Convenio colectivo - Grupo Folcrá Edificación SA, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4045 de 09/01/2004

RESOLUCIÓ TIC/4007/2003, de 30 d'octubre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Grupo Folcrá Edificación, SA (centres de la província de Barcelona), per als anys 2003-2006 (codi de conveni núm. 0810991).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Grupo Folcrá Edificación, SA (centres de la província de Barcelona), subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 22 de setembre de 2003, i de conformitat amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Grupo Folcrá Edificación, SA (centres de la província de Barcelona), per als anys 2003-2006 (codi de conveni núm. 0810991) al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 30 d'octubre de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Grupo Folcrá Edificación, SA, per als anys 2003-2006

Disposicions generals

Article 1

Àmbit funcional

Aquest Conveni és aplicable per a l'empresa Grupo Folcrá Edificación, SA.

En aquest Conveni es diferencien clarament dues activitats:

Primera: sector del metall. Fabricació, instal·lació, muntatge o reparació d'elements metàl·lics.

Segona: sector del vidre. Manufactura i muntatge de vidre pla.

Article 2

Àmbit territorial

Les normes d'aquest Conveni afecten els centres de treball que, compresos en l'àmbit funcional, es trobin situats en la província de Barcelona. En aquest cas serà en el centre de treball situat a Barcelona, c/ Espronceda, 180, i en el centre de treball situat a Martorell (Barcelona), Camí Can Bros, s/n.

Article 3

Àmbit personal

En l'àmbit d'aplicació del present Conveni s'inclouen els treballadors que prestin els seus serveis per a l'empresa Grupo Folcrá Edificación, SA, a la província de Barcelona, a excepció dels que es detallen en els articles 1.3 i 2 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'estatut dels treballadors.

Article 4

Àmbit temporal

Aquest Conveni entra en vigor a tots els efectes el dia 1 de gener de 2003, amb independència de la data de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la província.

La seva durada es fixa per un període de 4 anys, per la qual cosa la seva vigència finalitzarà el dia 31 de desembre de 2006.

Article 5

Denúncia i revisió

La denúncia que proposa la iniciació, revisió o pròrroga es considera efectuada d'una manera automàtica amb una antelació de 3 mesos a la data del seu venciment.

Si en acabar el termini de vigència del Conveni s'insta la seva rescissió, s'ha de mantenir el règim establert fins que les parts afectades es regeixin per un nou Conveni, amb independència de les facultats que la Llei reserva a l'autoritat laboral.

Les negociacions per a la revisió del nou Conveni s'han d'iniciar en el termini d'1 mes a partir de la recepció de la comunicació, a la qual la part denunciant del Conveni ha d'adjuntar un projecte raonat sobre els motius de la denúncia i els punts sobre els quals cal deliberar.

Les parts han de procurar que les negociacions es duguin a terme amb la continuïtat necessària per tal de permetre l'examen i la solució específica dels problemes plantejats.

Compensació, absorció i garantia personal

Article 6

Compensació i absorció

Les condicions d'aquest Conveni recullen els pactes subscrits anualment entre treballadors i empresa, i substitueixen totalment els que fins ara han estat vigents, perquè en presenten totes les dades recopilades.

Si hi ha algun treballador que tingui reconegudes unes condicions, examinades en conjunt i en còmput anual, superiors a les dels treballadors de la seva mateixa qualificació segons s'estableix en el Conveni, se li han de respectar les condicions antigues, amb caràcter estrictament personal i només per als treballadors a qui afecti.

La possible aplicació de futures normes laborals de caràcter general s'ha de valorar en conjunt i segons el còmput anual, i han de ser compensades i absorbides per les condicions pactades en aquest Conveni, sempre que aquestes normes, considerades globalment, no resultin superades per les altres.

S'exclou expressament de la compensació i absorció mencionades l'import de l'article 33 d'aquest Conveni, sempre que no l'imposin futures normes laborals d'àmbit general.

Comissió paritària

Article 7

La Comissió Paritària d'aquest Conveni es constitueix com a òrgan d'interpretació, conciliació i arbitratge de compliment del que s'hi pacta.

Composició

Ha d'estar formada per 2 membres de la representació de l'empresa i per 2 treballadors, i hi poden assistir, a requeriment unànime de les parts, els seus respectius assessors, amb veu però sense vot. Per unanimitat de les parts, també es pot sol·licitar la presència de la persona en qui hagi recaigut la presidència de la taula de deliberacions del Conveni.

Funcions

  1. Les funcions específiques de la Comissió Paritària són les següents, segons es desprèn de l'article 12 del Conveni col·lectiu per a la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona:

    1. La interpretació autèntica el Conveni.

    2. Arbitratge en les qüestions o els problemes sotmesos a la seva consideració per ambdues parts, o en els casos previstos concretament en aquest text.

    3. Intervenir en els conflictes col·lectius exercint les funcions de mediació, amb audiència prèvia d'ambdues parts.

    4. Vigilar el compliment del que s'ha pactat.

    5. Analitzar l'evolució de les relacions entre les parts contractants.

  2. L'exercici de les anteriors funcions en cap cas no ha d'obstaculitzar la competència respectiva de les jurisdiccions administratives i contencioses previstes en les disposicions legals.

    S'han de realitzar totes les reunions que sol·liciti i convoqui una de les parts.

    Domicili: la Comissió Paritària ha de tenir la seu social en la seu social de l'empresa.

    Organització de la feina

    Article 8

    L'organització de la feina és facultat exclusiva de l'empresa, que la pot exercir sense més limitacions que les que estableix la legislació laboral vigent.

    Contractació

    Article 9

    Contracte eventual

    Cal atenir-se al que es disposa en l'article 32, apartat d) del Conveni col·lectiu per a la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona, a on textualment s'expressa:

    "El contracte de durada determinada per circumstàncies del mercat, acumulació de tasques o excessos de comandes, regulat en el número 1, apartat b) de l'article 15 de l'Estatut dels treballadors, pot tenir una durada màxima de 12 mesos, dins d'un període de 18 mesos comptats a partir del moment en què es produeixin aquestes causes, i sempre que es reuneixin els requisits exigits legalment. Les empreses metal·lúrgiques amb conveni propi, que desitgin acollir-se al que s'estableix en aquest apartat, han de fer una remissió expressa a aquest, dins del seu conveni, o a través de la seva Comissió Paritària.

    En aplicació del que estableix la Llei 12/2001, de 9 de juliol, a la finalització del contracte realitzat amb posterioritat al 3 de març de 2001, el treballador té dret a percebre una indemnització econòmica, equivalent a 8 dies de salari per any de servei.

    Estructura salarial

    Article 10

    1. Increment salarial 2003

      S'ha d'incrementar el 6% sobre la suma total dels conceptes de salari de conveni més excategoria professional més el plus "ad personam" de 2002 i s'ha d'incorporar l'increment en els diferents conceptes tal com s'ha fet en els convenis precedents, és a dir:

      Sector del metall: El salari de conveni, el complement excategoria professional i el plus de cap d'equip, a qui li correspongui, han de ser exactament iguals als del Conveni col·lectiu per a la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona i la diferència fins a complementar el 6% se suma al plus "ad personam" de 2002.

      Sector del vidre: El salari de conveni ha de ser exactament igual al del Conveni col·lectiu d'àmbit estatal per a les indústries del vidre, segons l'annex 10 que pertany a l'acord del Conveni de manufactures i comerç de vidre pla de Barcelona i la diferència fins a complementar el 6% se suma al plus "ad personam" de 2002.

    2. L'increment salarial del 2004 al 2006, incloent-hi tots dos, és el següent:

      Any 2004: s'ha d'aplicar l'IPC previst pel Govern en els Pressupostos generals de l'Estat per a aquest any, més un 1,4%. A més si l'IPC real de l'any 2003 ha estat superior a l'IPC previst pel Govern per al 2003, la diferència s'ha d'afegir a l'increment salarial de l'any 2004.

      Any 2005: s'ha d'aplicar l'IPC previst pel Govern en els Pressupostos generals de l'Estat per a aquest any, més un 1,4%. A més si l'IPC real de l'any 2004 ha estat superior a l'IPC previst pel Govern per al 2004, la diferència s'ha d'afegir a l'increment salarial de l'any 2005.

      Any 2006: s'ha d'aplicar l'IPC previst pel Govern en els Pressupostos generals de l'Estat per a aquest any, més un 1,4%. A més si l'IPC real de l'any 2005 ha estat...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR