Convenio colectivo - Premium Mix Group SLU (Centre de Treball Fontdor, d’Arbúcies), Gerona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4053 de 21/01/2004

RESOLUCIÓ TIC/4094/2003, de 19 de desembre, per la qual s'ordena la inscripció, el dipòsit i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fontdor, SA, de Sant Hilari Sacalm, per a 2003-2004 (codi de conveni núm. 1700981).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fontdor, SA, de Sant Hilari Sacalm, per a 2003-2004, subscrit d'una part per la representació empresarial i de l'altra per la dels treballadors/ores el dia 17 de juliol de 2003, i d'acord amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de l'Estatut dels treballadors; el Decret 326/1998, de 24 de desembre; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

.1 Ordenar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Fontdor, SA (codi de conveni núm. 1700981) de Sant Hilari Sacalm, per a 2003-2004, al Registre de convenis de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació a Girona.

.2 Ordenar-ne el dipòsit a l'oficina corresponent d'aquesta Subdirecció General.

.3 Disposar que el Conveni col·lectiu esmentat es publiqui en el DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Girona, 19 de desembre de 2003

Montserrat González i Falcó

Subdirectora General d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Girona

Traducció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de l'empresa Fontdor, SA, de Sant Hilari Sacalm, per a 2003-2004

Capítol 1

Àmbit d'aplicació del Conveni

Article 1

Àmbit personal i temporal

Aquest Conveni regula les condicions econòmiques, socials i de treball entre l'empresa Fontdor, SA i els treballadors/ores del seu centre de treball de la planta embotelladora situada al terme municipal de Sant Hilari Sacalm.

Aquest Conveni s'ha d'aplicar a partir de l'1 de gener de 2003 i la seva vigència s'estén fins al 31 de desembre de l'any 2004.

Aquest Conveni queda prorrogat tàcitament any rere any mentre cap de les parts no el denunciï formalment.

La denúncia de les clàusules pactades s'ha d'exercitar amb una antelació no inferior als 15 dies respecte de la data de venciment assenyalada anteriorment o respecte de la de qualsevol de les seves pròrrogues.

Article 2

Exclusió d'altres convenis

Aquest Conveni substitueix, en conjunt, tots els concertats anteriorment entre els representants de l'empresa Fontdor, SA i els del seu personal de la planta embotelladora de Sant Hilari Sacalm.

Durant la seva vigència no es pot aplicar en l'empresa cap altre conveni que pogués homologar l'autoritat competent i afectar o referir-se a activitats o treball dut a cap a la planta embotelladora, amb excepció del que establissin en matèria de contractació, principalment en els contractes per a la formació i de servei determinat.

El règim retributiu pactat en aquest Conveni, valorat en el conjunt de conceptes que s'hi estableixen i en el còmput anual, resulta superior, en circumstàncies iguals, a l'establert en la Reglamentació nacional de treball d'establiments balnearis i al Conveni col·lectiu sindical interprovincial d'embotelladores d'aigües minerals naturals, per la qual cosa els substitueix íntegrament.

Article 3

Modificacions, compensacions i absorcions

Les modificacions, en matèria de condicions de treball no econòmiques, i la representació sindical que es pogués establir per Llei, s'entendrien incorporades al present Conveni, sempre que la seva regulació fos més beneficiosa.

Les condicions econòmiques pactades, estimades globalment, compensen en conjunt les que regien anteriorment, qualsevol que fos la seva naturalesa i origen, tant si es tracta de condicions econòmiques reglamentàries, convingudes, concedides unilateralment per l'empresa o establertes per precepte legal, conveni col·lectiu o qualsevol altre motiu.

En el mateix sentit, les condicions econòmiques d'aquest Conveni han d'absorbir i compensar, en còmput anual, les que en un futur puguin establir-se per disposicions legals de caràcter general que impliquin variacions econòmiques en tots o en alguns dels conceptes retributius.

Les possibles millores econòmiques futures a què es refereix aquest paràgraf tindrien eficàcia pràctica si, globalment considerades en còmput anual, superessin els nivells econòmics generals establerts en aquest Conveni.

Article 4

Garantia personal

En cas que un treballador/a, en el moment d'entrar en vigor aquest Conveni, tingués reconegudes retribucions salarials fixes que, considerades en conjunt o en còmput anual, resultessin d'import superior a les que correspongués percebre per aplicació d'aquest Conveni, la persona interessada tindria dret que se li mantinguessin i respectessin, amb caràcter estrictament personal, les retribucions salarials fixes més favorables de què gaudia.

Quan la interpretació del text del Conveni es pugui prestar a solucions dubtoses, s'han de reunir les parts per dictaminar sobre el cas concret i intentar aplicar la solució que sigui més favorable als treballadors/ores, en aplicació del principi in dubio pro operario.

En cas de discrepància en l'aplicació d'aquest principi, les parts poden sotmetre's a la decisió jurisdiccional.

Article 5

Comissió Paritària

Les parts acorden la creació d'una Comissió Paritària d'acord amb el que es disposa a l'epígraf d) de l'apartat 2 de l'article 85 de l'Estatut dels treballadors.

Aquesta Comissió ha d'estar integrada per 2 vocals en representació de cadascuna de les parts i per 1 suplent.

Per al període de vigència del Conveni, la Comissió està integrada pels membres següents:

Per l'empresa

Titulars

Antoni Renart i Cava

Pere Vila i Rius

Suplent

Toni Renart i Cuenca

Pels treballadors/ores

Titulars

Isidre Codina Capdevila

Luis Macias Molina

Suplent

Jordi Permanyer Sabatés

La Comissió Paritària té les funcions que li assigna l'Estatut dels treballadors i les que li pugui atribuir el Conveni col·lectiu.

Capítol 2

Condicions laborals

Article 6

Jornada laboral

La jornada laboral té una durada global anual de 1.784 h (de dilluns a divendres).

Article 7

Vacances, calendari laboral i permisos

  1. Les vacances tenen una durada de 22 dies laborables a l'any, que per raó de l'estacionalitat de les activitats de l'empresa s'han d'atorgar durant el període comprès entre el 16 de setembre i fins al 30 d'abril. Durant el període comprés entre l'1 de maig i el 15 de setembre només poden fer vacances 5 empleats a cada quinzena.

    La distribució de les vacances per als anys 2003 i 2004 ha de ser la que consti en l'acta de la Comissió Paritària corresponent amb les adaptacions puntuals que en cada cas puguin acordar les parts.

    Les vacances no s'han de compensar econòmicament, a excepció de finalització de contracte o baixa voluntària abans del període per gaudir-ne.

  2. El calendari laboral i les festes que el personal ha de gaudir són les que s'indiquen en l'acta anteriorment referida.

  3. Els permisos són els que preveu l'apartat 3 de l'article 37 de l'Estatut dels treballadors, segons el text refós RDL 1/1995, de 24 de març, llevat de: els de l'epígraf a) que passa a ser de 20 dies naturals i els de l'epígraf b) que passa a ser de 5 dies quan el treballador/a s'hagi de desplaçar a una localitat que disti més de 500 km de la planta embotelladora.

    Article 8

    Hores extraordinàries

    L'empresa es proposa estructurar un règim d'horari i de jornada que no exigeixi recórrer a les hores extraordinàries. No obstant això, si per la bona execució de la feina i el bon funcionament de la factoria i oficina fos necessari realitzar hores extraordinàries, la seva valoració s'hauria d'efectuar atenent els termes següents:

    _hora jornada laboral: 11,53 euros

    _hora dissabte: 13,84 euros

    _hora diumenge: 17,30 euros

    Article 9

    Torn de nit

    En cas que un treballador/a que acomplís la seva tasca en horari diürn hagués...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR