Convenio colectivo - Motherson Sintermetal Products SA, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2005
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4322 de 14/02/2005

RESOLUCIÓ

TRI/3740/2004, de 5 de novembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sintermetal, SA (centre de treball de Ripollet), per als anys 2004 i 2005 (codi de conveni núm. 0803991).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sintermetal, SA (centre de treball de Ripollet), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 26 d'octubre de 2004, i d'acord amb el que disposen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de

l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Sintermetal, SA (centre de treball de Ripollet), per als anys 2004 i 2005 (codi de conveni núm. 0803991) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 5 de novembre de 2004

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funciones

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de l'empresa Sintermetal, SA, per als anys 2004 i 2005

Capítol 1

Àmbit, vigència i durada

Article 1

Àmbit

1.1 Aquest Conveni és d'àmbit d'empresa i afecta tots els treballadors i empleats de Sintermetal, SA del centre de Ripollet.

1.2 No obstant això, en són excloses les persones a qui fan referència els articles 1.3.c) i 2.1.a) del text refós de l'Estatutdels treballadors vigent, Reial decret 1/1995.

Article 2

Vigència

Aquest Conveni entra en vigor l'1 de gener de 2004.

Article 3

Durada

La durada d'aquest Conveni és de 2 anys, des de la data en què entra en vigor fins al 31 de desembre de 2005.

Article 4

Pròrroga

Aquest Conveni es considera prorrogat tàcitament any rere any si cap de les parts no formula una denúncia per a la seva rescissió o revisió 3 mesos abans del seu venciment.

Capítol 2

Prelació de normes i compensació

Article5

Prelació de normes

Les normes que regulen les relacions entre l'empresa Sintermetal, SA i el seu personal són, en primer lloc, les que estableix aquest Conveni en totes les matèries que regula. En el que no preveu cal aplicar, per aquest ordre, el Conveni col·lectiu de la indústria siderometal·lúrgica de la província de Barcelona, l'Estatut dels treballadors i les disposicions de caràcter general.

Article 6

Compensació

Les millores econòmiques i de les condicions laborals que es pacten en aquest Conveni compensen i substitueixen, en conjunt i amb caràcter global, les que regien anteriorment per imperatiu legal, jurisprudencial contenciós o administratiu, conveni particular, contracte individual o pacte de qualsevol classe, usos i costums o qualsevol altra causa.

Les disposicions legals futures que impliquin la variació d'algun concepte retributiu o de les condicions laborals, o que suposin la creació d'altres de nous, només tenen eficàcia pràctica si, globalment considerats i sumats als vigents amb anterioritat a aquest Conveni, en superen el nivell total.

Capítol 3

Condicions de treball

Article 7

Jornada laboral

7.1 La jornada laboral anual de Sintermetal, SA per a l'any 2004 és de 1.728,25 hores de treball efectiui per a l'any 2005 és de 1.724,25 hores de treball efectiu, sens perjudici d'una jornada d'assumptes propis per a cada un dels anys de vigència d'aquest Conveni col·lectiu, que té un caràcter consolidable i no acumulable.

Els anys 2004 i 2005, cadatreballador de l'empresa amb 6 mesos de permanència en aquesta empresa pot gaudir d'una jornada per a assumptes propis abans del 31 de desembre de cada un dels anys esmentats, i l'ha de sol·licitar amb una antelació mínima de 2 setmanes, llevat de casos excepcionals. En la seva concessió l'empresa ha de tenir en compte les necessitats de producció i, per tant, no pot suposar la coincidència del dia d'assumptes propis en una mateixa data al 25% dels treballadors d'un mateix departament, secció illa o UPA.

El permís no s'ha de concedir en els dies que suposi situació de pont, si bé excepcionalment pot ser annexable als períodes de llicències reglamentàries.

Els horaris i les festes corresponents a l'any 2002 són els que es detallen als calendaris que s'adjunten a aquest Conveni com a annex 2 i els corresponents als torns especials.

S'han d'establir per a l'any 2005 els calendaris corresponents.

7.2 El preu de les hores extres s'ha d'incrementar en els percentatges previstos per a cada any en aquest Conveni col·lectiu.

7.3 A fi i efecte d'absorbir totes les comandes fetes creant llocs de treball, garantint la competitivitat de l'empresa i aprofitant-ne la capacitat productiva, s'estableix amb caràcter permanent un torn de feina en dissabtes, diumenges i dies festius intersetmanals, amb jornada setmanal de 5 dies, en els horaris de matí, tarda i nit fixats als calendaris.

Amb independència del que s'estableix en el paràgraf anterior, sempre que les possibilitats de realització de les feines ho permetin, s'ha d'afavorir la realització d'aquests en els torns de matí/tarda en dissabte.

A l'efecte d'organitzar la distribució de la feina en dissabtes, diumenges i dies festius, en els torns de matí, tarda o nit, i els descansos intersetmanals corresponents, al començament de cada any l'empresa ha d'elaborar la definició i planificació de les necessitats concretes del torn de treball en dissabtes, diumenges i festius per llocs de treball, i s'estableix a continuació, els equips per a la realització dels torns així com el calendari previst. En qualsevol cas, trimestralment, en el cas de ser necessari, s'ha de realitzar una revisió d'aquesta planificació, i s'ha de garantir un preavís no inferior a 1 mes.

El personal contractat específicament per fer la jornada laboral en algun dels torns (A, B, C, D i E) establert per al personal de forns, així com aquells contractats per realitzar jornades laborals diferents de les genèriques de dilluns a divendres o amb novacions contractuals en aquest sentit, s'ha de regir pels seus calendaris específics.

Els torns de treball de dissabtes, diumenges i festius poden ser integrats per tot el personal de producció (especialistes, muntadors, matriceria, manteniment i qualitat) i sent a la vegada representades la totalitat de les seccions i UPA.

En l'adscripció de treballadors per cobrir les necessitats del torn de treball en dissabtes, diumenges i festius, s'ha de dur a terme inicialment amb aquells treballadorsque tinguin en el seu contracte clàusula específica d'aquest torn. Si amb l'adscripció voluntària d'aquests treballadors, no es cobreix el nombre establert, l'empresa ha de designar d'entre ells els que necessiti fins assolir el nombre necessari.

Els llocs de treball no coberts amb el sistema anterior s'han d'assignar sol·licitant l'adscripció voluntària dels restants treballadors. L'adscripció voluntària té caràcter temporal i una durada màxima de 6 anys, a aquests efectes, s'ha de dur a terme la novació temporal dels seus contractes, i s'han d'adaptar a la nova situació.

Si amb l'adscripció voluntària no es cobreixen les necessitats definides, l'empresa ha de sol·licitar la col·laboració del Comitè d'Empresa. Si tot i així no es tenen les persones necessàries, l'empresa pot fer ús del mecanisme de l'article 41 de l'Estatut dels treballadors.

Tots els treballadors que s'adscriguin amb caràcter voluntari al torn de treball en dissabtes, diumenges i festius, amb excepció dels que tenen en el seu contracte la clàusula específica d'aquest, han de percebre com a compensació una indemnització de 178,78 euros a l'any sempre que s'utilitzin, encara que només sigui parcialment.

El sistema de rotació ha de garantir que en cap cas no es treballi en caps de setmana i dies festius intersetmanals més de 2 mesos a l'any, tret dels casos en què per necessitats de personal calgui una permanència superior, previ acord amb el Comitè d'Empresa.

Si hi ha reduccions de producció o organitzatives, l'empresa pot suspendre aquest torn individualment o col·lectivament, previ acord amb el Comitè d'Empresa, i ha de destinar els afectats als torns de dilluns a divendres fins que per les necessitats esmentades calgui reprendre el torn.

Els treballadors integrats en aquests torns es poden reintegrar als torns normals de l'empresa en el cas que siguin substituïts per un voluntari que compleixi les condicions d'idoneïtat per a la funció que ha d'exercir.

Tots els treballadors que facin aquest torn han de percebre un complement salarial per cada dissabte, diumenge o dia festiu intersetmanal complet...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR