Convenio colectivo - Eléctrica del Ebro SA, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4080 de 27/02/2004

RESOLUCIÓ TRI/339/2004, de 13 de gener, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Eléctrica del Ebro, SA, per als anys 2003-2004 (codi de conveni núm. 4300812).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Eléctrica del Ebro, SA, subscrit per les parts negociadores en data 13 de novembre de 2003, i presentat per les mateixes parts en data 1 de desembre de 2003, i de conformitat amb el que estableixen els articles 90.2i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya,

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Eléctrica del Ebro, SA, per als anys 2003-2004, en el Registre de convenis de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació de les Terres de l'Ebre.

.2 Disposar-ne la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu.

Tortosa, 13 de gener de 2004

Joaquim Ferràs i Prats

Subdirector general d'Afers Laborals

i d'Ocupació de les Terres de l'Ebre en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Eléctrica del Ebro, SA, per als anys 2003-2004

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit territorial

El present Conveni és obligatori en el centre de treball que l'empresa Eléctrica del Ebro, SA, té establert a la província de Tarragona i en aquells altres que hi pogués tenir-ne fora.

Article 2

Àmbit personal

Les normes del present Conveni, són d'aplicació a tot el personal de l'empresa, amb independència de la seva modalitat de contracte. Queden excloses, les persones que desenvolupin funcions d'alta direcció i d'alt consell amb

caràcter especial compresos en l'article 1 i 2 de la Llei 8/1980, de 10 de març.

Article 3

Vigència

El present Conveni entrarà en vigor amb efectes d'1 de gener de 2003, excepte els efectes de l'assegurança d'accidents establerts en l'article 31, que entrarà en vigor a partir de l'1 de gener de 2004, tot això amb independència de la data en què sigui publicat en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Article 4

Durada i pròrroga

La durada del Conveni s'estableix des del dia 1 de gener de 2003 al 31 de desembre de 2004 i queda tàcitament prorrogat any rere any mentre no hagi estat denunciat per cap de les parts.

Article 5

Rescissió i renovació

La denúncia on es proposi la rescissió o la revisió d'aquest Conveni, s'ha de presentar amb els requisits legals i amb una antelació mínima de dos mesos a la data de finalització de la seva vigència o qualssevulla de les seves pròrrogues.

La negociació s'ha d'iniciar amb una antelació mínima d'un mes a la data de caducitat.

Article 6

Increment i revisió salarial

  1. Les retribucions salarials per a 2003, són les que figuren en cadascun dels conceptes econòmics.

    Per a 2004, s'han d'incrementar tots els conceptes econòmics d'acord amb l'IPC previst pel Govern, més un 1,00%.

  2. Revisió salarial

    2003: En el supòsit que l'IPC establert per l'INE registri a 31 de desembre de 2003, un increment respecte el 31 de

    desembre de 2002, superior al 4,50%, s'efectuarà una revisió salarial, tan bon punt es constati oficialment aquesta circumstància, en funció de l'excés sobre el 4,50%, i fins a un màxim d'un punt.

    2004: En el supòsit que l'IPC establert per l'INE registri a 31 de desembre de 2004, un increment respecte al 31 de

    desembre de 2003, superior al previst pel Govern més 1,00 punts, s'efectuarà una revisió salarial, tan bon punt es

    constati oficialment aquesta circumstància, en funció de l'excés sobre l'índex previst més 1,00 punts, i fins al màxim d'un punt.

    Article 7

    Compensació

    Les estipulacions pactades són compensables en la seva totalitat en les que regissin anteriorment, ja siguin convingudes per les parts o concedides unilateralment per l'empresa, amb independència del seu concepte, com a millores voluntàries de sou o salaris, primes o plusos variables o conceptes equivalents, ja sigui per imperatiu legal,jurisprudencial, contenciós, o pacte de qualsevulla classe, contracte individual, o els que es derivin dels usos i costums locals, i tant entre conceptes salarials com altres distints que s'hagin establert.

    Article 8

    Absorció

    Les disposicions legals futures que introdueixin variacions en el règim laboral, només tenen eficàcia si superen globalment, en el conjunt de l'empresa, el nivell salarial d'aquesta. Altrament, s'estimaran absorbides per les condicions pactades en el Conveni.

    Article 9

    Garanties personals

    S'han de respectar les situacions personals que amb caràcter global excedeixin del pacte, i s'han de mantenir estrictament ad personam i pacte així com les quantitats líquides i situacions econòmiques, que es garanteixin personalment.

    Article 10

    Vinculació a la totalitat

    En el supòsit que la Direcció General de Treball, la Generalitat de Catalunya o l'autoritat competent, en l'exercici de les facultats que li siguin pròpies, no aprovi algun dels articles del Conveni, o el desvirtuï, aquest quedarà sense efecte pràctic i s'haurà de reconsiderar el seu contingut.

    Article 11

    Comissió Paritària

    Les incidències que es puguin derivar de l'aplicació d'aquest Conveni, han de ser estudiades obligatòriament i, si escau, resoltes, per una comissió paritària. En cas de no assolir cap acord en el termini de 15 dies, s'elevarà el que hagi estat acordat a l'organisme competent. La Comissió Paritària està integrada per dos representants de cadascuna

    de les parts, d'entre els membres que hagin constituït la Comissió Deliberadora.

    Capítol 2

    Règim econòmic

    Article 12

    Salari base

    La quantia anual del salari base, és la que figura en el quadre annex 1, que es distribueix en 16 pagues (12 mesos naturals més 4 gratificacions extraordinàries, que s'han de fer efectives els mesos de març, juliol, octubre i desembre).

    Article 13

    Plus d'assistència, puntualitat i rendiment

    La quantia anual del plus esmentat, és el que figura en el quadre annex 1, que s'ha de distribuir en 12 mensualitats.

    Article 14

    Beneficis

    Independentment, els beneficis distribuïts per l'empresa, siguin els que siguin, la paga de beneficis s'estableix en el 12% de les percepcions anuals pel salari base, el plus d'assistència i antiguitat. La seva quantia anual sense incloure-hi l'antiguitat, és la que figura en el quadre annex 1.

    Article 15

    Antiguitat

    Queda consolidada la quantitat que per aquest concepte s'ha percebut des del 31 de desembre de 1979, incrementada en un 4,50%.

    Els triennis meritats a partir de l'1 de gener de 1980 s'han de percebre a raó de 20,93 euros mensuals. A partir dels 65 anys d'edat, no es meritarà cap altre trienni.

    Article 16

    Plus de conducció

    S'estableix un plus de conducció de 75,55 anuals, pel sol fet que el treballador figuri en el cens de conductors de furgonetes i camions i altres vehicles assimilats expressament per l'empresa que estiguin a la seva disposició. Aquest plus s'incrementa fins a 138,49 euros pels conductors que facin un mínim de 20 sortides anuals i efectuïn un recorregut mínim de 1.000 km l'any.

    L'ingrés en el cens esmentat, s'ha de fer a petició de les persones interessades i acceptació de l'empresa o viceversa. Sobre el plus esmentat, s'ha de pagar, a més, 2,33 euros diaris, els dies que es facin serveis amb el camió o furgoneta gran i 1,16 euros en furgonetes petites i vehicles assimilats per l'empresa.

    Cada vehicle ha de portar un llibre de ruta, on cada conductor ha d'anotar totes les observacions per al seu bon estat i conservació.

    Article 17

    Plus de premi cobrament

    Se seguirà percebent un premi de l'1% sobre el cobrament efectuat en allò que excedeixi del 75% del càrrec bimestral

    corresponent. En aquest preu s'ha d'incloure l'import íntegre cobrat pels rebuts pendents de càrrecs anteriors.

    Article 18

    Desplaçament en vehicle privat

    Quan per necessitats del servei i per indicació de la pròpia empresa, el conductor s'hagi de desplaçar amb el seu

    vehicle, amb independència de la seva cilindrada, excepte motocicletes, ha de percebre una compensació econòmica de 0,2182 euros per km recorregut.

    Article 19

    Dietes

    Quan per necessitats del servei, el treballador no pot acudir al seu domicili per a dinar o sopar, té dret a percebre la

    dieta en la quantia que s'indica seguidament:

    Tècnics de 1a i 2a categoria: Despeses a justificar

    Administratius de 1a i 2a categoria: Despeses a justificar

    Resta del personal: 10,87 euros

    Article 20

    Hores extraordinàries

    1. L'import de l'hora extraordinària per a 2003, és el que figura en el quadre annex número 2.

    2. Les hores extraordinàries motivades per força major, no queden subjectes a la cotització addicional prevista en el

    Reial Decret núm. 2032/1998 i concordants.

  3. Hores motivades per força major:

    Entre d'altres, les hores extraordinàries originades per a reparar avaries.

  4. Estructurals, les originades per:

    Períodes punta de producció

    Absències imprevistes (malaltia, permisos, etc.)

    Canvis de torn

    Caràcter estructural degut a la naturalesa del treball de què es tracti.

    1. Compensació.

      Les hores extraordinàries realitzades en treball nocturn, poden ser compensades a criteri de l'empresa quan excedeixin de 4, i s'abonarà el recàrrec corresponent.

    2. La realització d'hores extraordinàries és obligatòria dins dels límits màxims establerts en la legislació vigent, per a la reparació d'avaries.

      Article 21

      Plus de nocturnitat

      S'estableix un plus de nocturnitat, per a les hores treballades des de les 22 hores a les 6 hores, l'import per hora del qual es fixa en el quadre annex número 3.

      Article 22

      Plus de descàrrec en dies festius

      Per a retribuir els treballs realitzats en dies festius, per a efectuar descàrregues programades, s'estableix la quantitat

      que figura en el quadre annex número 4. La seva realització és obligatòria per al personal afectat, fins a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR