Convenio colectivo - Premsa Catalana, SA, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2001
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2003
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4059 de 29/01/2004

RESOLUCIÓ TIC/4137/2003, de 6 de novembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Premsa Catalana, SA, per als anys 2001-2003 (codi de conveni núm. 0803492).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Premsa Catalana, SA, subscrit pels representants de l'empresa i dels seus treballadors el dia 18 d'abril de 2003, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 253/2002, de 4 de novembre, de fusió del Departament de Treball amb el d'Indústria, Comerç i Turisme, i el Decret 284/2002, de 12 de novembre, de reestructuració parcial de diversos departaments de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Premsa Catalana, SA, per als anys 2001-2003 (codi de conveni 0803492), al Registre de convenis de Barcelona de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el DOGC.

Barcelona, 6 de novembre de 2003

Francisca Antolinos i Jiménez

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Premsa Catalana, SA, per als anys 2001-2003

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

  1. Aquest Conveni es concerta entre Premsa Catalana, SA, i el seu personal, representat pel Comitè d'Empresa.

  2. Afecta totes les activitats de l'empresa.

  3. Afecta també la totalitat del personal actual i el que s'incorpori mentre duri la vigència del Conveni.

    Article 2

    Àmbit territorial

    L'àmbit és el de l'empresa i afecta els centres de treball de l'empresa.

    Article 3

    Persones excloses

    Queden expressament exclosos del Conveni:

    1. Els qui exerceixin funcions d'alt consell, alta direcció i alt govern.

    2. Professionals liberals vinculats per contractes civils de prestació de serveis.

    3. Assessors.

    4. Els col·laboradors a la peça que no tinguin una relació basada en els principis de jerarquia, alienitat i dependència, ni estiguin sotmesos a control de jornada tal com es defineix en el Conveni estatal de premsa diària, amb independència que mantinguin una relació continuada amb l'empresa.

    5. Els agents comercials o publicitaris que treballin per a Premsa Catalana, SA, amb llibertat de representar altres d'igual o diferent activitat.

    6. El personal pertanyent a empreses concessionàries de serveis que tinguin formalitzat un contracte civil de prestació de serveis amb Premsa Catalana, SA.

    7. L'empresa i el Comitè estudiaran conjuntament aquelles situacions controvertides que puguin sorgir.

      Article 4

      Comissió Paritària

      Atenent el que es disposa a l'article 85.2.e) del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, es forma una Comissió Paritària del Conveni composta per 3 representants de l'empresa i 3 dels treballadors. Aquesta Comissió actuarà com a òrgan d'interpretació, conciliació, arbitratge i vigilància del present Conveni. En cas que la Comissió Paritària no arribi a cap acord la qüestió se sotmetrà a la mediació del Tribunal Laboral de Catalunya, tal com es preveu a la disposició addicional sisena.

      Capítol 2

      Vigència

      Article 5

      Entrada en vigor

      L'entrada en vigor del present Conveni serà el dia de la seva firma. No obstant això, els efectes econòmics seran retroactius al'1 de gener del 2001.

      Article 6

      Durada

      La seva durada serà de 3 anys prorrogables, a partir del 31 de desembre del 2003, d'any en any per consentiment exprés de les parts.

      Article 7

      Denúncia

      La denúncia del Conveni es farà automàticament en el moment de la finalització de la seva vigència.

      Capítol 3

      Règim econòmic

      Article 8

      Taula salarial

      Per al 2001, els salaris vigents a l'empresa per a tots els treballadors afectats pel Conveni col·lectiu són els reflectits a les taules salarials dels annexos 1 i 2. Els salaris resulten d'aplicar un increment d'un 3,22% sobre tots els conceptes del Conveni.

      Per a l'any 2002 les taules salarials i la resta de conceptes retributius seran les de 2001 incrementades en el 115% de l'IPC resultant a Catalunya per a l'any 2002. Provisionalment, i amb efectes d'1 de gener de 2002, es farà un increment equivalent al 115% de l'IPC previst a la Llei de pressupostos de l'Estat (2,3%). Un cop coneguda la dada d'inflació definitiva del 2002, es produirà la revisió, si escau. Els salaris que resulten provisionalmente per al 2002, abans de la revisió, si escau, són els que es reflecteixen als annexos 3 i 4.

      Per a l'any 2003, les taules salarials i la resta de conceptes retributius seran les del 2002, una vegada practicada la revisió, si escau, incrementades en l'IPC resultant a Catalunya per a l'any 2003, més el percentatge necessari per completar, en el conjunt dels 3 anys del Conveni, un increment de capacitat adquisitiva dels salaris, per sobre de la inflació, de l'1,1%. Provisionalment, i amb efectes de l'1 de gener de 2003, es farà un increment equivalent al 100% de l'IPC previst a la Llei de pressupostos de l'Estat, més el percentatge necessari per completar, en el conjunt dels 3 anys del Conveni, un increment de capacitat adquisitiva dels salaris, per sobre de la inflació, de l'1,1%. Un cop coneguda la dada d'inflació definitiva del 2003, es produirà la revisió, si escau.

      Article 9

      Complement de lloc de treball del personal dels tallers de rotatives

      Aquest complement serà el que hi ha previst a les taules dels annexos 1, 2, 3 i 4.

      Article 10

      Endarreriments

      Els endarreriments del 2001 i part del 2002 es pagaran tan aviat com s'hagi signat aquest Conveni.

      Article 11

      Pagament de salaris

      Els salaris es cobraran mensualment.

      Article 12

      Gratificacions extraordinàries

      Tots els treballadors afectats pel present Conveni percebran 2 pagues extraordinàries, consistents cadascuna d'elles en 1 mensualitat de salari real dels conceptes no variables, a pagar la de l'estiu amb la nòmina del mes de juny, i la de Nadal del 20 al 22 de desembre.

      Així mateix, tots els treballadors percebran 1 paga extraordinària a pagar entre els dies 20 i 25 de febrer, consistent en l'import equivalent al 8% del salari real dels conceptes no variables percebuts l'any anterior, és a dir, les 12 mensualitats més les pagues extraordinàries de juny i desembre.

      Article 13

      Revisió salarial

      La clàusula de revisió establerta en l'article 8 serà aplicable sobre els conceptes salari conveni, antiguitat, nocturnitat, plus diumenge, ajuda escolar, amortització de material fotogràfic i complement de lloc de treball del personal dels tallers d'impressió, tan aviat com es constati oficialment aquesta circumstància en l'excés sobre la xifra esmentada. Aquest increment s'abonarà amb efectes des de l'1 de gener de cada any i servirà, conseqüentment, com a base càlcul per a l'increment salarial de l'any següent. A fi de portar-lo a terme, es prendran com a referència els salaris o taules de l'última revisió salarial, utilitzats per realitzar els increments pactats.

      Article 14

      Treballs extres

      Els redactors cobraran 24,88 euros (preu 2002) per cada foli (de 30 línies a 60 espais) extraordinari acceptat per la Direcció i fet fora de la jornada laboral.

      El personal de Premsa Catalana cobrarà per qualsevol feina extra feta fora de la jornada laboral. El preu mínim per cada foli (de 30 línies per 60 espais) serà de 26,58 euros.

      Article 15

      Desplaçaments

    8. Durant la duració d'aquest Conveni, els desplaçaments amb automòbil propi, justificats pel treball, es pagaran a 0,22 euros, per als anys 2002 i 2003.

    9. L'empresa facilitarà abonaments de metro, autobús i tren als treballadors que facin gestions de carrer o, en tot cas, pagarà l'import d'aquests desplaçaments.

    10. En concepte de dietes per desplaçament, a partir de l'entrada en vigor del Conveni es pagaran 15 euros per àpat fora de casa i 55 euros en cas que el desplaçament obligui a pernoctar fora de casa. Aquests imports constitueixen la compensació reglada exigible en cas de desplaçament professional que motivi necessàriament menjar o dormir en una localitat fora de l'àrea metropolitana de Barcelona. En cas que els preus corrents dels restaurants o hotels del lloc de desplaçament excedeixin la compensació pactada, s'abonarà la diferència.

      Article 16

      Ajuda escolar

      Els treballadors que tinguin fills en edat escolar des de la guarderia fins a la universitat percebran per aquest concepte les quantitats que figuren als annexos 1 i 3, des del mes de setembre al mes de juliol, tots dos inclusivament. L'ajuda per a estudis cursats pels treballadors serà la prevista als annexos 1 i3. El Comitè d'Empresa i la Direcció acordaran la solució de qualsevol problema que es pugui presentar.

      En cas que els 2 membres de la parella treballin a l'empresa, cobraran l'ajuda escolar per fill tots dos.

      Capítol 4

      Afers socials

      Article 17

      Permisos prenatals i per malaltia de fill

      Les treballadores embarassades tindran dret a absentar-se de la feina, amb dret a retribució, durant el temps indispensable, per fer-se exàmens prenatals i aprendre tècniques de preparació al part, previ avís als seus caps i justificació de la necessitat de fer-ho dintre de la jornada laboral.

      En el cas que un treballador/a tingui un fill malalt, tindrà dret a absentar-se del seu lloc de treball. El primer dia d'absència serà amb dret a retribució, sempre que ho justifiqui degudament. Si ha de faltar al treball més d'1 dia, a partir del segon dia l'haurà de recuperar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR