Convenio colectivo - Utymat, S. A., Cataluña

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2002
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4222 de 20/09/2004

RESOLUCI”

TRI/2475/2004, d'1 d'abril, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de l'empresa Utymat, SA, per als anys 2002-2004 (codi de conveni n˙m. 7902122).

Vist el text l'Acord del Conveni col∑lectiu de l'empresa Utymat, SA, per els anys 2002-2004, subscrit per les parts negociadores en dates 2 de maig de 2002 i 18 de marÁ de 2004, i d'acord amb el que disposen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normesd'aplicaciÛ,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ de l'Acord del Conveni col∑lectiu de l'empresa Utymat, SA, per els anys 2002-2004 (codi de conveni n˙m. 7902122) al Registre de convenis de la DirecciÛ General de Relacions Laborals.

.2††Disposar que l'Acord esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tr‡mits pertinents.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni.

Barcelona, 1 d'abril de 2004

Mar Serna Calvo

Directora general de Relacions Laborals

TraducciÛ del text original signat per parts

1r CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa Utymat, SA (2002-2004)

TÕTOL preliminar

CapÌtol primer

Disposicions generals

Article 1

Obligatorietat

1.1. Aquest conveni, com a resultat de la negociaciÛ portada a terme per a la seva conclusiÛ, constitueix l'expressiÛ de l'acord adoptat lliurement per les representacions signants -la DirecciÛ d'Utymat, SA, i els Vocals titulars d'UGT -tres (3)-, CCOO-dos (2)- i CGT-un (1)- al seu ComitË d'Empresa, que configuren una majoria de sis (6) signants dels vuit (8) membres que el formen- en virtut de la seva autonomia col∑lectiva, per la qual cosa els seus continguts obligacional i normatiu seran d'observanÁapreceptiva als ‡mbits funcional, personal i temporal pactats, i

1.2. Vigent el conveni, el seu contingut no podr‡ ser alterat per les parts ni afectat per allÚ disposat en convenis d'‡mbit diferent, llevat del sectorial aplicable a la Ind˙stria Siderometal∑l˙rgica de la provÌncia de Barcelona, la incidËncia del qual es produir‡ en els termes precisos contemplats al seg¸ent articulat.

Article 2

VinculaciÛ a la totalitat

2.1. El present conveni constitueix un tot org‡nic, ˙nic i indivisible,basat en l'equilibri dels drets i les obligacions recÌprocament assumits per les parts, i com a tal -envers la seva aplicaciÛ pr‡ctica- haur‡ de ser sempre objecte de consideraciÛ global i conjunta, i no s'hi admetran les interpretacions que pretenguin valorar aÔlladament les estipulacions convingudes, i

2.2. Si com a conseq¸Ëncia d'impugnaciÛ judicial, la JurisdicciÛ Social adoptÈs mesures com ara la supressiÛ o modificaciÛ de qualsevol de les cl‡usules del conveni, caldr‡ que immediatament les parts procedeixin a la reconsideraciÛ global del seu contingut, per tal de restablir l'equilibri adequat de les seves recÌproques concessions.

Article 3

CompensaciÛ i absorciÛ

3.1. Les condicions de tot tipus existents amb anterioritat a l'entrada en vigor del conveni -qualsevol que fos la seva natura, origen o denominaciÛ- seran absolutament compensables, fins on abasti, amb les pactades en aquest.

Excepcionalment, en cap cas no seran compensables a futur les millores econÚmiques volunt‡riament abonades per l'Empresa fins a 31 de desembre de 2001, i

3.2. Les disposicions legals o convencionals futures que impliquin variaciÛ en qualsevulla de les condicions existents, o que suposin creaciÛ d'altres noves, nomÈs tindran efic‡cia pr‡ctica quan -considerades en la seva totalitat i en cÚmput anual- superin el nivell global del conveni, en un altre cas quedaran absorbides per les condicions acordades en el mateix, llevat del que disposa l'anterior article 1.2 i demÈs preceptes concordants.

La comparaciÛ de normes a quË es refereix aquest epÌgraf s'efectuar‡ de com˙ acord per les parts al si de la ComissiÛ de seguiment del conveni.

Article 4

Garantia personal

4.1. Es respectaran, en qualsevol cas, les situacions personals consolidades que resultin mÈs beneficioses que les derivades de les estipulacions del conveni, mantenint-se aquesta garantia a tÌtol exclusivament individual, i

4.2. Aquest compromÌs s'haur‡ d'entendre, en tot cas, sense perjudici de l'efectivitatde les derogacions o modificacions introduÔdes pel conveni al marc normatiu anterior, aixÌ com de l'operativitat dels mecanismes de compensaciÛ i absorciÛ ressenyats a l'anterior article 3.

Article 5

PrelaciÛ de normes

5.1. Les relacions laboralsexistents entre l'Empresa i el personal afectat pel present conveni es regiran per les normes del mateix, amb car‡cter preferencial i -en principi- excloent de qualsevulla altra regulaciÛ, especialment si limita o contradiu allÚ pactat.

5.2. Per atot allÚ no previst al conveni, s'estar‡ expressament allÚ que disposi tant la legislaciÛ laboral general com la sectorial aplicable a la Ind˙stria Siderometal∑l˙rgica de la provÌncia de Barcelona, i

5.3. Els acords subscrits per les parts amb anterioritat a 19 de febrer de 2002 i que continuessin encara vigents en aquesta data, s'incorporaran com a Annexos al text del present conveni, formant part integrant del mateix i essent de plena aplicaciÛ en quant no contradiguin allÚ acordat o no hagin estat -o siguin- substituÔts per voluntat concorde de les parts.

AixÌ, entre d'altres, s'annexen al conveni els compromisos subscrits el 4 d'octubre de 2001 en el marc del Pla Industrial de la Companyia, fent-se el mateix, en el seu dia, amb aquells altres que encara es troben en fase de concreciÛ i/o redacciÛ.

CapÌtol segon

¿mbits d'aplicaciÛ

Article 6

¿mbit funcional

El present conveni tÈ per objecte regular les condicions laborals -en sentit ampli- de tots els centres de treball del'Empresa UTYMAT, SA, radicats a la Comunitat AutÚnoma de Catalunya.

Article 7

¿mbit personal

7.1. S'aplicar‡ el conveni al personal que volunt‡riament presti els seus serveis retribuÔts per compte i dins de l'‡mbit d'organitzaciÛ i direcciÛ d'UTYMAT, SA, sempre que per raÛ del vincle contractual existent entre les parts, es trobi subjecte a la legislaciÛ laboral comuna, i

7.2. Quedaran, doncs, expressament excloses del seu ‡mbit d'aplicaciÛ, les persones compreses en qualsevol dels supÚsits previstos en els articles 1.3 i 2.1 de l'Estatut dels Treballadors.

Addicionalment, tampoc ser‡ d'aplicaciÛ el conveni a qui desenvolupi a l'Empresa els c‡rrecs de DirecciÛ d'¿rea o Prefectura de Departament, sempre que uns i altres constin especificats com a operatius a l'organigrama oficialment vigent a cada moment, que haur‡ d'obrar -per cÚpia actualitzada- en poder del ComitË d'Empresa.

Article 8

¿mbit temporal

8.1. El conveni entrar‡ en vigor -amb car‡cter general- el dia de la seva signatura, si bÈ els seus efectes econÚmics es retrotrauran en principi a l'1 de gener de 2002, llevat que una altra cosa s'indiquÈs al seu articulat de qualsevulla matËria concreta, finalitzant la seva vigËncia pactada el 31 de desembre de 2004, excepciÛ feta d'allÚ disposat per a l'any 2005 al seg¸ent article 28 en relaciÛ amb l'import de la fins ara anomenada "Borsa de Vacances".

8.2. La den˙ncia proposant la revisiÛ o prÚrroga del present conveni s'haur‡ d'entendre formal i autom‡ticament efectuada el dia 30 de novembre de l'any en quË finalitzi la seva vigËncia pactada, moment a partir del qual les parts podran intercanviar-se documents fixant les seves respectives posicions de partida i/o en quË determinant les matËries concretes que proposin com a objecte de negociaciÛ, propiciant amb aixÚ l'inici de les deliberacions prÚpiament dites, que s'haur‡ de produir, com a molt, a la primera quinzena del seg¸ent mes de gener, i mantenir -en principi- una periodicitat regular de les seves sessions entre setmanal i quinzenal, com a m‡xim, i

8.3. Denunciat el conveni, perdran ˙nicament vigËncia -a l'acabament de la pactada en el mateix- les seves cl‡usules obligacionals, mantenint-se en canvi els seus efectes normatius -amb car‡cter transitori- fins a l'entrada en vigor del conveni que el substitueixi, sense que aixÚ pugui representar cap perjudici per al compliment dels acords a quË es pugui arribar en el nou conveni.

CapÌtol tercer

ComissiÛ de seguiment

Article 9

Atribucions

9.1. La ComissiÛ tindr‡ com a funcions especÌfiques les seg¸ents:

9.1.1. La interpretaciÛ autËntica de les normes contingudes en el conveni.

9.1.2. La vigil‡ncia del compliment d'allÚ pactat en el mateix.

9.1.3. L'an‡lisi de l'evoluciÛ de les relacions entre les parts contractants aixÌ com entre aquestes i la resta de la Ind˙stria Siderometal∑l˙rgica espanyola -amb especial atenciÛ, en tot cas, a l'evoluciÛ i problem‡tica del Sector de l'AutomociÛ i de la seva Ind˙stria Auxiliar-, i

9.1.4. Qualsevulla altres competËncies que les parts decideixin assignar-li, com ara les intervencions puntuals contemplades en el text del conveni.

9.2. A efecte del que disposen els anteriors epÌgrafs 9.1.1 i 9.1.2, les parts convenen que se sotmetin expressament a la ComissiÛ tots els dubtes, discrep‡ncies o conflictes que puguin suscitar-se com a conseq¸Ëncia de la interpretaciÛ o aplicaciÛ del conveni, a fi i efecte que la ComissiÛ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR