Convenio colectivo - Autobusos de Lleida SA (AULLESA) Grup Sarbus, Lérida

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4084 de 04/03/2004

RESOLUCIÓ

TRI/423/2004, de 4 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Autobusos de Lleida, SA, de Lleida (Segrià), des de l'1.1.2003 al 31.12.2006 (codi de conveni núm. 2500032).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Autobusos de Lleida, SA, de Lleida (Segrià), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels treballadors el dia 26 de gener de 2004, i d'acord amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Autobusos de Lleida, SA, de Lleida (Segrià), des de l'1.1.2003 al 31.12.2006, al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Lleida del Departament de Treball i Indústria.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Lleida, 4 de febrer de 2004

P. D. (Decret 326/1998, DOGC de 24.12.1998)

Enric Xavier Fort i Castells

Cap del Servei de la Secretaria en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Autobusos de Lleida, SA, de Lleida (Segrià), des de l'1.1.2003 al 31.12.2006).

Capítol 1

Extensió i àmbit del Conveni col·lectiu

Article 1

Àmbit funcional i territorial

El present Conveni col·lectiu regula les relacions laborals entre Autobusos de Lleida, SA, a qui d'ara endavant anomenarem Autobusos i el personal que hi presti serveis.

Article 2

Àmbit personal

Queda sotmès al present Conveni col·lectiu la totalitat del personal que integra actualment la plantilla de l'empresa Autobusos, i també el personal que hi ingressi durant la seva vigència.

Article 3

Àmbit temporal

Aquest Conveni entrarà en vigor el dia 1 de gener de 2003 i finalitzarà el 31 de desembre de 2006, independentment de la data de publicació al DOGC.

Pel que fa al termini de denúncia del present Conveni, s'actuarà d'acord amb el que determina l'article 85.2.d) del RD 1/1995, de 24 de març, i s'assenyala, amb aquest efecte, un termini de denúncia de tres mesos anteriors al seu venciment.

Article 4

Comissió Paritària

Es crea una Comissió Paritària d'aplicació i interpretació del conveni. Aquesta Comissió estarà composta per quatre membres de les Seccions Sindicals signants del present Conveni i quatre representants de l'Empresa o aquelles persones que legalment els substitueixin en el seu moment.

Correspon a aquesta Comissió conèixer i resoldre en el seu cas, quantes qüestions es puguin plantejar respecte de la interpretació i aplicació d'aquest conveni. El plantejament davant aquesta Comissió del problema corresponent, o en el seu defecte davant el Tribunal Laboral de Catalunya, es considerarà tràmit obligatori previ abans d'accedir a l'autoritat o jurisdicció corresponent.

La Comissió Paritària es reunirà de forma ordinària cada sis mesos i de forma extraordinària dins les 72 hores, a comptar del dia següent al de la recepció de la sol·licitud a petició de qualsevol de les parts signants del conveni. En el supòsit que no se celebri la reunió en aquest termini, es considerarà realitzat el tràmit previ per accedir a l'autoritat o jurisdicció competent.

Les denúncies individuals que puguin suposar una modificació sobre el que s'ha pactat en el conveni, hauran de ser tractades també en la Comissió Paritària.

Reglament de la Comissió Paritària:

1r La Comissió Paritària nomenarà un president i un secretari.

2n Convocatòria amb caràcter nominal de tots els seus membres.

3r El temps utilitzat per a l'assistència a reunions de la Comissió Paritària serà a càrrec de l'empresa (tota la jornada), si la reunió és ordinària, i si la convocatòria és extraordinària, el temps utilitzat serà a càrrec dels covocants, (empresa o treballadors).

4t S'aixecarà acta de tot allò tractat i se signarà per tots els assistents, en finalitzar la reunió.

Article 5

Tribunal Laboral de Catalunya

En relació amb la salut laboral, la formació professional i la solució de conflictes de treball, sigui quina sigui la seva naturalesa, s'estarà a allò que estableix l'Acord Interprofessional de Catalunya signat entre els Sindicats CCOO i UGT i la Patronal Foment del Treball Nacional de data 7 de novembre de 1990.

En conseqüència, ambdues parts, es sotmeten expressament als procediments de conciliació i mediació del Tribunal Laboral de Catalunya, per la resolució dels conflictes laborals d'índole col·lectiva o plural que puguin suscitar-se i específicament, les discrepàncies sorgides durant els períodes de consulta, en els casos i terminis previstos en els articles 39 (mobilitat funcional), 40 (mobilitat geogràfica), 41 (modificació de les condicions de treball), 47 (suspensió del contracte de treball) i 51 (resolució del contracte de treball), de la Llei de l'Estatut dels treballadors/es 1/1995, de 24 de març.

Capítol 2

Organització de l'empresa i del treball

Article 6

Organització de l'empresa i del treball

Tenint en compte que l'organització de l'empresa és l'adequada, i com a conseqüència de les seves característiques peculiars no podrà modificar-se'n la seva estructura orgànica sense la participació de la representació sindical.

L'organització tècnica i pràctica del treball, com també la del descans, correspondrà a la Direcció de l'empresa, dins les normes i orientacions d'aquest Conveni i de les disposicions legals pertinents.

L'Empresa a través dels plans de formació corresponents, fomentarà i incentivarà la formació dels seus treballadors, en tots els grups i categories.

Article 7

Ingressos, contractacions

Per ingressar a l'empresa els aspirants hauran de reunir les següents condicions:

  1. Ser espanyol o estar equiparats a aquests, a efectes laborals conforme a les lleis o tractats internacionals vigents.

  2. Tenir la capacitat física o psíquica necessària per exercir el càrrec al que aspiren, provada a través dels serveis mèdics de l'empresa o concertats.

  3. Estar en possessió dels certificats d'estudis o coneixements que exigeixin les lleis vigents.

  4. No estar subjecte a cap de les incompatibilitats que determinen les lleis vigents.

  5. Haver complert l'edat de setze anys. Per a aquelles categories que per les seves característiques particulars requereixin una edat superior a l'esmentada, aquesta es determinarà en el moment de la convocatòria.

    L'ingrés a l'empresa Autobusos serà realitzat mitjançant una sol·licitud per escrit dirigida a la Direcció de l'empresa, i s'efectuarà mitjançant oferta local d'acord amb els criteris que estableixin conjuntament la Direcció de l'empresa i el Comitè d'Empresa, de conformitat amb les disposicions legals sobre la matèria. Les bases i programes es faran públics en els taulers d'anuncis de l'empresa i organismes públics d'intermediació laboral.

    En la redacció de les bases, programes, valoració, realització i qualificació de les proves d'accés, que podran ser psicotècniques, de coneixements teòrics i/o pràctics, sobre el lloc de treball que correspongui, hi participarà el Comitè d'empresa.

    Qualsevol vacant, o nou lloc de treball, serà proposat i presentat a tota la plantilla i tot el personal de l'Empresa, tindrà opció al mateix.

    La Comissió mixta qualificadora estarà composta per dos membres designats per la Direcció de l'empresa, un dels quals actuarà com a president i dos treballadors/res, designats pel Comitè d'empresa. De mutu acord, s'elaborarà el programa de matèries que s'exigiran en els exàmens.

    En cas d'empatar en la puntuació, prevaldrà l'antiguitat i, en el supòsit que encara estiguin empatats, es decidirà pel vot de qualitat del president.

    Contractacions

    Els treballadors/res que superin els 18 mesos de treball efectiu a l'empresa es quedaran, en el moment de la renovació del contracte, amb caràcter indefinit i ingressaran en la plantilla fixa d'Autobusos.

    En compliment a l'establert a la Llei 1/91, de 7 de gener sobre drets d'informació dels representants dels treballadors/res en matèria de contractació, Autobusos lliurarà al Comitè d'empresa còpia bàsica de tots els contractes que s'hagin de celebrar per escrit, a excepció feta dels contractes de relació laboral especial d'alta direcció sobre els que, només, haurà de notificar la seva celebració al Comitè d'empresa.

    Amb la finalitat de comprovar l'adequació del contingut del contracte a la legalitat vigent, aquesta còpia bàsica contindrà totes les dades del contracte, excepció feta del número del document nacional d'identitat, el domicili, l'estat civil, i qualsevol altre que, d'acord amb la Llei Orgànica 1/82, de 5 de maig, pogués afectar a la intimitat personal.

    Els contractes individuals no podran contenir clàusules de cap tipus que signifiquin vulneració de l'acordat lliurement per les parts en aquest conveni, especialment en allò que fa referència als grups i funcions professionals, condicions de treball i remuneració econòmica.

    Contracte de formació

    S'estarà a allò que es preveu i regula en el Reial decret llei 8/1997, de 16 de maig, sobre mesures urgents per a la millora del mercat de treball, i altres reglaments que ho desenvolupin.

    Empreses de treball temporal

    En la contractació de serveis de les empreses de treball temporal s'estarà a allò que estableix la Llei 14/94; RD 4/1995 i altres disposicions concordants que en el futur les complementin.

    Períodes de prova

    El període de prova per al personal titulat serà de sis mesos, per als tècnics dos mesos i per la resta del personal dos mesos.

    Acomiadaments

    En el supòsit de que per circumstàncies de caràcter econòmic, organitzatiu o tècnic fessin que l'empresa hagués de plantejar-se l'acomiadament individual, plural o col·lectiu de treballadors/res, aquesta convocarà...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR