Convenio colectivo - Suresa Cit, SA. (centres de treball de la ciutat de Barcelona i del c. Indústria, 16-20, de l'Hospitalet de Llobregat), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4211 de 03/09/2004

RESOLUCIÓ TRI/2322/2004, de 21 de juliol, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Suresa CIT, SA (centres de treball de la ciutat de Barcelona i del c. Indústria, 16-20, de l'Hospitalet de Llobregat), per a l'any 2004 (codi de conveni núm. 0810441).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Suresa CIT, SA (centres de treball de la ciutat de Barcelona i del c. Indústria, 16-20 de l'Hospitalet de Llobregat) subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 25 de juny de 2004 i d'acord amb el que disposen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de

març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Suresa CIT, SA (centres de treball de la ciutat de Barcelona i del c. Indústria, 16-20, de l'Hospitalet de Llobregat), per a l'any 2004 (codi de conveni núm. 0810441) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 21 de juliol de 2004

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona, en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Suresa CIT, SA (centres de treball de la ciutat de Barcelona i centre de treball del carrer de la Indústria, núm. 16-20, de l'Hospitalet de Llobregat), per a l'any 2004

Capítol 1

Àmbit, durada i observança del Conveni

Article 1

Àmbit d'aplicació

Aquest Conveni afecta els treballadors de Suresa CIT, SA, tant en contracte eventual com indefinit, en totes les condicions socials i econòmiques. Aquest Conveni té caràcter de mínims, i no són compensables ni absorbibles condicions superiors.

Article 2

Àmbit territorial

a) El text del present Conveni és d'aplicació en tots els centres de treball que l'empresa té a l'actualitat i que pugui establir en un futur a la ciutat de Barcelona, tot incloent en aquest àmbit, excepcionalment, el centre de treball ubicat al carrer de la Indústria, núm. 16-20 (polígon industrial Gran Via Sud), de l'Hospitalet de Llobregat.

b) No són compensables ni absorbibles les condicions econòmiques del personal que presti serveis en centres de treball fora de l'àmbit territorial de la ciutat de Barcelona i que es regeixi per la taula salarial corresponent a aquest àmbit.

Article 3

Àmbit temporal

El present Conveni entra en vigor el dia de la data de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat.

No obstant això, té efectes amb caràcter general a partir del dia 1 de gener de 2004, sigui quina sigui la data de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat.

La vigència d'aquest Conveni és d'1 any, comptador des de l'1 de gener de 2004 fins al 31 de desembre de 2004.

Article 4

Denúncia i pròrroga

Aquest Conveni no es prorroga al seu acabament.

Article 5

Abast i vinculació a la totalitat

Ambdues representacions convenen que, sent les condicions pactades un tot orgànic i indivisible, en el cas que l'autoritat competent, en l'exercici de les funcions que li són pròpies, no l'aprovi totalment es considera el Conveni nul i sense eficàcia.

Article 6

Comissió Paritària

Es constitueix la Comissió Paritària, formada per un màxim de 8 membres, 4 de la part social i 4 per la part empresarial. Queda legalment constituïda quan el seu nombre sigui parell, tot i que el nombre de membres sigui inferior a 8.

Les seves competències són:

a) Interpretació de qualsevol norma d'aquest Conveni, el seu informe és preceptiu a qualsevol conflicte col·lectiu, i s'ha de resoldre als 15 dies d'haver efectuat el plantejament davant d'aquesta Comissió.

b) Desenvolupar els compromisos continguts en aquest Conveni.

c) Intervenció amb caràcter previ al sistema de solució extrajudicial de conflictes col·lectius.

La Comissió Paritària s'ha de reunir a petició de qualsevol de les parts i, al menys, 1 vegada trimestralment.

Les parts integrants de la Comissió Paritària poden ser assistides per assessors amb veu i sense vot.

Perquè els acords de la Comissió Paritària tinguin validesa, han de ser aprovats pel 51% de vots de cada representació.

Capítol 2

Organització de la feina a l'empresa

Article 7

Organització de la feina

És facultat de la Direcció de l'empresa l'organització jeràrquica i pràctica de la feina en el seu si.

Sense minva de l'autoritat que correspon a la Direcció de l'empresa, els representants dels treballadors tenen funcions d'informació, orientació i proposta relacionat amb l'organització i racionalització de la feina, de conformitat amb la legislació específica.

És obligatori per al personal l'observació i compliment de les normes i instruccions que es dictin, que han d'estar en tot moment emparades per la legislació vigent.

Article 8

Missió de comandament

Cada cap, dintre de l'àmbit que li correspongui, actua amb l'autoritat i responsabilitat necessàries per a:

a) Dirigir el personal de manera que s'obtinguin els objectius del seu sector, dintre del millor clima de mutu respecte, estimació, comprensió i lleialtat.

b) Ordenar la feina amb la finalitat d'aconseguir la producció prevista atenent les exigències marcades quant a qualitat.

c) Aportar la col·laboració per aconseguir una autèntica promoció professional i tècnica que permeti a l'empresa desenvolupar-se eficaçment en tots els àmbits d'actuació.

Article 9

Organització de la feina a l'empresa

  1. L'organització de la feina comprèn les següents normes:

    a) La determinació del rendiment mínim exigible a cada productor. En llocs de repartiment i/o transport, s'estableix com a forma bàsica per a la seva implantació la mitjana de l'any anterior realitzada en la zona/sector en nombre quantitatiu. Si la zona geogràfica no augmenta i ho fa el nombre de trameses, pot pactar-se un nou rendiment mínim exigible dins de la seva jornada laboral entre l'empresa i el treballador o els seus representants.

    b) L'adjudicació a cada productor del nombre d'elements o de la tasca necessària corresponent a la jornada de treball.

    c) L'exigència d'atenció, prudència, pulcritud i vigilància pel que fa als utensilis, aparells, vehicles, eines i restants elements de les instal·lacions i béns anàlegs de l'empresa i els seus clients.

    d) El manteniment de les normes d'organització de la feina reflectides en aquest Conveni, tant a nivell individual, com col·lectiu. A nivell individual, inclosos els casos de disconformitat del treballador expressada per mitjà dels seus representants, es mantenen les normes esmentades mentre no existeixi resolució del conflicte per part de l'autoritat competent.

    A nivell de conflictecol·lectiu, el manteniment de la norma o normes que ho motivin se suspèn fins que es dicti la resolució per part de l'autoritat competent, llevat dels casos d'urgència o d'imperiosa necessitat que posin en perill la continuïtat en la prestació de serveis.

  2. Les zones o centres de treball són assignats a cada empleat al moment de la seva contractació. Els possibles canvis només es produeixen per necessitats justificades del servei o per canvi de categoria laboral.

    Es tenen en compte pels possibles canvis el domicili de l'empleat, és a dir, amb igualtat de condicions es dóna preferència a l'empleat el domicili del qual estigui més proper al lloc de treball.

  3. Mobilitat geogràfica: s'admet el trasllat del personal d'un municipi a un altre, sense dret a indemnització de cap tipus, si la distància del nou destí del seu domicili respecte del local on realitzava la seva feina no suposa un augment en el cost del desplaçament o increment en el desplaçament superior a 30 minuts.

    Si suposa increment, s'abona la diferència en el cost del transport, o es proporcionen els mitjans si no hi ha transport públic.

    Capítol 3

    Classificació del personal

    Secció 1

    Tipus de contractacions

Article 10

a) En aquesta matèria, són d'aplicacióles disposicions establertes per a totes les empreses del sector al Conveni col·lectiu estatal d'empreses de lliurament domiciliari.

b) El nombre de treballadors contractats a través d'empreses de treball temporal no pot excedir un 10% de la plantilla de l'empresa.

Secció 2

Classificació segons la funció

Article 11

Les classificacions de personal consignades en el present Conveni col·lectiu són únicament indicatives i no són limitadores; no impliquen l'obligació de tenir...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR