Convenio colectivo - Majestic Hotel & Spa SL, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4153 de 14/06/2004

RESOLUCIÓ TRI/1663/2004, de 4 de març, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa INMA, SL (Hotel Majestic), per als anys 2004 i 2005 (codi de conveni núm. 0810141).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa INMA, SL (Hotel Majestic), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 6 de febrer de 2004, i d'acord amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa INMA, SL (Hotel Majestic), per als anys 2004 i 2005 (codi de conveni núm. 0810141) al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball i Indústria de Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 4 de març de 2004

Francisca Antolinos i Jiménez

Delegada territorial

de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa INMA, SL (Hotel Majestic), per als anys 2004 i 2005

Capítol 1

Clàusules generals

Article 1

Determinació de les parts

Aquest Conveni col·lectiu és expressió de l'acord assolit lliurement entre l'empresari, d'una banda, i els treballadors de l'empresa INMA, SL, de l'altra, mitjançant una negociació desenvolupada pels representants del primer i el Comitè d'Empresa, en virtut de la seva autonomia col·lectiva.

Article 2

Àmbit territorial, personal i funcional

Aquest Conveni col·lectiu afecta tots els treballadors al servei de l'empresa INMA, SL (Hotel Majestic), del centre de treball establert a Barcelona, al passeig de Gràcia, núm. 70, amb l'excepció expressa dels treballadors amb relació laboral especial d'alta direcció esmentats a l'article 2.1.a) de l'Estatut dels treballadors.

Article 3

Àmbit temporal

Les condicions pactades en aquest Conveni tindran efecte a partir de l'1 de gener de 2004 i seran vigents fins al 31 de desembre de 2005, excepte les clàusules per a les quals es pacti una durada diferent.

Article 4

Integració normativa

4.1 Es declaren expressament en vigor pel fet que no estan regulades en aquest Conveni:

Del segon Acord laboral d'àmbit estatal del sector de l'hoteleria publicat en el BOE d'1 de juliol de 2002: tots els seus capítols.

Del Conveni d'hoteleria de Catalunya, període 2001-2004:

Capítol 3: Clàusules generals: article 11.2 (conflictes col·lectius)

Capítol 4: Organització del treball (tot)

Capítol 6: Ingressos, períodes de prova i cessaments (tot)

Capítol 7: Contractació (tot)

Capítol 10: Previsió social: article 46 (assegurança d'accidents)

Capítol 11: Seguretat i higiene (tot)

Capítol 12: Drets sindicals (tot)

Capítol 13: Formació professional (tot)

Capítol 14: Normalització lingüística (tot)

Disposició addicional: tot

4.2 Les circumstàncies no previstes en aquest Conveni es resoldran, per aquest ordre, amb les següent normes:

Segon Acord laboral d'àmbit estatal per al sector de l'hoteleria.

Conveni col·lectiu d'hoteleria de Catalunya, període 2001-2004.

Les laborals generals que siguin aplicables al cas.

Article 5

Forma i condicions de denúncia del Conveni

Des de 3 mesos abans i fins al seu venciment, aquest Conveni el podrà denunciar qualsevol de les parts per mitjà d'un escrit a l'altra part. En aquesta notificació s'han de fer constarles matèries que es proposin negociar.

En el cas de no ésser denunciat, les clàusules normatives es prorrogaran tàcita i automàticament per períodes anuals, fins el moment en què siguin substituïdes per les d'un nou Conveni col·lectiu que les derogui.

Dins del termini d'1 mes des de la recepció de la notificació, començaran les reunions de la comissió negociadora del nou conveni.

Article 6

Comissió Paritària

Estarà formada per 6 membres, 3 per part de la Direcció i 3 més per part del Comitè d'Empresa. El seu mandat coincidirà amb la vigència d'aquest Conveni i es mantindrà mentre no el substitueixin per un altre.

Es reunirà com a mínim un cop cada semestre i la seva funció serà:

Entendre en les conseqüències derivades de la interpretació d'aquest Conveni.

Negociar les clàusules la durada de les quals sigui inferior a la prevista per a la generalitat del Conveni sense afectar el contingut de la resta del Conveni.

Estudiar els canvis que s'han d'introduir en propers convenis per millorar el contingut d'aquest Conveni.

Mantenir actualitzades les categories professionals corresponents al personal integrat en el Conveni.

S'arribarà a acords per majoria simple de vots de cadascuna de les parts.

Article 7

Indivisibilitat del Conveni

Les condicions pactades en el present Conveni formen un tot orgànic i indivisible i, a l'efecte de la seva aplicació pràctica, es consideraran de forma global i conjunta. Tanmateix, la nul·litat d'una o més clàusules per sentència ferma dedret deixarà vigent la resta no afectada per l'anul·lació. En aquest cas, la Comissió Paritària negociarà la matèria o les matèries en les clàusules declarades nul·les.

Article 8

Condicions més beneficioses

Totes les condicions establertes en aquest Conveni tenen la consideració de mínimes, per la qual cosa els pactes, les clàusules, les condicions i les situacions actuals implantats individualment que per a una determinada matèria impliquin condicions més beneficioses que les pactades en aquest Conveni s'hauran de respectar íntegrament.

Article 9

Absorció i compensació

Les condicions establertes en aquest Conveni, considerades en conjunt i en còmput anual, podran ser absorbides o compensades amb les ja existents en el moment d'inicide la seva vigència, sigui quin sigui el seu origen o la seva causa.

Capítol 2

Contractació

Article 10

Treballadors discontinus

La Comissió Paritària decidirà sobre el caràcter eventual o fix discontinu del personal contractat quan existeixi dubte sobre la naturalesa de la seva relació laboral, atenent els criteris legals de determinació.

Les disposicions contingudes en els articles 23.2 i 24 del Conveni d'hoteleria de Catalunya amb relació al contracte de fixes discontinus, s'aplicarà sempre i quan sigui...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR