Convenio colectivo - Empreses d'autotaxi i lloguer de vehicles amb conductor, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Noviembre de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2007
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4283 de 23/12/2004

RESOLUCIÓ

TRI/3466/2004, de 3 de desembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball d'empreses d'autotaxis i de lloguer de vehicles amb conductor de la província de Barcelona per als anys 2004-2007(codi de conveni núm. 0808565).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball d'empreses d'autotaxis i de lloguer de vehicles amb conductor de la província de Barcelona subscrit per Asociación Empresarial del Taxi, Associació d'Empreses de Vehicles amb Conductor, Asociación Barcelonesa de Empresarios Auto-Patronos Taxistas, UGT i CCOO els dies 28.7.2004 i 25.11.2004 i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de

l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball d'empreses d'autotaxis i de lloguer de vehicles amb conductor de la província de Barcelona per als anys 2004-2007 (codi de conveni núm. 0808565) al Registre de convenis dels Serveis Territorialsdel Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 3 de desembre de 2004

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball d'empreses de taxis i lloguer de vehicles amb conductor de la província de Barcelona per als anys 2004-2007

Capítol 1

Disposicions generals

Àmbits funcional, territorial i personal

Article 1

Àmbit funcional

Les normes d'aquest Conveni col·lectiu afecten totes les empreses dedicades a l'activitat de taxi i lloguer de vehicles amb conductor.

Article 2

Àmbit territorial

Les normes d'aquest Conveni afecten totes les empreses situades a la província de Barcelona.

Article 3

Àmbit personal

Les seves normes afecten tots els treballadors que presten la seva activitat laboral a les empreses regides per aquest Conveni.

Vigència, durada, denúncia i pròrrogues

Article 4

Vigència idurada

Aquest Conveni entra en vigor a partir de la seva publicació en el Butlletí Oficial de la província i/o el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. No obstant això, les condicions econòmiques s'han d'aplicar des del primer dia del mes de la signatura del Conveni.

El Conveni té una durada de 4 anys i finalitza el 31 de desembre de 2007.

Article 5

Denúncia i pròrroga

La denúncia del Conveni s'ha de fer per mitjà d'un preavís, amb una antelació de 2 mesos com a mínim.

El Conveni es prorroga de manera tàcita excepte si es denuncia amb una antelació de 2 mesos a la data del seu terme per anys naturals.

Una vegada denunciat el Conveni, en defecte de pacte, s'ha de mantenir vigent el seu contingut normatiu fins a la signatura d'un nou conveni.

Condicions més beneficioses, successió, vinculació a la totalitat, absorció i compensació

Article 6

Garantia "ad personam"

S'han de respectar les condicions personals pactades que siguin més beneficioses.

Article 7

La successiód'empreses

El canvi de titularitat d'una empresa, un centre de treball o una unitat productiva autònoma de l'empresa no extingeix, per si sol, la relació laboral, i el nou empresari queda subrogat en els drets i les obligacions de l'anterior. Si elcanvi té lloc per actes "inter vivos", el cedent i, si escau, el cessionari estan obligats a notificar aquest canvi als representants legals dels treballadors de l'empresa cedida, i tots dos han de respondre solidàriament durant 3 anys de les obligacions laborals nascudes abans de la transmissió que no hagin estat satisfetes.

Article 8

Vinculació a tots els pactes i legislació supletòria

  1. Atès que les condicions pactes formen un conjunt orgànic i indivisible, les parts s'obliguen a mantenir els seus respectius compromisos en totes les clàusules pactades. També fan constar que les condicions pactades en aquest Conveni formen un tot orgànic i indivisible. Per tant, en el cas que l'autoritat laboral i/o jurisdicció social declari nul, totalment o parcialment, el contingut d'aquest Conveni col·lectiu, aquest s'ha de revisar totalment, ja que no pot tenir efectes parcialment.

  2. En tot allò no previst en aquest Conveni, cal atenir-se al que disposin l'Estatut dels treballadors i la resta de legislació vigent.

Article 9

Absorció i compensació

Les condicions fixades en aquest Conveni, considerades en conjunt i còmput anual, comprenen, compensen i absorbeixen totes les que hi pugui haver, siguin quins siguin la seva naturalesa iel seu origen. També absorbeixen les que es puguin establir en el futur, sigui quina sigui la norma de què es derivin, inclòs el possible augment del SMI.

Solució de conflictes col·lectius

Article 10

Acord interprofessional de Catalunya

A l'efecte de solucionar els conflictes col·lectius que es puguin originar, les dues parts negociadores, en representació dels treballadors i les empreses, se sotmeten expressament als procediments de mediació i conciliació regulats a l'Acord interprofessional de Catalunya de 7 de novembre de 1990, publicat al DOGC de 23 de gener de 1991.

Pel que fa a la salut laboral i la formació professional, les dues parts accepten el contingut de l'Acord i l'han de desenvolupar d'acord amb les característiques específiques del sector.

Amb relació a la salut i la seguretat laborals, la formació professional i la solució de conflictes de treball, cal atenir-se a l'Acord interprofessional de Catalunya, signat pels sindicats CCOO i UGT i la patronal Foment de Treball Nacional en data 7 de novembre de 1990.

En conseqüència, les dues parts, en representació dels treballadors i les empreses de l'àmbit personal d'aquest Conveni, se sotmeten expressament als procediments de conciliació i mediació del Tribunal Laboral de Catalunya, per a la resolució dels conflictes laborals d'índole col·lectiva o plural que hi pugui haver i, concretament, de les discrepàncies sorgides durant els períodes de consulta.

Comissió Paritària

Article 11

Comissió Paritària

Lesfuncions de la Comissió Paritària són les següents:

  1. Vigila el compliment col·lectiu dels pactes.

  2. Interpreta autènticament el Conveni col·lectiu, arbitra en les qüestions o els problemes que les parts sotmeten a la seva consideració i analitza l'evolució de les relacions entre les parts contractants. Les dues parts acorden informar la Comissió Paritària dels dubtes i les discrepàncies que hi pugui haver a conseqüència de la interpretació i l'aplicació del Conveni col·lectiu.

Perquè aquesta Comissió emeti dictamen i actuï de la manera reglamentària prevista abans del plantejament dels diferents supòsits a la jurisdicció competent, la Comissió ha d'estar composta per 4 vocals empresaris i 4 vocals treballadors del sector.

Els components de la Comissió Paritària han de ser escollits pels signants d'aquest Conveni. Aquesta Comissió Paritària s'ha de reunir d'una manera obligatòria a instància de qualsevol de les parts, amb un preavís de 96 hores, com a mínim. La Comissió Paritària ha d'estar presidida pel president de la Comissió Deliberadora del Conveni col·lectiu o per la persona que designi la Conselleria de Treball de la Generalitat de Catalunya.

Es reconeix el dret d'ambdues parts d'assistir a la Comissió Paritària ambassessors si ho consideren convenient.

Article 12

Comissió de Problemàtica Sectorial

Sens perjudici de les funcions que són competència de la Comissió Paritària, ambdues representacions acorden crear la Comissió de Problemàtica Sectorial, que ha d'entendre en totes les situacions directament alienes al contingut d'aquest Conveni col·lectiu que indirectament puguin afectar-ne el contingut i emanin de la llei, reglament, entitat metropolitana del transport, institut metropolità del taxi i corporacions municipals. Les reunions que es facin sobre aquests assumptes han de ser convocades a iniciativa de qualsevol de les parts i s'han de dur a terme en el termini màxim de 15 dies a partir de la convocatòria.

Ocupació, contractació i preavisos

L'ingrés dels treballadors a les empreses es pot fer a l'empara de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR