Convenio colectivo - Cambra de la Propietat Urbana, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4039 de 30/12/2003

RESOLUCIÓ TIC/3960/2003, de 9 d'octubre, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona per als anys 2003-2004 (codi de conveni núm. 4300072).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona, subscrit per les parts negociadores en data 2 d'octubre de 2003, i presentat per les mateixes parts en data 3 d'octubre de 2003, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona per als anys 2003-2004 (codi de conveni núm. 4300072) en el Registre de convenis de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació de Tarragona.

.2 Disposar-ne la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu.

Tarragona, 9 d'octubre de 2003

Montserrat Güell i Anglès

Subdirectora general d'Afers Laborals i d'Ocupació a Tarragona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de la Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona per al període 1.8.2003 al 1.8.2004

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit funcional

Aquest Conveni és d'àmbit d'empresa i regula les relacions laborals de la Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona.

Article 2

Àmbit territorial

El Conveni serà d'aplicació a tots els centres de treball que la Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona tingui en el seu àmbit d'actuació.

Article 3

Àmbit personal

Queden inclosos dins de l'àmbit del present Conveni tots els empleats que presten el seu treball a la Cambra en règim de prestació de serveis per compte d'altri en els termes establerts a l'article 1 de l'Estatut dels treballadors. Així mateix quedaran inclosos els treballadors que sense pertànyer a la plantilla de la Cambra en el moment de la firma d'aquest Conveni, comencin a prestar el seu treball durant la vigència d'aquest.

Article 4

Entrada en vigor i duració

Aquest Conveni entrarà en vigor l'1 d'agost de 2003 i la seva durada serà d'un any. Es prorrogarà automàticament any rere any si no hi ha denúncia del mateix.

Article 5

Denúncia

El Conveni o les seves pròrrogues podran ser denunciats, per qualsevol de les parts, amb una antelació mínima de 3 mesos al seu venciment.

Article 6

Prelació normativa

Les normes contingudes en el present Conveni regularan les relacions laborals entre les parts de forma prioritària i preferent. En tot el que no es preveu en aquest Conveni serà d'aplicació el text refós de l'Estatut dels treballadors, aprovat per Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, així com la resta de disposicions de caràcter general i legislació laboral vigent.

Article 7

Vinculació a la totalitat

El present Conveni s'ha pactat amb la intenció expressa de ser la font prioritària de regulació de les relacions laborals de les parts. Per això el seu contingut és fruit de la voluntat de pacte i equilibri negociador. En virtut d'aquest Conveni s'ha de considerar en el seu conjunt com un tot orgànic i indivisible.

En el supòsit que alguna o algunes de les condicions pactades resulti nul·la, ineficaç o no-vàlida, segons resolució de l'autoritat laboral o per sentència judicial, la Comissió Paritària disposarà d'un termini de 30 dies hàbils per a renegociar la condició a l'objecte de restablir l'equilibri de les recíproques obligacions i drets que s'hagin pogut trencar en perjudici de les parts. Si en el termini esmentat la Comissió no assoleix l'acord s'haurà de renegociar el Conveni en el seu conjunt i les parts s'han de comprometre a arribar a un acord en el termini de tres mesos, durant el període del qual continuarà vigent el contingut del conveni que no hagi estat impugnat. Si no hi ha acord el Conveni perdrà la seva eficàcia pràctica.

Capítol 2

Comissió Paritària

Article 8

Interpretació

Es crea la Comissió Paritària del Conveni com a organisme d'interpretació, arbitratge, conciliació i vigilància del seu compliment.

Article 9

Composició

La Comissió Paritària estarà formada per dos membres. Un dels membres serà representant de la Cambra i l'altre el representant legal dels treballadors.

Article 10

Funcions

  1. Les funcions específiques de la Comissió Paritària seran

    les següents:

    1. Interpretació del Conveni a l'objecte de resoldre les consultes que puguin formular a la representació unitària dels empleats, la Cambra o qualsevol dels empleats afectats per aquest.

    2. Vigilància de l'aplicació del Conveni.

    3. Arbitratge en els conflictes individuals o col·lectius, pel que fa a la interpretació del Conveni, quan les parts interessades se sotmetin al mateix per escrit. L'arbitratge serà vinculant per a les parts.

    4. Aquelles altres activitats que tendeixin a millorar l'eficàcia pràctica d'aquest Conveni o estiguin establertes en el seu text.

  2. Procediment d'actuació de la Comissió Paritària:

    La Comissió Paritària es reunirà quantes vegades ho requereixi el compliment de les seves funcions, a petició de qualsevol de les parts integrants d'aquesta.

    La Comissió Paritària es reunirà en el termini màxim de 10 dies hàbils, comptats a partir del moment en què es sotmeti a aquesta la qüestió plantejada. La decisió s'haurà de dictar en el termini màxim de 15 dies hàbils.

    Els acords de la Comissió Paritària es prendran per unanimitat.

    De totes les seves actuacions la Comissió Paritària estendrà l'acta que haurà de ser aprovada i signada pels seus components.

    Capítol 3

    Compensació, garantia personal i absorció

    Article 11

    Compensació

    Les retribucions que s'estableixin en el present Conveni tenen caràcter de mínim. Els augments concedits voluntàriament o a compte del Conveni per la Cambra durant la vigència d'aquest seran absorbibles i compensables amb les millores que es pactin a cada moment. Tot això considerat en còmput anual.

    Article 12

    Garantia "ad personam"

    Es respectaran les situacions personals existents a la signatura del Conveni que en conjunt siguin, a nivell...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR