Convenio colectivo - Cementos Portland Valderrivas SA (Centres de treball de Santa Margarida i els Monjos i Vallcarca), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4321 de 11/02/2005

RESOLUCI”

TRI/3737/2004, de 19 d'octubre, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Uniland Cementera, SA (centres de treball de Santa Margarida i els Monjos, Vallcarca i oficines centrals de Barcelona), per als anys 2004-2006 (codi de conveni n˙m. 0800542).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Uniland Cementera, SA (centres de treball de Santa Margarida i els Monjos, Vallcarca i oficines centrals de Barcelona), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 11 de marÁ de 2004, i d'acord amb el que disposa l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferËncia de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matËria de mediaciÛ, arbitratge i conciliaciÛ; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuraciÛ de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creaciÛ, denominaciÛ i determinaciÛ de l'‡mbit de competËncia dels departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuraciÛ i de reestructuraciÛ de diversos departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de

marÁ, de reestructuraciÛ d'Úrgans territorials de l'AdministraciÛ de la Generalitat,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Uniland Cementera, SA (centres de treball de Santa Margarida i els Monjos, Vallcarca i oficines centrals de Barcelona), per als anys 2004-2006 (codi de conveni n˙m. 0800542) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Ind˙stria a Barcelona.

.2††Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 19 d'octubre de 2004

Salvador ¡lvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa Uniland Cementera, SA (centres de treball de Santa Margarida i els Monjos, Vallcarca i oficines centrals de Barcelona), per als anys 2004-2006

CapÌtol 1

¿mbit, vigËncia i durada

Article 1

¿mbit territorial i personal

Aquest Conveni Ès d'‡mbit d'empresa i afecta els treballadors i empleats que presten serveis en els seus centres de treball, situats a les localitats de Santa Margarida i els Monjos (Barcelona), Vallcarca (Barcelona; terme municipal de Sitges) i a les oficines centrals de Barcelona, amb les peculiaritats que en determinades matËries o aspectes s'estableixen per a algun centre.

Aquest Conveni garanteix a tot el personal de l'empresa els salaris de les taules, com a mÌnim, i es mantÈ per als caps que el perceben un plus de comandament i dedicaciÛ o complement especial.

Article 2

VigËncia

Aquest Conveni entra en vigor l'1 de gener de 2004, excepte els articles en quË s'especifica una data d'efectes posterior.

Article 3

Durada

La durada d'aquest Conveni s'estipula per als anys naturals 2004, 2005 i 2006. TÈ efectes des de l'1 de gener de 2004 i conclou el 31 de desembre de 2006.

Article 4

PrÚrroga

Aquest Conveni queda prorrogat de manera autom‡tica per successius perÌodes d'1 any, per reconducciÛ t‡cita, si a la fi del seu venciment cap de les parts no el denuncia per rescindir-lo o revisar-lo, amb 3 mesos d'antelaciÛ.

CapÌtol 2

AbsorciÛ i compensaciÛ, vinculaciÛ a la totalitat i repercussiÛ de les millores

Article 5

AbsorciÛ i compensaciÛ

a)†Les condiciones que es fixen en aquest Conveni substitueixen Ìntegrament les que hi havia o s'aplicaven als centres respectius, les quals queden totalment absorbides i compensades per les primeres.

b)†Si durant la vigËncia d'aquest Conveni, com a conseq¸Ëncia d'un precepte legal o norma obligatÚria equivalent es modifica alguna o algunes de les normes reglament‡ries que regeixen actualment per als treballadors en general i per als de les ind˙stries de fabricaciÛ de ciment en concret, s'han de comparar globalment i anualment les noves condicions implantades i les que fins al moment siguin vigents a l'empresa i aquestes s'han de rectificar en el cas queen conjunt siguin inferiors a les primeres.

c)†Per establir la dita comparaciÛ s'han de tenir en compte cada una de les condicions de la situaciÛ antiga i cada una de la nova. Si el valor resultant de les noves normes o condicions Ès superior, s'hade revisar les que hi ha, de manera que s'assoleixi el dit valor com a mÌnim en cÚmput anual. En cas contrari, s'ha de mantenir la validesa d'aquest Conveni segons la forma pactada.

d)†Si com a conseq¸Ëncia del que preveu aquest article Ès necess‡ria una revisiÛ del Conveni abans de la seva fi o den˙ncia, aquesta revisiÛ l'ha de fer la ComissiÛ Parit‡ria del Conveni, integrada per 5 representants del personal que han intervingut en la negociaciÛ i 5 representants de l'empresa. La ComissiÛ ha de deliberar la forma de la revisiÛ i ha d'arribar a un acord per mitj‡ de votaciÛ; Ès suficient la meitat dels vots mÈs 1 perquË hi hagi majoria.

En el cas d'empat que impedeixi decidir sobre un o diversos punts de l'acord, les divergËncies han de ser sotmeses a la conselleria de Treball de la Generalitat, que s'ha de pronunciar definitivament desprÈs de demanar els informes que consideri pertinents.

Aquesta ComissiÛ Ès la de l'article 85.3.e) de l'Estatut dels treballadors.

Article 6

VinculaciÛ a tot el que es pacta

Considerant que les condicions pactades formen un tot org‡nic i indivisible, en el cas que alguna de les cl‡usules no sigui aprovada per l'autoritat laboral o sigui declarada nul∑la i ineficaÁ per sentËncia ferma o resoluciÛ administrativa, tot el Conveni ha de quedar sense efecte autom‡ticament i se n'ha de reconsiderar el contingut.

Article 7

RepercussiÛ de les millores

Els diversos conceptes retributius pactats en aquest Conveni col∑lectiu estan vinculats al quedisposa la legislaciÛ vigent, quant al seu cÚmput per a la cotitzaciÛ del rËgim general de la Seguretat Social.

D'altra banda, aquestes meritacions no s'han de tenir en compte per fixar les quantitats dels conceptes retributius, tret dels casos en quË aquest Conveni prevegi expressament que sÌ.

CapÌtol 3

ComissiÛ Parit‡ria i Tribunal Laboral de Catalunya

Article 8

ComissiÛ Parit‡ria i Tribunal Laboral de Catalunya

  1. †D'acord amb el que disposa l'article 85.3.e) del text refÛs de l'Estatutdels treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, es constitueix la ComissiÛ Parit‡ria d'aquest Conveni com a organisme d'interpretaciÛ, conciliaciÛ i vigil‡ncia del seu compliment.

  2. †La ComissiÛ est‡ integrada per 5 vocals de la representaciÛ dels treballadors i 5 de l'empresarial, i els seus acords s'adopten per la majoria dels seus components.

  3. †Les facultats especÌfiques de la ComissiÛ Parit‡ria sÛn les seg¸ents:

    a)†La interpretaciÛ autËntica del Conveni.

    b)†Ambdues parts acorden sotmetre a la ComissiÛ tots els dubtes, les discrep‡ncies i els conflictes, de car‡cter col∑lectiu, que puguin sorgir com a conseq¸Ëncia de la interpretaciÛ i aplicaciÛ del Conveni, perquË la ComissiÛ dictamini (o actuÔ en laforma reglament‡ria prevista, si prËviament s'ha establert aquest reglament), amb car‡cter previ al plantejament dels diferents supÚsits davant les jurisdiccions competents.

    Si no existeix acord sobre la matËria discutida, es pot acordar sotmetre la q¸estiÛ als procediments de conciliaciÛ i mediaciÛ del Tribunal Laboral de Catalunya, regulats a l'Acord interprofessional de Catalunya de 7 de novembre de 1990 publicat en el Diari Oficial de la Generalitat de 23 de gener de 1991.

    c)†Es troba facultada per proposar a la ComissiÛ Negociadora la incorporaciÛ al Conveni col∑lectiu dels acords que a l'‡mbit estatal o autonÚmic es puguin arribar amb car‡cter d'acord marc substitutori de l'OrdenanÁa de treball del sector.

    d)†Vigilar el complimentd'allÚ que s'ha pactat.

  4. †Les reunions s'han de dur a terme amb la sol∑licitud d'una de les parts amb una antelaciÛ mÌnima de 72 hores; hi poden assistir els assessors de les respectives representacions, amb veu perÚ sense vot.

  5. †Es fixa com a domicili de la ComissiÛ el de la seu social de l'empresa.

    CapÌtol 4

    OrganitzaciÛ de la feina

Article 9

OrganitzaciÛ de torns rotatius; contractaciÛ i compromisos d'ocupaciÛ

  1. †OrganitzaciÛ de torns rotatius

    A les f‡briques, l'empresa ha de mantenir els torns rotatius a fi de cobrir de manera continuada els llocs necessaris per dur a terme la producciÛ i fer possible que es treballi les 40 hores setmanals pactades de mitjana, segons el que preveu el calendari laboral vigent, tenint en compteque els cicles A i B han de ser desenvolupats per persones en llocs similars.

  2. †ContractaciÛ i compromisos d'ocupaciÛ

    Planta de Vallcarca

    2.1††Les unitats de producciÛ i les funcions que es determinen mÈs avall han de ser cobertes amb personal propi d'Uniland Cementera i no amb contractaciÛ externa:

    Ajudants de torn/vigilants de torre forns 6 i 7

    Instrumentistes de torn

    Personal de laboratori

    Operadors de quadre especialitzat

    Personal de b‡scula

    ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR