Convenio colectivo - Serveis Integrals Lloret, SL., Gerona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4167 de 05/07/2004

RESOLUCI”

TRI/1848/2004, de 7 de maig, per la qual s'ordena la inscripciÛ, el dipÚsit i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Serveis Integrals Lloret, SL, per al perÌode 2004-2005 (codi de conveni n˙m. 1700881).

Vist eltext del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Serveis Integrals Lloret, SL, per al perÌode 2004-2005 subscrit, d'una banda, pels representants de l'empresa i, de l'altra, pels dels seus treballadors el dia 18 de marÁ 2004, i d'acord amb el queestableixen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de l'Estatut dels treballadors; el Decret de la Generalitat de Catalunya 326/1998, de 24 de desembre; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

.1††Ordenar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Serveis Integrals Lloret, SL, per al perÌode 2004-2005 (codi de conveni n˙m. 1700881) al Registre de convenis dels Serveis Territorials de Treball i Ind˙stria a Girona.

.2††Ordenar-ne el dipÚsit a l'oficina corresponent d'aquests Serveis Territorials.

.3††Disposar que el Conveni esmentat es publiqui en el DOGC.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni.

Girona, 7 de maig de 2004

N˙ria Arnay i Bosch

Directora dels Serveis Territorials

a Girona en funcions

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de l'empresa Serveis Integrals Lloret, SL, de Lloret de Mar, per al perÌode 2004-2005.

CapÌtol 1

Disposicions generals

Article 1

¿mbit territorial i personal

Els acords d'aquest Conveni col∑lectiu tenen forÁa normativa i obliguen l'empresa Serveis Integrals Lloret, SL, concession‡ria dels serveis de recollida d'escombraries, neteja vi‡ria, neteja de platges i gestiÛ de l'abocador de la ciutat de Lloret de Mar i afecta tots els seus empleats.

Els treballadors de nova contractaciÛ han d'estaradscrits en una de les categories professionals previstes en el Conveni, i han de percebre el seu salari i gaudir dels mateixos drets i deures que la resta de personal de la mateixa categoria.

Aquestes disposicions no es poden modificar per pactes inferiors ni per contractes o pactes individuals, i ˙nicament poden derogar-se per un altre conveni col∑lectiu. S'exceptuen els acords que es puguin assolir amb la representaciÛ dels treballadors.

Article 2

VigËncia

La durada d'aquest Conveni Ès de 2 anys; entra en vigor el dia 1 de gener de 2004 i finalitza el 31 de desembre de 2005; pot prorrogar-se any rere any per t‡cita reconducciÛ si no es denuncia.

Article 3

Den˙ncia i revisiÛ

La denuncia proposant la iniciaciÛ, revisiÛ o prorroga s'ha d'efectuar amb l'antelaciÛ mÌnima de 3 mesos a la data del seu venciment davant l'autoritat laboral competent.

Aquest Conveni forma un tot org‡nic i indivisible, al qual se sometent en la seva totalitat les parts signants, i est‡ constituÔt pelseu articulat, disposicions, annexos i taules salarials.

Article 4

PrelaciÛ de normes i dret supletori

Les normes que contÈ aquest Conveni regulen les relacions entre l'empresa i el seu personal, de forma preferent i priorit‡ria. Amb car‡cter supletori i en tot allÚ no previst, s'ha d'aplicar el Text refÛs de l'Estatut dels treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, i el Conveni d'‡mbit estatal del sector de neteja p˙blica, vi‡ria, regs, recollida, tractament ieliminaciÛ de residus i neteja i conservaciÛ de clavegueram, signat a Madrid l'any 1995, aixÌ com la resta de disposicions de car‡cter general i la legislaciÛ laboral vigent.

Article 5

InterpretaciÛ del Conveni i resoluciÛ de conflictes

5.1. Es crea la ComissiÛ Parit‡ria del Conveni com organisme d'interpretaciÛ, arbitratge, conciliaciÛ i vigil‡ncia del seu compliment.

5.2. La ComissiÛ Parit‡ria est‡ formada per 2 representants de l'empresa i 2 dels treballadors, que entre ells han de triar un secretari. Qualsevol de les parts pot convocar la ComissiÛ.

5.3. Aquesta ComissiÛ pot estar assistida per assessors de l'empresa i dels sindicats amb representaciÛ en el ComitË d'Empresa. Els assessors han de participar en les reunions amb veu perÚ sense vot.

5.4. Ambdues parts han de sotmetre a la ComissiÛ Parit‡ria les q¸estions de la seva competËncia en interpretaciÛ i aplicaciÛ del Conveni, en cas de desacord, s'ha de portar la q¸estiÛ plantejada als organismes de resoluciÛ extrajudicial dependents del Tribunal Laboral de Catalunya.

5.5††Per resoldre els conflictes laborals d'Ìndole col∑lectiva o plural que puguin suscitar-se i, especÌficament, les discrep‡ncies sorgides durant els perÌodes de consulta en els casos i terminis previstos en els articles 40 (mobilitat geogr‡fica), 41 (modificacions de les condicions de treball), 47 (suspensiÛ del contracte de treball) i 51 (resoluciÛ del contracte de treball), de l'Estatut dels treballadors, en la nova redacciÛ donada pel Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, ambdues parts se sotmeten expressament als procediments de conciliaciÛ i mediaciÛ del Tribunal de Catalunya.

Article 6

Garantia personal

S'han de respectar les situacions personals que amb car‡cter general, siguin mÈs beneficioses que les fixades en aquest Conveni, les quals s'han de mantenir estrictament com a personals.

CapÌtol 2

OrganitzaciÛ del treball

L'organitzaciÛ del treball Ès facultat de l'empresa que l'ha d'exercitar amb subjecciÛ a l'establert en aquest Conveni i altres normes aplicables.

El treballador est‡ obligat a complir les ordres i instruccions de l'empresa en l'exercici regular de les seves facultats directives; ha d'executar tots els treballs, les operacions i les activitats que se li ordeni dins del contingut general de la seva categoria o competËncia professional. Entre aquestes estan incloses les feines complement‡ries que siguin necess‡ries per a l'acompliment de la seva comesa principal, o la cura i neteja de les m‡quines, les eines i el lloc de treball que estiguin al seu c‡rrec durant la jornada.

Article 7

Jornada laboral

La jornada laboral Ès de 35 h setmanals, amb 30 minuts de descans diari (entrep‡) a c‡rrec de l'empresa, que es computen com temps efectiu de treball; la jornada s'ha de realitzar de dilluns a diumenge, i cal gaudir dels descansos que estableixi la llei durant la setmana.

Article 8

Categories professionals

Amb independËncia de les categories professionals que puguin existir amb anterioritat a la signatura d'aquest Conveni i que s'han de mantenir, els treballadors de nova contractaciÛ s'han d'adscriure a qualsevol de les categories previstes en aquest article, la definiciÛ de les quals Ès la seg¸ent:

DefiniciÛ dels comandaments intermedis

Encarregat general: Amb els coneixements necessaris, i sota les ordres immediates del tËcnic superior o mig, mana sobre 1 o mÈs encarregats. Adopta les mesures oportunes per l'obligat ordenament i exercici dels serveis. …s responsable del manteniment de la disciplina dels serveis al seu c‡rrec, i molt especialment del compliment de totes les disposicions que facin referËncia a la higiene i a la seguretat en el treball.

Sotsencarregat general: A les ordres d'un encarregat general, compleix les ordres que en rep i a la vegada distribueix la feina, entre els seus subordinats, i respon de la correcta execuciÛ dels treballs i de la disciplina. Substitueix l'encarregat general en les seves absËncies, originades per qualsevol causa.

Encarregat o inspector de districte: A les ordres d'un encarregat general o sotsencarregat general, tÈ al seu c‡rrec capatassos i personal operari generalment sense qualificar, els treballs dels quals dirigeix, vigila i ordena. TÈ coneixements complets dels oficis de les activitats del districte i dots de comandament suficients per mantenir la disciplina necess‡ria i que s'assoleixin els rendiments previstos.

DefiniciÛ del personal administratiu

Oficial de 1a administratiu: Empleat, major de 20 anys, que actua a les ordres d'un cap administratiu, si n'hi haguÈs, tÈ al seu c‡rrec un servei determinat dins del qual amb iniciativa i responsabilitat, amb o sense altres empleats a les seves ordres, realitza treballs que requereixen c‡lcul, estudi, preparaciÛ i condicions adequades.

DefiniciÛ del personal operari

Conductor de 1a/conductor de 2a/maquinista d'abocador: En possessiÛ del carnet de conduir corresponent, tÈ els coneixements necessaris per executar tota classe d'operacions que no requereixin elements de taller. Ha de tenir cura especialment que el vehicle que condueix surti del parc amb les condiciones de funcionament adequades.

PeÛ especialitzat: Dedicat a determinades funcions que, sense constituir un ofici, exigeixen certa pr‡ctica i especialitat.

Peons: Treballadors encarregats d'executar feines per a la realitzaciÛ de les quals no es requereix cap especialitzaciÛ professional ni tËcnica. Realitza funcions prÚpies de la seva categoria en el seu centre detreball.

Basculista: …s l'encarregat i responsable del pesatge de vehicles en les b‡scules; tambÈ efectua les oportunes anotacions en els fulls de ruta i en els comunicats de b‡scula.

Vigilant o guarda: TÈ al seu c‡rrec la vigil‡ncia, di¸rna o nocturna, dels locals o centres de treball, i dels estris i eines que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR