Convenio colectivo - Centre de Càlcul de Borsa, SA., Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4150 de 09/06/2004

RESOLUCIÓ TRI/1614/2004, de 17 de març, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Centre de Càlcul de Borsa, SAU, per a l'any 2004 (codi de conveni núm. 0800582).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Centre de Càlcul de Borsa, SAU, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 5 de març de 2004 i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de

l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Centre de Càlcul de Borsa, SAU, per a l'any 2004 (codi de conveni núm. 0800582) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria de Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 17 de març de 2004

Francisca Antolinos i Jiménez

Directora dels Serveis Territorials del

Departament de Treball i Indústria a Barcelona

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Centre de Càlcul de Borsa, SAU, per a l'any 2004

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit d'aplicació

El present Conveni col·lectiu regula les relacions de treball entre l'empresa Centre de Càlcul de Borsa, SAU, de Barcelona, i els treballadors que presten en l'empresa esmentada els seus serveis, afectant el personal que integra la seva plantilla.

Article 2

Àmbit temporal

El present Conveni entrarà en vigor l'1 de gener de 2004 i tindrà efectes econòmics des d'aquesta data.

Article 3

Denúncia del Conveni

El present Conveni es prorrogarà d'any en any si al termini de la seva vigència no existís cap denúncia expressa per qualsevol de les parts signants amb una antelació mínima d'1 mes. En tot cas, les condicions econòmiques seran negociades anualment.

Article 4

Compensació i absorció

Les condicions pactades es compensen en la seva totalitat amb les que van regir anteriorment, ja siguin per millores pactades unilateralment concedides o d'origen legal, qualsevol que sigui el seu tipus o naturalesa.

Expressament, queden compensats amb les millores i disposicions d'aquest Conveni els drets adquirits de tipus laboral i econòmic que als treballadors d'aquesta empresa els van ser reconeguts individualment al seu ingrés a l'empresa, per raó de la seva vinculació anterior amb el Col·legi Oficial d'Agents de Canvi i Borsa de Barcelona.

Les disposicions legals futures que puguin implicar variació en tots o en algun dels conceptes pactats, tan sols tindran eficàcia si, globalment considerades i en còmput anual, superen el present Conveni. En cas contrari, es consideraran absorbides per les millores establertes en el mateix.

Article 5

Garanties retribuïdores

El present Conveni té naturalesa de mínim obligatori, es respectaran les condicions econòmiques dels treballadors que, per contracte o per concessió individual posterior, tinguin assenyalades retribucions salarials superiors a les fixades pel present Conveni.

Article 6

Vinculació a la totalitat

A efectes de l'aplicació del Conveni, les condicions pactades en aquest formen un tot orgànic i indivisible i seran considerades globalment.

Article 7

Comissió Paritària del Conveni

  1. Es manté la Comissió Mixta per a la interpretació i la vigilància del compliment d'aquest Conveni, així com per assumir les comeses específiques que se li assignin en aquest Conveni, sens perjudici de les competències legalment atribuïdes a la jurisdicció del treball.

  2. La Comissió Mixta estarà integrada per un representant dels treballadors i per un representant de l'empresa designat per ella.

  3. L'esmentada Comissió pot utilitzar els serveis, permanents o ocasionals, d'assessors, en totes les matèries que siguin de la seva competència. Quan els assessors siguin designats per la Comissió, les possibles despeses aniran a càrrec de l'empresa.

  4. La Comissió es reunirà trimestralment o a petició de qualsevol dels integrants, per revisar el grau de compliment del Conveni.

    Capítol 2

    Organització del treball

    Article 8

    Jornada de treball i horaris

    La jornada laboral tindrà una durada mitjana diària de 8 hores, equivalent a un mitjana setmanal de 40 hores, cosa que representa un còmput anual de treball efectiu de 1.780 hores i 55 minuts.

    Es consideren els dissabtes com a dies no laborables, excepte per als operadors precisos per garantir els serveis necessaris del Centre. En aquest cas, la jornada setmanal es distribuirà, tenint en compte la que hagin de realitzar en dissabte, de comú acord entre els afectats i la direcció.

    Serà facultat de la direcció designar el personal que haurà de realitzar la jornada en règim d'horari flexible, segons les necessitats del servei.

    Serà facultat de la direcció mantenir o establir tres torns de treball continuat, quan sigui necessari per raons organitzatives del centre o per al millor aprofitament de les instal·lacions. En aquest cas, els treballadors que realitzin l'horari especial de nit rebran una compensació econòmica.

    Durant el període d'estiu, comprès entre l'1 de juny i el 30 de setembre, els divendres a la tarda tan sols prestarà servei la meitat del personal que ocupi llocs de treball administratiu.

    Els delegats de personal hauran de ser informats de qualsevol reestructuració global o individual dels horaris de treball.

    No tindran consideració d'hores extraordinàries, encara que superin les 40 hores setmanals, les hores detreball que en càlcul mensual no excedeixin de la jornada ordinària teòrica del mes.

    Les hores extraordinàries es calcularan mensualment i la direcció optarà per:

    1. Retribuir-les.

    2. Compensar-les amb la concessió de dies de permís amb el 75% d'increment.

    3. Acumular-les al compte del mes següent fins a un màxim acumulat de 80 hores.

    4. Combinació de les anteriors.

    Article 9

    Vacances

    Tot el personal gaudirà de 22 dies laborables de vacances anuals retribuïdes. En els supòsits de nous ingressos o de reingrés per suspensió de contracte, el període de vacances serà proporcional, en període anual, al temps comprès entre el seu ingrés i el 31 de desembre del mateix any. En cas d'extinció de contracte, la liquidació de vacances es farà en proporció, en període anual, al temps treballat des de l'1 de gener fins a la data de cessament. En cas d'haver gaudit de vacances de més duració, es farà el corresponent descompte.

    Les vacances es podran efectuar durant tot l'any i, a proposta del treballador, partides, amb un màxim de tres fraccions, sempre que restin cobertes les necessitats dels serveis i amb la deguda autorització de la direcció.

    Els treballadors que, per necessitats de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR