Convenio colectivo - Asfaltos Españoles SA, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4060 de 30/01/2004

RESOLUCIÓ TRI/4139/2003, de 29 de desembre, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Asfaltos Españoles, SA, per als anys 2002-2005 (codi de conveni núm. 4302452).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Asfaltos Españoles, SA, subscrit per les parts negociadores en data 27 de novembre de 2003, i presentat per les mateixes parts en data 3 de desembre de 2003, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni Col·lectiu de treball de l'empresa Asfaltos Españoles, SA, per als anys 2002-2005 (codi de conveni núm. 4302452), en el Registre de convenis de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació de Tarragona.

.2 Disposar-ne la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu.

Tarragona, 29 de desembre de 2003

P. A. (Decret 326/1998, de 24 de desembre, DOGC de 24.12.1998)

Pilar Alier Cortés

Cap del Servei de Secretaria en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Asfaltos Españoles, SA, per als anys 2002-2005.

Preàmbul

Es declaren com objectius comuns les necessitats de mantenir les relacions laborals sobre la base de la comunicació permanent i de l'acceptació mútua del diàleg per resoldre diferències de criteri, millorar l'ambient de treball, la situació dels treballadors i el desenvolupament de l'empresa, conscients que la seguretat en el treball i les millores socials únicament poden aconseguir-se mitjançant l'aprofitament òptim dels mitjans de producció.

La representació dels treballadors es compromet al manteniment de la pau social durant la vigència del present Conveni, així com col·laborar per la millor utilització dels mitjans de producció per obtenir el màxim d'eficiència al treball.

Capítol I

Disposicions generals

Article 1

Objecte

El present Conveni regulales relacions entre l'empresa Asfaltos Españoles, SA (ASESA) i els treballadors inclosos en l'àmbit personal, funcional i territorial, i s'aplicarà amb preferència al que disposen les normes laborals.

Article 2

Àmbit d'aplicació territorial

El present Conveni serà d'aplicació al centre de treball de l'empresa Asfaltos Españoles, SA, ubicat al terme municipal de Tarragona.

Article 3

Àmbit funcional

El present Conveni serà d'aplicació exclusiva en les relacions laborals entre Asfaltos Españoles, SA, i els seus treballadors, per al desenvolupament de les activitats pròpies i específiques d'aquesta empresa compreses a la indústria del refinament del petroli.

Article 4

Àmbit personal d'aplicació

El present Conveni serà d'aplicació al personal d'Asfaltos Españoles, SA, que presta els seus serveis mitjançant contracte de treball.

Queda exclòs el següent personal:

  1. Alta direcció, la relació laboral de caràcter especial de la qual quedaria regulada pel Reial Decret, número 1382/1985, d'1 d'agost.

  2. Directors o treballadors que ocupen llocs d'especial confiança i responsabilitat, sempre que la seva relació laboral amb l'empresa es reguli per pacte exprés amb la mateixa.

  3. Els treballadors en què la seva relació laboral ambl'empresa es regeix per normes diferents aplicables per les indústries del refinament del petroli.

    No obstant, per al personal comprès en l'apartat b) d'aquest article serà d'aplicació els beneficis socials que s'estableixen al capítol XI, tret queles condicions en el pacte exprés, millorin globalment les establertes en el present Conveni.

    El personal que presti els seus serveis amb caràcter eventual, interí, a termini fix o servei determinat, de caràcter discontinu o que estigui subjecte a qualsevol modalitat contractual que no confereixi el caràcter de fix de plantilla, es regirà a més a més de per les clàusules del present Conveni, per les estipulacions particulars establertes en el seu contracte individual i d'altra legislació vigent referent a la matèria.

    Article 5

    Àmbit temporal, pròrroga i denúncia

    Àmbit temporal

    La vigència del present Conveni serà de quatre anys (de l' 1 de gener de 2002 al 31 de desembre de 2005).

    La seva normativa entrarà en vigor a la data de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb efectes retroactius a la data que, en cada cas, de manera expressa es determini. De no constar data expressa de vigència, aquesta s'entendrà referida a l'1 de gener de 2002.

    Pròrrogai Denúncia

    Quan es compleixi la data del seu venciment (31 de desembre de 2005) i en el cas que no s'interposis denúncia expressa per cap de les parts amb, com a mínim, un mes d'antelació, el Conveni es considerarà prorrogat en els seus propis terminis, any rere any, tal i com estableix l'article 86 de l'Estatut dels treballadors. La denúncia del conveni es realitzarà per escrit, en el termini anteriorment establert i d'acord amb la normativa legal vigent.

    Denunciat el Conveni i finalitzat elseu termini serà d'aplicació el disposat en l'article 86.3 de l'Estatut dels treballadors.

    Article 6

    Comissió de garantia

    Durant la vigència del present Conveni col·lectiu, actuarà una Comissió de garantia, com òrgan d' interpretació, vigilància i fiscalització del seu compliment.

    Aquesta Comissió estarà integrada, per part de la representació social, per tres membres components de la Comissió Negociadora del Conveni. La representació de la direcció de l'empresa, no podrà excedir en nombre a la representació social.

    Aquesta Comissió de garantia es reunirà a instància de qualsevol de les parts, les quals de mutu acord fixaran, data, lloc i hora de la reunió, essent necessari reunir-se en el termini dels vint dies naturals següents a ladata de petició.

    Aquesta Comissió té el caràcter de representació legal dels treballadors de la totalitat de l'empresa.

    Els acords d'aquesta Comissió seran vinculants.

    Article 7

    Compensació, absorció i garantia personal

    Pel que fa a la compensació i absorció, es regirà pel legislat sobre la matèria.

    Es respectaran les situacions personals que, amb caràcter global, excedeixin de les condicions pactades al present Conveni, mantenint-se estrictament "ad personam".

    Article 8

    Garanties relatives als drets laborals i d'ocupació

    En cas de dissolució, fusió, absorció o transformació de l'empresa, s'estarà al disposat a l'Estatut dels treballadors i altres disposicions vigents sobre la matèria.

    Capítol II

    Organització del treball

    Article 9

    Principi general

    L'organització pràctica del treball i assignació de funcions són facultats exclusives de l'empresa, que les portarà a terme de tal manera que s'assoleixin els objectius proposats amb col·laboració del personal.

    Les facultats de l'empresa seran exercides dins del respecte als drets laborals dels treballadors.

    L'exercici de la facultat de l'empresa no tindrà més limitacions que les derivades del respecte a les lleis imperatives i al disposat al present Conveni.

    La facultat de direcció, organització i control del treball va dirigida fonamentalment a l'increment de productivitat, i per a aconseguir-ho utilitzen les tècniques, controls i sistemes de treball que siguin més convenients per a la millora i major eficiència en la prestació dels serveis.

    En tots els casos s'haurà de respectar les normes i instruccions derivades de la Llei 31/1995, de prevenció de riscos laborals, de 8-11-1995.

    l'empresa informarà els representants del personal dels sistemes d'organització, gestió, racionalització, automatització i modernització que jutgin necessaris, així com els mètodes que puguin conduir a un progrés tècnic i econòmic de l'empresa, així com de la formació professional que tots els treballadors tenen el deure i el dret de realitzar per adaptar-se als canvis anteriors, cobrint l'empresa el seu cost.

    Article 10

    Comunicació

    Els treballadors tenen el dret a fer peticions i reclamacions, per escrit o verbalment, davant la seva línia jeràrquica sobre les matèries pròpies del treball o generals de l'empresa i els superiors tenen l'obligació de contestar-les en el termini de 15 dies laborals, utilitzant el mateix mitjà.

    Article 11

    Incompatibilitats

    1. En l'acompliment del lloc assignat serà incompatible amb l'exercici de qualsevol càrrec, professió o activitat que impedeixi o menyscabi l'estricte compliment dels deures del treballador i, molt especialment, a empreses o entitats que l'activitat de les quals sigui concurrent a la d'ASESA.

    2. Així mateix, cap treballador podrà desenvolupar càrrec o realitzar qualsevol treball per si mateix o per persona interposada, a cap empresa que tingui directa relació amb ASESA, sempre que això comprometi la seva independència i lleialtat.

    3. Davant de qualsevol dubte racional sobre incompatibilitat, es sol·licitarà per escrit, i per camí jeràrquic aclariment a la direcció de l'empresa, qui contestarà en un termini màxim de vuit dies.

    4. Podrà concedir-se autorització expressa per compatibilitat, a petició per escrit de l'interessat i que al·legui els motius de la seva sol·licitud.

    5. Tindrà la qualificació de falta molt greu realitzar un treball incompatible i la seva ocultació maligne i fraudulenta.

      Capítol III

      Sistema de classificació i desenvolupament professional

      Sistema de classificació professional

      Article 12

      Grups professionals

      S'estableix, en funció de les titulacions/aptituds professionals i contingut general de la prestació els següents grups professionals:

    6. Personal superior

      Titulació/aptituds professionals: Títols acadèmics de grau superior o nivell de coneixements equivalents a criteri de la Direcció.

      Contingut de la prestació: Realitza funcions d'alta gestió o assessorament, normalment com a responsable de lesmés importants unitats orgàniques de l'empresa.

    7. Tècnic superior

      Titulació/aptituds...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR