Convenio colectivo - Fruita Seca, Tarragona

Inicio de Vigencia 1 de Junio de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4265 de 22/11/2004

RESOLUCI”

TRI/3137/2004, de 4 d'octubre, per la qual es disposa el registre i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de sector de la fruita seca de la provÌncia de Tarragona per als anys 2004-2006 (codi de conveni n˙m. 4300515).

Vistel text del Conveni col∑lectiu de treball de sector de la fruita seca, subscrit per les parts negociadores en data 21 de setembre de 2004, i presentat en aquesta oficina per les mateixes parts el 29 de setembre de 2004, i d'acord amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; els articles 11.2 i 37.4 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i la ResoluciÛ TRE/1398/2002, de 30 d'abril, de delegaciÛ de competËncies en matËria de relacions laborals al Registre de convenis de Tarragona de la DelegaciÛ Territorial de Treball i Ind˙stria (DOGC n˙m. 3642, de 24.5.2002),

Resolc:

.1††Disposar el registre del Conveni col∑lectiu de treball de sector de la fruita seca de la provÌncia de Tarragona per als anys 2004-2006 (codi de conveni n˙m. 4300515) al Registre de convenis dels Serveis Territorials de Treball i Ind˙stria de Tarragona.

.2††Disposar-ne la publicaciÛ al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Notifiqueu aquesta ResoluciÛ a la ComissiÛ Negociadora del Conveni col∑lectiu.

Tarragona, 4 d'octubre de 2004

Josep Maria Solanes Segura

Director dels Serveis Territorials

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball del sector de la fruita seca de la provÌncia de Tarragona per al perÌode 1.6.2004-31.12.2006

Article 1

¿mbit d'aplicaciÛ

Aquest Conveni Ès d'aplicaciÛ a tota la provÌncia de Tarragona.

Article 2

¿mbit funcional

Les estipulacions del conveni sÛn de compliment obligat a totes les empreses dedicades a la importaciÛ, exportaciÛ, envasat, torrefacciÛ i comerÁ a l'engrÚs i al detall de fruita seca.

Article 3

¿mbit personal

El conveni s'aplica a tot el personal que presta serveis a les empreses assenyalades a l'article anterior, amb excepciÛ d'aquelles persones que exerceixen funcions que no tenen car‡cter laboral, d'acord amb les lleis vigents.

Article 4

VigËncia i duraciÛ

Aquest Conveni Ès vigent a tots els efectes el dia 1 de juny de 2004, amb independËncia de la data de la seva publicaciÛ en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC); i tindr‡ vigËncia fins el 31 de desembrede 2006.

Article 5

RescissiÛ i revisiÛ

La den˙ncia que proposa la revisiÛ o la rescissiÛ del conveni s'ha de presentar als Serveis Territorials del Departament de Treball i Ind˙stria de la Generalitat, a Tarragona, mitjanÁant les centrals sindicals o les associacions d'empresaris, amb tres mesos de temps a la data de la seva finalitzaciÛ o de qualsevol de les seves prÚrrogues.

Article 6

CompensaciÛ i absorciÛ

Les millores contingudes en aquesta revisiÛ, aixÌ com les establertes en convenis anteriors, formen un tot org‡nic i indivisible i s'han de considerar globalment. Les condicions retributives compensen i absorbeixen en cÚmput anual, qualsevol de les establertes per les empreses i en relaciÛ amb les que poden promulgar-se en el futur per disposicions legals, nomÈs tenen efic‡cia i s'apliquen, quan considerades en el seu conjunt i en cÚmput anual, superen les condicions del conveni, valorades tambÈ anualment i global.

Article 7

ComissiÛ Parit‡ria

Aquesta ComissiÛ, com a Úrgan d'interpretaciÛ, arbitratge, conciliaciÛ i vigil‡ncia del conveni, Ès formada per tres vocals de cada part. Les parts negociadores convenen assabentar la ComissiÛ de totes les discrep‡ncies i els conflictes que es puguin produir com a conseq¸Ënciade la interpretaciÛ del conveni, perquË aquella pugui emetre el dictamen o actuar de manera reglament‡ria, sense perjudici de seguir la via administrativa o judicial corresponent.

Atesa la situaciÛ d'ocupaciÛ actual s'ha de procurar la no-realitzaciÛ d'hores extraordin‡ries. Ambdues parts convenen que, si sorgeixen discrep‡ncies sobre el tema, se sotmetran a la ComissiÛ Parit‡ria perquË immediatament trobi una soluciÛ al problema.

Article 8

Personal de temporada o eventual

Es considera treballador temporer el contractat per la totalitat de la campanya o part d'aquesta. El personal eventual Ès contractat per a feines circumstancials i per raons de la producciÛ, sense que la seva durada pugui excedir de 12 mesos l'any. En aquest cas el perÌode m‡xim en el qual es podran realitzar, en atenciÛ al car‡cter estacional de l'activitat que les dites circumst‡ncies es puguin produir, ser‡ de 18 mesos.

El personal eventual i el temporer cessar‡ al finalitzar el contracte, que haur‡ de ser per escrit, i tindr‡ dret a rebre una indemnitzaciÛ que ser‡ equivalent a la part proporcional de la quantitat que resultaria de pagar 8 dies de salari per any treballat, amb preavÌs de 8 dies naturals.

Als efectes de contractaciÛ del personal temporer, es determina que la campanya en els magatzems de fruita seca ha de ser dividida en tres subtemporades, segons les dates seg¸ents: del 15 d'agost al 15 de desembre; del 15 de gener al 31 de marÁ i del 15 d'abril al 15 de juliol. Les feines que es puguin presentar a les empreses durant la resta de l'any tenen la consideraciÛ de circumstancials o anormals i, conseg¸entment, el personal que sigui contractat, ha de tenir la consideraciÛ d'eventual, d'acord amb el par‡graf 4, article 5 de la ReglamentaciÛ de Treball, en concordanÁa amb l'article 15 de l'Estatut dels treballadors i el Decret de 17 d'octubre de 1980.

Article 9

Jornada laboral

La jornada setmanal de feina i en jornada partida ha de ser establerta legalment, de dilluns a divendres, llevat per les empreses dedicades a l'esclofollat i torrefacte en quË la jornada laboral Ès de dilluns a dissabte, llevat dels mesos de juny, juliol, agost i setembre, i vuit dissabtes mÈs, que han de ser escollits per l'empresa, i en aquest temps d'excepciÛ la jornada de dilluns a divendres. La jornada anual per a l'any 2004 ser‡ de 1.808 hores i per als anys 2005 i 2006 de 1.800 hores.

Article 10

Festes laborals

Tenen la consideraciÛ de dies festius, pagables i sense recuperaciÛ, els assenyalats en les disposicions legals vigents.

Article 11

Condicions salarials

Els salaris acordats en aquest Conveni s'especifiquen en llistes per categories i conceptes, a la taula salarial adjunta.

Altres condicions econÚmiques:

El plus de transports o de dist‡ncia Ès de 17,07 euros al mes i es concedeix de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR