Convenio colectivo - Indústries vinícoles, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4203 de 24/08/2004

RESOLUCIÓ TRI/2263/2004, de 28 de maig, per la qual es disposa el registre i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de sector de les industries vinícoles, de la província de Tarragona, per als anys 2004-2005 (codi de conveni núm. 4300415).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de sector de les industries vinícoles, subscrit per les parts negociadores en data 17 de maig 2004, i presentat en aquesta oficina per les mateixes parts en data 25 de maig de 2004, i de conformitat amb el que estableixen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors, i els articles 11.2 i 37.4 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre,de l'Estatut d'autonomia de Catalunya i la Resolució TRE/1398/2002, de 30 d'abril, de delegació de competències en matèria de relacions laborals al Registre de convenis dels Serveis Territorials de Treball i Indústria de Tarragona (DOGC núm. 3642, de 24.5.2002),

Resolc:

.1 Disposar el registre del Conveni col·lectiu de treball de sector de les industries vinícoles, per als anys 2004-2005 (codi de conveni núm. 4300415), en el Registre de convenis dels Serveis Territorials de Treball i Indústria de Tarragona.

.2 Disposar-ne la publicació al DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni col·lectiu.

Tarragona, 28 de maig de 2004

Josep Maria Solanes Segura

Director dels Serveis Territorials a Tarragona

Transcripció del text literal signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball del sector d'indústries vinícoles de la província de Tarragona, per al període de l'1.4.2004 al 31.3.2005

Article 1

Àmbit d'aplicació territorial

Aquest Conveni té caràcter provincial i s'aplica a tota la província de Tarragona.

Article 2

Àmbit d'aplicació funcional

El Conveni obliga a totes les empreses que actualment són regides pel laude arbitral de data 29 de març de 1996, publicat al BOE de data 28 de maigde 1996 i que afecta les indústries vinícoles, licoreres i de la sidra.

Article 3

Afecta tots els treballadors que presten servei a les empreses incloses a l'àmbit funcional, llevat del personal comprès a l'apartat a) del número 1 de l'article 2 de l'Estatut dels treballadors.

Article 4

Vigència

Aquest Conveni comença a regir el dia 1 d'abril de 2004, independentment de la data en què sigui publicat oficialment.

Article 5

Durada i pròrroga

La durada és d'un any, per la qual cosa fineix el 31 de març de 2005. Es prorroga tàcitament, sempre que no sigui denunciat reglamentàriament, per qualsevol de les parts, amb tres mesos de temps com a mínim respecte la data de vigència.

Article 6

Rescissió i revisió

La denúncia que proposa la rescissió del Conveni s'ha de presentar davant l'organisme competent mitjançant les centrals sindicals o les associacions d'empresaris amb tres mesos de temps com a mínim respecte la data de finiment de la vigència del conveni o de qualsevol de les pròrrogues.

Article 7

Compensació

Les condicions pactades en aquest Conveni són totalment compensables amb les que hi havia anteriorment, independentment de la naturalesa que tinguessin.

Article 8

Absorció

Les disposicions legals, els convenis, els pactes, etc. futurs únicament poden tenir eficàcia pràctica si, considerats globalment, superen el nivell total del conveni; altrament, s'han de considerar absorbits per les condicions i les millores que ara es pacten.

Article 9

Garantia personal

Cal respectar les situacions personals de què s'ha gaudit abans de la data de formalització del conveni que, amb caràcter global, el superin; s'han de mantenir estrictament a títol personal.

Article 10

Vinculació a la totalitat

Elconveni constitueix un tot orgànic i indivisible; en cas, doncs, que l'autoritat competent no el publiqui totalment, queda sense eficàcia i cal tornar-ne a considerar tot el contingut.

Article 11

Es crea la Comissió Paritària del conveni com a òrgan d'interpretació, arbitratge, conciliació i vigilància. Està formada per dos vocals de la comissió deliberant per cada part.

Totes dues parts convenen a fer avinent a la Comissió Paritària qualsevol dels dubtes, discrepàncies i conflictes que, sis'escau, tinguin lloc arran de l'aplicació i de la interpretació del conveni per tal que pugui emetre un dictamen o actuar de manera reglamentària, sens perjudici de seguir la via administrativa o judicial que s'escaigui en cada cas.

La Comissió Paritària està formada per les parts abans esmentades, cadascuna de les quals pot ser assessorada per la persona que cregui adient, amb veu però sense vot.

Article 12

Increment salarial i revisió salarial

L'increment salarial per a l'any 2004-2005 serà del 3,60%, que compensa la revisió pendent de l'any anterior.

Article 13

Retribucions

S'estableix un salari base de conveni per a cada categoria professional i un plus de presència com a complement retribuïdor; en tots dos casos per a l'activitat normal i d'acord amb les quanties fixades per l'annex 1 d'aquest conveni. El plus de presència s'ha de pagar per dia realment treballat. Malgrat que l'article 16 estableix la jornada de dilluns a divendres, el plus, en canvi, és de sis dies la setmana.

Article 14

Gratificacions extraordinàries

Les gratificacions extraordinàries de Nadal i el mes de juliol són d'una mensualitat per a totes les categories; s'hi computen el salari base, l'antiguitat i el plus de presència. La paga d'estiu s'abonarà la primera setmana de juliol, i la de Nadal la primera quinzena de desembre.

Article 15

Gratificacions de signatura de conveni

S'acorda establir una gratificació de 544,26 euros per a totes les categories, que cal pagar durant la primera quinzena de juny, sempre que es tingui més d'un any d'antiguitat a l'empresa. El personal que faci menys temps que hi presta servei ha de percebre la part proporcional que li pertoqui.

Article 16

Vacances

El període de vacances és de trenta dies naturals. La data del gaudi ha de ser fixada entre l'empresa i els representants dels treballadors; sempre, però, en el període comprès entre el 15 de maig i el 30 de setembre. En el cas que no hi hagi representants de personal, cal prendre l'acord amb els treballadors mateixos. La data de gaudi de les vacances s'ha de fixar dins el primer trimestre de cada any.

Les empreses que normalment concedeixen les vacances partides ho poden continuar fent. En aquest cas, el període mínim és de 15 dies per a cadascun, que cal incrementar amb tres dies feiners. Els treballadors podran escollir voluntàriament la realització dels tres dies de vacances addicionals, com si fossin dies d'assumptes particulars, en el sentit que puguin triar fer-los junts oseparats; caldrà preavisar en un termini de vuit dies, sempre que no afecti el funcionament normal de l'empresa i abans del 31 de desembre de cada any.

Si les vacances es fraccionen a petició dels treballadors no hi pot haver l'increment esmentat dels tres dies.

El dia de Dijous Sant és festiu durant les quatre hores de la tarda.

Article 17

Jornada

La jornada laboral és de 40 hores setmanals de feina efectiva. La jornada ha de ser de dilluns a divendres.

Article 18

Antiguitat

Des de la data de vigència d'aquest Conveni, l'antiguitat s'ha de pagar d'acord amb la quantia que preveu la taula annexa (annex 2) per a cada categoria...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR