Convenio colectivo - SABA Aparcaments, SA., Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4181 de 23/07/2004

RESOLUCIÓ TRI/2040/2004, de 3 de maig, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del XIX Conveni col·lectiu d'empresa SABA Aparcamientos, SA, per als anys 2003-2006 (codi de conveni núm. 7901312).

Vist el text l'Acord d'inscripció i publicació del XIX Conveni col·lectiu de l'empresa SABA Aparcamientos, SA, per als anys 2003-2006, subscrit per les parts negociadores el dia 28 de novembre 2003, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicació,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció i la publicació del XIX Conveni col·lectiu de l'empresa SABA Aparcamientos, SA, per als anys 2003-2006 (codi de conveni núm. 7901312), al Registre de convenisde la Direcció General de Relacions Laborals.

.2 Disposar que l'acord esmentat es publiqui en el DOGC, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Barcelona, 3 de maig de 2004

Mar Serna Calvo

Directora general de Relacions Laborals

Traducció del text original signat per parts

XIX CONVENI

col·lectiu de l'empresa SABA Aparcamientos, SA

Disposició preliminar

Article 1

Per la representació dels treballadors, els Delegats de Personal i el Comitè d'Empresa de SABA i la Federació de Comunicació i Transports de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya i per la representació de l'empresa SABA Aparcamientos, SA (SABA), la Direcció, la legitimació i capacitat dels quals es reconeixen mútuament, es concerta el present conveni col·lectiu, amb les característiques i pactes que en el mateix s'especifiquen.

Als efectes legals pertinents es designen com a domicilis per a notificacions de les parts negociadores:

Representació empresarial: SABA Aparcamientos, SA, Av. del Parc Logístic, 12-20, Barcelona (08040)

Representació dels treballadors: Federació de Comunicacions i Transports de la Comissió Obrera Nacional de Catalunya, Via Laietana, 16, 2a planta, 08003 de Barcelona

Capítol 1

Aplicació

Article 2

Àmbit territorial

El present conveni col·lectiu serà d'aplicació en la Comunitat Autònoma de Catalunya i en els centres de treball que l'empresa SABA Aparcamientos, SA, té i gestiona en l'esmentada demarcació territorial o que pugui tenir i gestionar en el futur.

Article 3

Àmbit personal

Es regiran per aquest conveni col·lectiu tots els treballadors de l' empresa SABA Aparcamientos, SA, les categories professionals dels quals s'esmenten expressament en l'article 32, i restaran excloses del seu àmbit d'aplicació aquelles persones compreses en allò disposat en els articles 1,3, c) i 2,1,a) de la Llei 8/1980 de 10 de març. (Estatut dels treballadors).

Article 4

Àmbit temporal

El present conveni col·lectiu tindrà una vigència de quatre anys que s'estén des del 1 de gener de 2003 al 31 de desembre de l'any 2006. Es prorrogarà tàcitament d'any en any, si no intervingués denúncia expressa d'una de les parts, realitzada amb tres mesos d'antelació almenys, a la data del seu venciment o a la de qualsevol de les seves pròrrogues.

Aquest conveni col·lectiu, successor de l'anterior vigent fins 31 de desembre de 2002, deroga en la seva integritat a aquest últim, excepte els aspectes que expressament es mantenen, i per tant, disposa sobre els drets reconeguts fins ara, de forma que, a partir de la data d'entrada en vigor només serà d'aplicació, íntegrament, el regulat en aquest nou conveni col·lectiu.

Capítol 2

Comissió paritària

Article 5

Comissió paritària

Qualsevol discrepància en l'aplicació i interpretació d'aquest conveni col·lectiu, així com qualsevol conflicte col·lectiu, seran sotmesos primerament, a la consideració d'una Comissió paritària del mateix, constituïda persis vocals en representació dels treballadors i sis vocals en representació de la direcció de l'empresa.

Ambdues representacions, convocada una determinada reunió de la Comissió paritària, designaran els sis vocals que estimin més adients per aquesta.

En el termini de tres mesos, des de la signatura d'aquest conveni col·lectiu, s'haurà d'elaborar, per part de la pròpia Comissió paritària, el seu Reglament Intern de funcionament.

Aquesta Comissió paritària, haurà de resoldre amb avinença o sense, l'assumpte en qüestió, en el termini màxim de deu dies, comptats a partir del dia que s'hagi fet el lliurament efectiu a la comissió. Per l'assumpció de qualsevol acord o decisió hauran d'estar presents la meitat més un dels representants de cadascuna de les parts.

D'acabar sense avinença, sotmetran la qüestió a la mediació del Tribunal Laboral de Catalunya. En cas de no avinença, la qüestió se sotmetrà a Arbitratge si ambdues parts hi estan d'acord.

Capítol 3

Prelació normativa, garantia "ad personam" i vinculació a la totalitat

Article 6

Prelació normativa

Allò que ha estat convingut per les parts en aquest conveni col·lectiu regula, amb caràcter preferent i prioritari, les relacions entre la Direcció i els seus treballadors, en totes les matèries compreses en el seu contingut.

En tot allò no previst en aquest conveni col·lectiu s'aplicarà el conveni col·lectiu Nacional de Catalunya del Sector d'Aparcaments, i d'altres disposicions legals de caràcter general.

Article 7

Condicions "més beneficioses"

Es respectaran "ad personam" aquelles condicions individuals, econòmiques o no, més beneficioses que els treballadors tinguin reconegudes a títol individual, abans de la vigència d'aquest conveni col·lectiu i, concretament, les contingudes en la carta personal que com a conseqüència de la signatura de darrers Convenis Col·lectius es va fer lliurament a determinats treballadors.

Article 8

Vinculació a la totalitat d'allò acordat

Les condicions pactades en aquest conveni col·lectiu formen un tot orgànic i indivisible i als efectes de la seva aplicació pràctica seran considerades en la seva totalitat.

En el supòsit que l'Autoritat Laboral o Judicial, en l'exercici de les funcions pròpies, no aprovés alguns dels acords d'aquest conveni col·lectiu, les parts es comprometen a negociar i esmenar els apartats que no siguin conformes amb la Llei.

Capítol 4

Organització del treball. Mobilitat funcional i geogràfica

Article 9

Organització del treball

La iniciativa de l'organització tècnica i pràctica del treball en el grup d'empreses correspon a la seva Direcció, que l'efectuarà conforme a les normes establertes per l'Estatut dels treballadors, disposicions legals i convencionals concordants, així com per al present conveni col·lectiu.

Abans de l'entrada en vigor de qualsevol sistema d'organització i/o productiu que suposi modificació substancial unilateral i col·lectiva d'importància, de les condicions organitzatives i productives actuals, la Direcció informarà al Comitè d'Empresa o Intercentres, o Delegats de Personal i exposarà els raonaments que motiven la seva decisió modificativa, amb una antelació mínima de trenta dies.

Durant un període de quinze dies com a mínim, el Comitè d'Empresa o Intercentres o Delegats de Personal exposaran les objeccions que trobin i proposaran les mesures alternatives que estimi convenients a la Direcció i ambdues parts hauran de negociar sota el principi de la bona fe, sobre les causes i fonaments motivadors de la decisió modificativa empresarial, així com sobre les objeccions i propostes dels representants dels treballadors, per tal de racionalitzar, reduir o evitar els efectes d'aquestes mesures modificadores sobre els treballadors afectats i amb vistes a procurar un acord.

Passat el període indicat de trenta dies i no havent-se arribat a un acord entre les parts, la Direcció notificarà als treballadors la seva decisió modificativa que produirà efectes i serà d'aplicació a partir del següent dia a aquell que acabi l'esmentat termini de trenta dies, en la data que la Direcció indiqui, sense perjudici que la representació dels treballadors pugui impugnar aquesta decisió davant l'autoritat corresponent.

Article 10

Comunicacions i notificacions al personal

Els avisos, comunicacions i notificacions de caràcter general, la Direcció els donarà a conèixer mitjançant el lliurament fefaent i efectiu, al President i Secretari del Comitè i als delegats sindicals de les seccions respectives, quaranta vuit hores abans de la seva inserció en els taulons d'anuncis que l'empresa té instal·lats en els centres de treball. Acomplerts aquests requisits s'entendrà promulgat i publicat sense que càpiguen al·legacions fonamentades en la seva ignorància, a menys que el treballador notificat s'incorpori després d'un lliurament per descans o festiu.

Article 11

Desplaçaments

El personal podrà ser desplaçat transitòriament de centre de treball en qualsevol de les circumstàncies detallades a continuació:

  1. Per malaltia, accident o qualsevol manca d'assistència, justificada o injustificada, de la persona a substituir, tan sols per al temps que duri la situació personal originadora de la substitució.

  2. Qualsevol circumstància que requereixi transitòriament, en un determinat centre de treball, un més gran nombre de treballadors, per raons productives o organitzatives, com per exemple, una més gran afluència de vehicles.

    Serà desplaçada la persona que, a judici de la Direcció siguimés convenient i d'existir diverses possibilitats, la Direcció procurarà desplaçar, en primer lloc, el personal sense lloc fix de treball, seguit del personal corre-torns i, finalment, el personal fix.

    Si per necessitats del servei el personal ha de desplaçar-se d'un centre de treball a un altre, rebrà les despeses de desplaçament d'anada i tornada segons el cost del transport públic que, en cada cas, requereixi el desplaçament.

    Article 12

    Trasllats

    Si per raons tècniques, organitzatives o de producció que ho justifiquin fos necessari traslladar el personal...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR