Convenio colectivo - Aparcaments, Estacionaments Regulats de Superfície, Garatges, Serveis de Rentat i Greixatge de Vehicles, Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4105 de 02/04/2004

RESOLUCIÓ TRI/838/2004, de 8 de març, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del sector d'aparcaments, estacionaments regulats de superfície, garatges, serveis de rentat i greixatge de vehicles per als anys 2003-2007 (codi de conveni núm. 7901575)

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del sector d'aparcaments, estacionaments regulats de superfície, garatges, servei de rentat i greixatge de vehicles per als anys 2003-2007 subscrit,per la part empresarial, pels representants del Gremi de Garatges de Barcelona, del Gremi de Garatges de Tarragona, del Gremi de Garatges de Lleida i del Gremi de Garatges de Girona i, per la part social, pels representants de CCOO i UGT els dies 22de desembre de 2003 i 27 de febrer de 2004, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del sector d'aparcaments, estacionaments regulats de superfície, garatges, servei de rentat i greixatge de vehicles per als anys 2003-2007 (codi de conveni núm. 7901575) al Registre de convenis de la Direcció General de Relacions Laborals.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Barcelona, 8 de març de 2004

Mar Serna Calvo

Directora general de Relacions Laborals

Traducció del text original signat per parts

II CONVENI

col·lectiu d'àmbit nacional de Catalunya per al sector d'aparcaments, estacionaments regulats de superfície,garatges, servei de rentat i greixatge de vehicles per als anys 2003-2007

TÍTOL preliminar

Capítol primer

Article 1

Parts signatàries

Són parts signants del present Conveni col·lectiu, d'una part l'Associació Espanyola d'Aparcaments i Garatges (AEGA) i els Gremis de Garatges, Serveis de Rentat, Greixatge i Aparcaments de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona i d'una altra, la Federació de Comunicació i Transport de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya i la Federació de Transports i Telecomunicacions de la Unió General de treballadors, reconeixent-se mútuament legitimació per negociar el present Conveni.

Article 2

Eficàcia i abast obligacional

El present Conveni col·lectiu se subscriu a l'empara de l'article 83.1 i 2 del Reial Decret Legislatiu 1/1995, text refós de l'Estatut dels treballadors, en connexió amb la seva disposició transitòria sisena, obligant a les empreses i treballadors compresos dins el seu àmbit funcional, personal i territorial.

Al dit efecte i en l'àmbit al que afecta el present Conveni, substitueix en la seva integritat l'Ordenança Laboral per a les empreses de transports per carretera i a qualsevol acord, pacte o Conveni de qualsevol rang normatiu que per al mateix sector s'hagués acordat per prorrogar la vigència d'aquella.

Amb caràcter supletori i en allò no previst aquí, s'aplicarà el Conveni col·lectiu General, d'àmbit nacional, per al Sector d'empreses Concessionàries i Privades d'Aparcaments de Vehicles (AEGA) .

Article 3

Àmbit funcional

El present Conveni és d'obligada observança per a totes les empreses, l'activitat principal de les quals consisteixi en l'explotació d'aparcaments, garatges, serveis de rentat, greixatge, estacionament de vehicles en zones regulades de superfície, bé per concessió, bé per cessió per qualsevol títol lícit, bé per propietat.

Article 4

Àmbit territorial i personal

El present Conveni afectarà la totalitat dels treballadors de les empreses del sector compreses en l'àmbit territorial de Catalunya.

S'exclou de l'àmbit del present Conveni al personal directiu. Aquest personal és de lliure designació per part de l'empresa. La seva relació laboral es regirà pel seu contracte de treball i, si escau, per la normativa especial que els resulti d'aplicació.

Article 5

Àmbit temporal

El present Conveni estendrà la seva vigència des del primer de gener de 2003 al 31 de desembre de 2007, independentment de la data de la seva publicació en el Butlletí Oficial corresponent.

Si bé la seva entrada en vigor es produirà l'endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, les parts signants recomanen la seva aplicació des de l'endemà a la seva signatura.

Article 6

Procediment per a la revisió del Conveni

Larevisió del Conveni podrà sol·licitar-se per escrit per qualsevol de les parts signants d'aquest, almenys amb tres mesos d'antelació a la terminació de la seva vigència.

La part que formuli la denúncia haurà de lliurar una proposta concreta sobre els punts i contingut que comprengui la revisió sol·licitada. Se seguiran els tràmits administratius procedents.

En tant no s'arribi a un acord per a un nou Conveni es mantindrà prorrogada la vigència de l'anterior.

De no existir denúncia, el Conveni es prorrogarà tàcitament, per períodes anuals, revisant-se els conceptes econòmics d'acord amb el IPC previst i ajustant aquesta previsió al IPC real, en el moment en què es tingui constància d'aquest.

Article 7

Condició més beneficiosa

Es respectaran les condicions més beneficioses que els treballadors tinguin reconegudes a títol personal per les empreses, a l'entrada en vigor d'aquest Conveni col·lectiu o de qualsevol altre d'àmbit inferior.

Article 8

Vinculació a la totalitat

Sent lescondicions pactades un tot orgànic i indivisible, el present Conveni serà nul i quedarà sense efecte en el cas que la jurisdicció competent anul·li o invalidi algun dels seus pactes. Si es donés aquest supòsit, les parts signatàries d'aquest Convenies comprometen a reunir-se dins els deu dies següents al de la fermesa de la resolució corresponent, a fi de resoldre el problema plantejat. Si en el terme de 45 dies a partir del de la fermesa de la resolució en qüestió, les parts signatàries no aconseguissin un acord, es comprometen a fixar un calendari de reunions per a la renegociació del Conveni en la seva totalitat.

Article 9

Comissió mixta paritària

Ambdues parts acorden establir una Comissió mixta d'interpretació i seguiment del compliment del present Conveni.

Aquesta Comissió mixta estarà integrada paritàriament per 4 representants de les organitzacions sindicals i 4 de les organitzacions empresarials signants.

En l'acte de la seva constitució la Comissió Mixta, en sessió plenària, triarà dos secretaris, un per part empresarial i un altre per part sindical. Aquest últim serà rotatiu cada any.

Així mateix, la Comissió podrà interessar els serveis d'assessors ocasionals o permanents en totes les matèries que siguin de la seva competència, que seran lliurement designats per les parts.

La Comissió elaborarà el seu propi reglament de funcionament.

La Comissió que prendrà els acords, quan correspongui, per majoria de dos terços de cadascuna de les representacions, haurà de reunir-se almenys un cop al semestre.

La Comissió tindrà les funcions següents:

1a) La interpretació del Conveni així com el seguiment del compliment d'aquest.

2a) Entendre, de forma prèvia i obligatòria a la via administrativa i jurisdiccional, en tots els conflictes col·lectius que puguin ser interposats pels que estan legitimats per a això, en relació amb l'aplicació i interpretació dels preceptes derivats d'aquest Conveni, sense que això pugui donar lloc a retards que perjudiquin lesaccions de les parts, de tal manera que entre l'entrada de la sol·licitud d'intervenció i la pertinent resolució no hi haurà més de quinze dies, ja que superats aquests, quedarà expedita la via corresponent pel mer transcurs d'aquest termini. Les decisions que adopti la Comissió en aquest tipus de conflictes tindran la mateixa eficàcia normativa que tenen les clàusules del present Conveni.

3a) Podrà elaborar un informe anual en relació amb el grau de compliment del Conveni, sobre les dificultats sorgides en la seva aplicació i interpretació, així com sobre aquelles qüestions que les parts presents en la Comissió estimin convenients per a un millor desenvolupament i aplicació d'aquest.

4a) L'elaboració de recomanacions o criteris per a lanegociació col·lectiva amb vista a una racionalització d'aquesta i a una progressiva extensió de l'activitat negociadora.

5a) De conformitat amb l'article 92.2 de l'Estatut dels treballadors, aquesta Comissió serà l'encarregada d'emetre informe previ a fi de procedir a l'extensió del Conveni col·lectiu.

6a) L'elaboració d'estudis que permetin a les parts signants la consecució d'acords per procedir a la progressiva reducció de les hores extraordinàries i a la seva substitució per noves contractacions.

7a) Fer una feina de seguiment dels acomiadaments objectius.

8a) Elaborar anualment un document que analitzi les mesures legals, que promoguin la contractació indefinida, vigents en cada moment,

9a) Quantes altres funcions es derivin d'allò que s'ha estipulat en aquest acord.

El domicili de la Comissió queda constituït a tots els efectes en les seus de cadascuna de les organitzacions signants de mode rotatiu i per cadascun dels anys de vigència del present conveni:

Any 2003: Seu del Gremi de Garatges - Rambla de Catalunya, 41, 1a Planta, 08007, Barcelona.

Any 2004: Seu de la FCT de CCOO: Via Laietana, 16, 2a Planta, 08003, Barcelona,

Any 2005: Seu de la FTT de UGT: Rambla Santa Mònica, 10, 3a Planta, 08002, Barcelona.

Any 2006: Seu del Gremi de Garatges - Rambla de Catalunya, 41, 1a Planta, 08007, Barcelona.

Any 2007: Seu de la FCT de CCOO: Via Laietana, 16, 2a Planta, 08003, Barcelona,

Article 10

Adhesió al Tribunal Laboral de Catalunya

Quan la Comissió Mixta paritària no arribi a un acord en la solució dels conflictes que se li...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR