Convenio colectivo - Personal laboral de la Federació Catalana d'Esports per a Disminuïts Psíquics, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2002
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4087 de 09/03/2004

RESOLUCIÓ TRI/487/2004, de 27 de gener, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de la Federació Catalana d'Esports per a Disminuïts Psíquics per a l'any 2002 (codi de conveni núm. 7902082).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de la Federació Catalana d'Esports per a Disminuïts Psíquics per a l'any 2002 (codi de conveni núm. 7902082), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 28 de juliol de 2003, i de conformitat amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de la Federació Catalana d'Esports per a Disminuïts Psíquics per a l'any 2002 al Registre de convenis de la Direcció General de Relacions Laborals.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Barcelona, 27 de gener de 2004

Mar Serna Calvo

Directora general de Relacions Laborals

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de la Federació Catalana d'Esports per a Disminuïts Psíquics per a l'any 2002

Capítol 1

Condicions generals

Article 1

Àmbit funcional

  1. El present conveni serà d'aplicació a tot el personal laboral contractat per l'empresa Federació Catalana d'Esports per a disminuïts psíquics, que te per objecte el foment, i l'organització i la pràctica de distintes modalitats en les quals s'integren únicament esportistes amb disminucions psíquiques, i serveis i activitats que gestiona per la població en general.

  2. El present conveni té per objecte la regulació de les condicions de treball entre l'empresa i els seus treballadors, tan a l'àmbit funcional com territorial.

    Article 2

    Àmbit territorial

    El present conveni afecta a tot el personal de l'empresa Federació Catalana d'Esports per a disminuïts psíquics.

    Article 3

    Àmbit temporal

    El present conveni entrarà en vigor el dia 1 de gener de 2002 amb independència de la data de la seva signatura, i finalitzarà el 31-12-2002.

    Article 4

    Àmbit personal

    El present conveni és d'aplicació a tots els treballadors que prestin serveis per l'empresa independentment del tipus de contracte que els uneixi, d'acord amb la legislació de treball vigent.

    Article 5

    Pròrroga i denuncia

    La denúncia del conveni per qualsevol de les parts s'efectuarà amb tres mesos d'anticipació, com a mínim, a la data del seu venciment.

    S'haurà de formalitzar la denúncia per escrit i dirigir-se a tota la representació sindical i a l'empresa que el va subscriure i davant l'autoritat laboral competent, consignant els punts que es volen modificar.

    Capítol 2

    Organització del treball i classificació professional

    Article 6

    Classificació professional

    El personal que presta servei en l'empresa enunciada a l'article primer d'aquest conveni ha de ser classificat d'acord amb la funció que exerceix, dins alguns dels grups i subgrups i les categories següents, que substitueixen els que figuren a l'ordenança.

    Les categories de nova creació no seran d'aplicació a la plantilla existent a 1-1-1998.

    Grup 1

    Personal administratiu

    Subgrup l

    Cap del departament d'administració.

    És l'empleat/da capacitat, amb poders o no, sota la dependència directa de la direcció i/o gerència, que és responsable directe del departament i dels serveis administratius de les representacions territorials i serveis de gestió de l'entitat.

    S'assimilen a aquesta categoria el cap d'administració de primera.

    Cap de secció administrativa

    És l'empleat/da amb capacitats que sota les ordres immediates del cap d'administració, es el responsable directe d'una secció o servei de l'entitat i s'encarrega d'orientar, dirigir i de distribuir les feines entre els oficials, els auxiliars i la resta del personal que d'ell depenen.

    S'inclouen en aquesta categoria les persones que organitzen i construeixen la comptabilitat de l'entitat, els/les responsables de la facturació i tenen sota la seva responsabilitat els cobraments i pagaments generals de l'empresa.

    Subgrup 2

    Oficial administratiu de primera

    És l'empleat/da , que actua sota les ordres de un cap, amb la mateixa perfecció burocràtica, portant a terme feines que requereixen iniciativa i un nivell de formació professional específica.

    S'assimilen a aquesta categoria, els/les secretàries de direcció, amb coneixements plens i pràctica de mecanografia i taquigrafia, arxiu, atenció al telèfon, relacions públiques, planificació de personal, organització de viatges, preparació de dades i gestions diverses.

    També s'assimilen a aquesta categoria les/els professionals administratius que han d'expressar-se en dos o més idiomes estrangers, a més del català i castellà correctament.

    Oficial administratiu de segona

    És l'empleat/da amb iniciativa i responsabilitat restringida, subordinat a un cap u oficial de primera, si hi ha que fa feines de caràcter secundari que exigeixen els coneixements generals de la tècnica administrativa i de formació inferior al oficial de primera.

    S'assimilen a aquesta categoria els i les telefonistes-recepcionistes, les persones que s'encarreguen entre altres feines de dur a terme les següents funcions: la distribució de propaganda, divulgació, mailings, les persones que s'encarreguen decobraments i pagaments de caixa i de rebuts de l'entitat, fan liquidacions davant del client.

    Auxiliar administratiu

    És l'empleat/da més gran de 18 anys que fa operacions administratives elementals i, en general les operacions purament mecàniques que són pròpies de la feina d'oficina i de despatx.

    Ajudant administratiu

    És l'empleat/da més gran de 16 anys, que fa operacions administratives elementals de suport a operacions purament mecàniques que son pròpies de la feina administrativa i de despatx.

    Grum

    És l'empleat, que dona suport al servei administratiu, amb escassos recursos d'estudis i realitza feines de missatgeria interna i/o externa, entre d'altres.

    Grup 2

    Departament d'Esports

    Subgrup 1:

    Cap del departament d'esports.

    Ésl'empleat/da amb capacitat, amb poders o no, sota la dependència directe de la direcció i/o gerència, que és responsable del Departament i que suposa feines complexes, diverses i heterogènies, que impliqui un alt nivell de competència professional anivell organitzatiu i esportiu amb una formació universitària de grau superior o de grau mig, completada amb una dilatada experiència en el sector i que suposa la integració, coordinació i supervisió de les activitats i serveis d'esport de l'entitati de les seves territorials, així com coordinar el conjunt dels seus col·laboradors.

    S'assimilen a aquesta categoria el Director esportiu i el Director d'instal·lacions.

    Subgrup 2

    Coordinador de programes esportius-monitors.

    És l'empleat amb capacitat, amb poders o no, que sota les ordres immediates del Cap del departament d'esports, s'encarrega d'orientar, dirigir i unificar una activitat o servei, distribuir les feines entre els monitors i auxiliars i la resta del personal que d'ell depenen.

    La seva formació ha de ser universitària de grau superior o de grau mig completada amb una dilatada experiència, que es pugui exigir una elevada preparació específica per desenvolupar programes i aplicar tècniques especials. Dins la seva formació haurà de tenir un mínim de 4 titulacions de modalitats esportives diferents.

    S'assimilen a aquesta categoria, el coordinador de monitors, el coordinador responsable de formació, el coordinador d'instal·lació de més de 1000 usuaris i el coordinadoresportiu.

    Seleccionador tècnic esportiu especialitzat de primera

    És l'empleat/da que actua sota les ordres d'un cap, que requereixen iniciativa en l'organització de competicions esportives de la Federació i de serveis i activitats de l'entitat.

    La seva formació ha de ser de grau mig amb experiència contrastada en l'àmbit de les persones amb discapacitat psíquica.

    Dins la seva formació haurà de tenir un mínim de 2 modalitats esportives diferents.

    S'assimilen a aquesta categoria els monitorsesportius especialitzats en disminució psíquica, els seleccionadors de les diferents i modalitats de l'entitat, els coordinadors esportius de competicions oficials d'Àmbit català de la Federació.

    Monitors d'esports.

    És l'empleat/da que sota les ordres del Cap del Departament d'esports i/o del coordinador de monitors, si hi ha, realitza tasques que requereixen un grau d'autonomia personal en l'execució, amb iniciativa i responsabilitat i coordina tasques i serveis d'àmbit territorial que impliquen la titulació requerida.

    S'assimilen a aquesta categoria els monitors titulats en una modalitat, els coordinadors territorials d'esports, els entrenadors ajudants i el socorrista amb titulació de monitor de natació.

    Auxiliar de monitor

    És l'empleat/da de més de 18 anys, que realitza activitats polivalents, desenvolupant l'activitat professional en col·laboració amb els monitors.

    S'assimilen a aquesta...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR