucions que s'estableixen en el present Conveni, quant als apartats recollits en aquest, han de compensar i absorbir qualssevol altres existents en el moment de la seva entrada en vigor. L'excés que pugui produir-se, computades sobre la base anual les quantitats rebudes, s'ha de mantenir amb el mateix caràcter amb què van ser concebudes, i són susceptibles d'absorció en futures modificacions salarials.

Article 9

Absorció

Les disposicions legals o convencionals futures que comportin una variació econòmica en tots o alguns dels conceptes retributius existents o que suposin la creació d'altres de nous, únicament tenen eficàcia quan, considerats en la seva totalitat, superin el nivell total d'aquest; en cas contrari s'han de considerar absorbides per les millores pactades en aquest.

Article 10

Garantia personal

S'han de respectar les situacions personals que, en conjunt, siguin, pel que fa a la percepció, més beneficioses que les fixades en el present Conveni, i s'han de mantenir estrictament com a condició "ad personam".

Article 11

Respecte al que s'ha convingut

En el cas que la jurisdicció laboral, en l'exercici de les funcions que li són pròpies, no aprovi algun dels articles d'aquest Conveni, la resta del Conveni continua sent vàlid. Si té lloc aquest fet, s'ha de negociar l'apartat impugnat, i fins que s'arribi a un acord en les negociacions, ha de continuar sent vàlid l'article del Conveni actual.

Secció 2

Article 1

Organització de la feina

L'organització de la feina en cada una de les seccions i/o dependències de l'empresa és facultat exclusiva de la seva Direcció, la qual pot acordar en qualsevol moment el canvi de secció o de lloc de treball del personal, per casos de força major o necessitats de la producció, seguint el que s'estableix a l'Estatut dels treballadors, sense que en cap cas això pugui representar la pèrdua de la categoria professional, llevat dels casos previstos a la llei.

Sense menyscabament de les facultats d'organització i direcció de l'empresa, establertes a l'Estatut dels treballadors, l'empresa ha d'estudiar els intercanvis de torn dels productors del mateix lloc de treball considerant les seves circumstàncies, inclosos els possibles graus de polivalència, a fi de no debilitar el grau d'utilització dels recursos humans, havent tingut en compte les consideracions del Comitè en els casos especials.

1.1 Àrees de treball

1.1.1 Ambdues parts han d'acordar les àrees de treball en què considerin que és necessari implantar el sistema per millorar-ne l'organització.

1.1.2 En cada una s'han de constituir un o diversos equips de treball, segons sigui procedent, cada un format per operaris de categories equivalents a la maquinària de la zona assignada o per operaris amb altres categories procedents d'altres àrees de treball.

1.1.3 En cada equip de treball, un dels operaris que el formen, complementant les seves funcions d'especialista, en què assumeix de manera individual la responsabilitat sobre la feina que fa, ha d'exercir funcions de coordinador de l'equip de treball sota la supervisió d'un enginyer de processos, encarregat o cap de departament, els quals han d'assumir les funcions de comandament i responsabilitat inherents al seu càrrec.

1.1.4 El nombre màxim de persones que s'han de coordinar ha de ser de 7 per equip de treball.

1.1.5 L'operari que faci les funcions de coordinador ha de percebre com a compensació econòmica no consolidable, mentre faci aquestes funcions, el plus de coordinador regulat en aquest acord.

Article 2

Coordinador

Els coordinadors han d'assumir les responsabilitats que es descriuen a la definició de funcions com a responsabilitats afegides a les que tenen com a operaris de l'àrea de fabricació.

Definició de funcions

El coordinador és la referència per a la resta dels components dels equips de treball en l'àrea de fabricació. Passa informació del responsable de l'àrea o enginyer de processos a l'equip de treball i viceversa. Assisteix l'equip en la seva organització com a equip de treball.

Funcions principals:

Liderar l'equip de treball en les operacions del dia durant el seu torn i ser l'enllaç comunicador entre el cap de l'àrea o enginyer de processos i els operaris.

Coordinar l'equip per assegurar una execució efectiva de les tasques diàries, tenint en compte les indicacions que provenen dels responsables de cada àrea.

Ajudar els components de l'equip perquè facin la seva feina en les millors condicions de seguretat i qualitat.

Formació i experiència

El coordinador ha de tenir una formació tècnica i una experiència adequades en producció, assegurament de qualitat, seguretat o medi ambient, segons l'àrea on hagi de desenvolupar les seves funcions.

Contactes

Cap d'àrea

Regularment ha de tenir un intercanvi d'informació amb el cap d'àrea, a fi d'assegurar que els membres de l'equip coneguin les prioritats productives del dia.

Enginyer de processos

En absència del cap d'àrea, el coordinador s'ha de dirigir a l'enginyer de processos per avisar-lo de qualsevol anomalia o per consultar-li qualsevol tema relacionat amb la producció.

Responsable de torn de nit

En absència del cap d'àrea i de l'enginyer de processos, el coordinador s'ha de dirigir al responsable de torn per avisar-lo de qualsevol anomalia o per consultar-li qualsevol tema relacionat amb la producció.

Selecció

La selecció dels coordinadors s'ha de fer mitjançant proves objectives externes que mesurin el grau d'actitud i aptitud de les persones que voluntàriament es presentin per fer les funcions descrites.

Article 3

Categories dels treballadors

Les categories professionals...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR