Convenio colectivo - FCC Medio Ambiente, SA (serveis de neteja viària i recollida d'escombraries d'Argentona), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Marzo de 2003
Fin de Vigencia28 de Febrero de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4019 de 27/11/2003

RESOLUCIÓ TIC/3602/2003, de 18 de juliol, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa FCC Medio Ambiente, SA (serveis de neteja viària i recollida d'escombraries d'Argentona) per al període 1.3.2003-28.2.2006 (codi de conveni núm. 0812721).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa FCC Medio Ambiente, SA (serveis de neteja viària i recollida d'escombraries d'Argentona), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 22 de maig de 2003, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa FCC Medio Ambiente, SA (serveis de neteja viària i recollida d'escombraries d'Argentona) per al període 1.3.2003-28.2.2006 (codi de conveni 0812721) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 18 de juliol de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa FCC Medio Ambiente, SA i els seus treballadors dels serveis de neteja viària i recollida d'escombraries d'Argentona, per al període 1.3.2003-28.2.2006

Capítol 1

Normes de treball

Article 1

Àmbit d'aplicació

El present Conveni s'aplica al personal dels serveis de recollida d'escombraries i neteja viària amb centre de treball a Argentona i amb seu administrativa de l'empresa per a aquests serveis a Mataró.

Article 2

Àmbit territorial

El personal adscrit al present Conveni s'obliga a prestar els serveis descrits abans a Argentona.

Article 3

Vigència

El present Conveni, amb independència del dia de la seva signatura, té vigència i eficàcia des del dia 1 de març de 2003. Quant als seus aspectes econòmics, cal atenir-se al que s'estableix en les disposicions addicionals.

Article 4

Durada i pròrroga

El present Conveni té com a durada 3 anys des de la data de la seva entrada en vigor fins al dia 28 de febrer de 2006, i es prorroga a partir del dia 1 de març del 2006, d'any en any per tàcita reconducció, si qualsevol de les parts no en fa denúncia de revisió amb 1 mes d'antelació al termini de vigència o de qualsevol de les seves pròrrogues.

Article 5

Absorció i compensació

Partint de la naturalesa del present Conveni, les futures disposicions legals o convencionals, que impliquin variacions econòmiques en tots o en qualsevol dels conceptes retributius existents, tenen únicament eficàcia si, globalment considerats i en còmput anual, superen als establerts en el present Conveni.

Les retribucions del present Conveni compensen i absorbeixen totes les existents en el moment de la seva entrada en vigor, sigui quina sigui la seva naturalesa o el seu origen.

Article 6

Garanties ad personam

El personal que en l'actualitat percebi una quantitat fixa en concepte de plus complementari, en el futur ha de continuar percebent la mateixa quantitat, durant la vigència d'aquest Conveni i en futurs convenis, en concepte de garantia personal. L'esmentada garantia personal queda exempta dels increments que es pactin en el futur per a la resta de conceptes econòmics del Conveni.

Article 7

Comissió Paritària

Es crea la Comissió Paritària de Conveni com a òrgan de mediació, interpretació i arbitratge, que està integrada per 2 representants de l'empresa i per 2 representants dels treballadors un dels quals serà el delegat de personal.

La Comissió Paritària té les següents funcions:

  1. Vigilància i seguiment del compliment d'aquest Conveni.

  2. Interpretació de la totalitat de preceptes d'aquest Conveni.

  3. Conciliació en aquells conflictes col·lectius l'objecte dels quals sigui la interpretació i aplicació de les normes d'aquest Conveni.

    Els assumptes s'han de sotmetre a la Comissió Paritària a proposta de qualsevol de les parts i aquests han de ser resolts en el termini de 10 dies.

    Els acords de la Comissió Paritària són d'obligat compliment per a ambdues parts quan aquests siguin adoptats per unanimitat. En cas de desacord ambdues parts es comprometen a acudir als òrgans de resolució extrajudicial de conflictes, com el Tribunal Laboral de Catalunya, en tràmit de mediació/conciliació.

    Article 8

    Legislació supletòria

    En tot el que no es preveu en el present Conveni, i d'una forma expressa referent a disciplina laboral, cal atenir-se al que es disposa en el Conveni col·lectiu del sector de neteja pública, viària, regs, recollida tractament i eliminació de residus, neteja i conservació de clavegueram, així com a l'Estatut dels treballadors i altres disposicions legals vigents aplicables.

    Capítol 2

    Organització de la feina

    Article 9

    Facultats i responsabilitats

    L'organització de la feina, amb subjecció a les disposicions legals de general aplicació, és facultat privativa de l'empresa a través dels seus òrgans de direcció i és responsable del seu ús davant de l'autoritat laboral.

    Article 10

    Normes per al seu exercici

    L'organització de la feina comprèn a títol enunciatiu les següents normes:

  4. L'adjudicació de tasca específica, necessària per a la plena activitat del treballador.

  5. La mobilitat i redistribució del personal de manera racional i compatible amb l'àmbit territorial de prestació dels serveis, assenyalats en l'article 2 del present acord.

    Article 11

    Execució de tasques

    El treballador està obligat a executar diligentment totes les feines i operacions li ordenin els seus superiors, dins de les comeses pròpies de la seva categoria i competència professional i si observés destorb per exercir la seva feina, falta o defecte en el material o en els instruments, està obligat a informar immediatament l'empresa.

    Article 12

    Manteniment d'estris de feina

    El treballador ha de tenir cura dels estris, eines, equip, vestuari i maquinària que se li confiïn per al desenvolupament de la seva feina; està obligat a mantenir-lo en perfecte estat de conservació, manteniment i neteja i és responsable dels desperfectes, deterioraments o danys que es produeixin en aquests, per culpa o negligència.

    Els conductors estan obligats a efectuar el manteniment dels seus vehicles i el control de nivells d'oli, aigua, hidràulic i pressió de rodes.

    Els peons de neteja viària estan obligats a mantenir en perfectes condicions de netedat els carrets destinats al servei.

    Article 13

    Dotació de vehicles

    No ha de sortir cap vehicle de la nau que posi en perill la integritat física dels treballadors. Els vehicles han d'anar proveïts de la corresponent farmaciola de primers auxilis la conservació dels quals és a càrrec del conductor.

    Article 14

    Jornada de treball

    La jornada de treball durant l'any 2003 i a partir de la firma del present Conveni és de 39 hores setmanals de feina efectiva, a realitzar en còmput anual en la forma i condicions que es descriuen a continuació:

    Serveis ordinaris

    Torn de matí: de dilluns a dissabte des de les 7 hores fins a les 13.30 hores.

    Els divendres 2 operaris han de realitzar un servei especial en horari des de les 13.30 hores fins a les 15 hores, motiu pel qual dissabte aquests 2 operaris han de concloure el servei de matí a les 12 hores, per tal d'atendre el servei de neteja del mercat ambulant setmanal. El personal es compromet a finalitzar la totalitat del servei de neteja del mercat ambulant setmanal dins de la jornada prevista.

    Torn de tarda (vehicle porter): de dilluns a dissabte des de les 13.30 hores fins a les 20 hores.

    La jornada de treball del personal de recollida d'escombraries es distribueix de dilluns a diumenges en la forma i condicions que s'acordin.

    El personal disposarà diàriament de 30 minuts per a l'entrepà.

    La jornada de treball, durant l'any 2004 a partir del dia 1 de març, és de 38 hores setmanals de feina efectiva.

    La jornada de treball, durant l'any 2005 a partir del dia 1 de març, és de 37 hores setmanals de feina efectiva.

    Article 15

    Vacances

    El personal afectat pel present Conveni gaudeix anualment de 31 dies naturals de vacances. El personal que no tingui 1 anualitat completa al...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR