Convenio colectivo - Vanema, S.A. (centre de treball de Martorell), Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Julio de 2003
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2006
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4192 de 09/08/2004

RESOLUCI”

TRI/2187/2004, de 12 de marÁ, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Vanema, SA (centre de treball de Martorell) per al perÌode de l'1.7.2003 al 31.12.20006 (codi de conveni n˙m. 0809532).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Vanema, SA (centre de treball de Martorell), subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 9 de desembre de 2003, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferËncia de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matËria de mediaciÛ, arbitratge i conciliaciÛ; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuraciÛ de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creaciÛ, denominaciÛ i determinaciÛ de l'‡mbit de competËncia dels departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuraciÛ i de reestructuraciÛ de diversos departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Vanema, SA (centre de treball de Martorell) per al perÌode de l'1.7.2003 al 31.12.2006 (codi de conveni n˙m. 0809532) al Registre de convenis de la DelegaciÛ Territorial de Treball i Ind˙stria de Barcelona.

.2††Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 12 de marÁ de 2004

Francisca Antolinos i JimÈnez

Delegada territorial a Barcelona

TraducciÛ del text original signat per les parts

III CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa Vanema, SA, per al centre de treball de Martorell (Barcelona)

CapÌtol 1

¿mbit, vigËncia, durada i prÚrroga

Article 1

¿mbit funcional

Aquest Conveni afecta el centre de treball de l'empresa Vanema, SA situat a Martorell (N-II, km 585, recinte industrial Seat, provÌncia de Barcelona).

Article 2

¿mbit personal

Queden compreses en l'‡mbit d'aquest Conveni totes les persones que tenen la condiciÛ de treballadors per compte de Vanema, SA, llevat de les relacions a quË fan referËncia els articles 1.3 i 2.a) de l'Estatut dels treballadors.

Article 3

VigËncia

Les condicions que es pacten en el present Conveni entren en vigor el dia 1 de juliol de 2003, llevat de les condicions econÚmiques acordades per als casos de revisiÛ d'IPC a l'alÁa, que entren en vigor l'1 de gener de 2004.

Article 4

Durada

El present Conveni tÈ una durada de 3 anys i 6 mesos, i els seus efectes conclouen el 31 de desembre de 2006.

Article 5

PrÚrroga

El present Conveni queda prorrogat per perÌodes successius d'1 any, si no el denuncia qualsevol de les parts, per a la seva revisiÛ o rescissiÛ, amb una antelaciÛ mÌnima de 3 mesos a la data del seu venciment o a la de qualsevol de les seves prÚrrogues.

CapÌtol 2

PrelaciÛ de normes; absorciÛ i compensaciÛ; vinculaciÛ a la totalitat

Article 6

PrelaciÛ de normes

A l'empara de l'autonomia de la voluntat de les parts signants que estableix la legislaciÛ laboral vigent, les normes que preveu aquest Conveni sÛn d'aplicaciÛ preferent i exclusiva a l'‡mbit funcional i personal pactat, i, per tant, no hi Ès aplicable cap altra disposiciÛ de naturalesa convencional, sigui quin sigui el seu ‡mbit, fins i tot en les matËries en quË les estipulacions siguin diferents de les que s'estableixin en les disposicions a quË fa referËncia aquest article, i es consideren compensades en el cÚmput de les condicions d'aquest Conveni.

Pel que fa al que no preveu expressament aquest Conveni, Ès d'aplicaciÛ el Conveni general per a la ind˙stria quÌmica.

Article 7

AbsorciÛ i compensaciÛ

S'aplica la compensaciÛ i l'absorciÛ si els salaris realment abonats, en conjunt i en cÚmput anual, sÛn mÈs favorables per als treballadors que els que fixa l'ordre normatiu o convencional de referËncia.

Article 8

VinculaciÛ a la totalitat

Les cl‡usules i les condicions de qualsevol mena que es pacten en el present Conveni formen un tot org‡nic i indivisible, i a l'efecte de la seva aplicaciÛ pr‡ctica es consideren globalment.

Conseg¸entment, les parts que signen aquest Conveni s'obliguen a mantenir-lo sempre que l'homologaciÛ afecti la totalitat de les cl‡usules que s'hi estipulen. Altrament, no tÈ efic‡cia res del que s'hi ha pactat, sens perjudici que es puguin iniciar noves negociacions.

CapÌtol 3

Procediment de soluciÛ de conflictes

Article 9

Conflictes sobre el Conveni

Aquest Conveni regula els procediments que cal seguir per a la resoluciÛ dels conflictes d'interpretaciÛ o incompliment del present Conveni que puguin sorgir entre les parts que el signen.

SÛn susceptibles de sotmetre's a aquest capÌtol les controvËrsies o disputes que se suscitin a Vanema, SA, sobre la interpretaciÛ o aplicaciÛ d'aquest Conveni.

SÛn susceptibles de sotmetre's a aquest capÌtol els conflictes la soluciÛ dels quals, malgrat ser promoguts per un treballador individual, es pugui estendre o generalitzar a un grup de treballadors.

Article 10

ComissiÛ Parit‡ria

La ComissiÛ Parit‡ria del Conveni s'ha de reunir si es produeix un conflicte dels que s'esmenten en l'article anterior. Aquesta ComissiÛ est‡ formada per 10 membres: 5 representants de l'empresa i 5 representants dels treballadors. El president de la negociaciÛ d'aquest Conveni exerceix com a mediador entre les parts i presideix les reunions de la ComissiÛ.

Article 11

Tribunal Laboral de Catalunya

Si les deliberacions de la ComissiÛ Parit‡ria finalitzen sense acords, ambdues parts accepten sotmetre's al procediment de mediaciÛ del Tribunal Laboral de Catalunya. Si l'acte finalitza sense acord, ambdues parts poden acudir lliurement a la jurisdicciÛ laboral per a la soluciÛ del conflicte o sotmetre's expressament, de com˙ acord, al procediment d'arbitratge del Tribunal Laboral de Catalunya.

Article 12

Deure de negociaciÛ abans d'interposar consulta i convocatÚria de vaga durant la vigËncia del Conveni

La representaciÛ dels treballadors adquireix un compromÌs de negociaciÛ que consisteix en l'obligaciÛ de negociar rebent i presentant propostes, durant un perÌode d'almenys 2 setmanes, abans d'emprendre accions per a consulta i convocatÚria de vaga, en qualsevol de les seves formes, en els casos de reivindicacions de qualsevol Ìndole, per una interpretaciÛ del contingut del Conveni, per condicions de treball establertes per a un conjunt d'empleats, per reivindicacions en matËria retributiva, etc. S'entÈn com a data d'inici d'aquest cÚmput la del primer acte formal: l'escrit que lliuri la representaciÛ dels treballadors a l'empresa o l'acta de reuniÛ on constin les seves intencions reivindicatives. Amb aquest compromÌs de negociaciÛ es pretÈn establir un perÌode de prudËncia per negociar acords i evitar una precipitaciÛ que podria conduir a situacions en quË no es trobessin solucions veritables als problemes.

CapÌtol 4

Condicions laborals

Article 13

OrganitzaciÛ de la feina

L'organitzaciÛ de la feina correspon a l'empresa, la qual pot exercir les seves facultats sense cap altra limitaciÛ que les que estableix la legislaciÛ vigent.

L'organitzaciÛ de la feina tÈ com a objectiu assolir el nivell de productivitat adequat, i a aquest efecte persegueix una utilitzaciÛ Úptima dels recursos humans i materials. Conseg¸entment, la determinaciÛ dels sistemes i dels mËtodes per determinar el rendiment exigible en cada lloc de treball, aixÌ com la realitzaciÛ de modificacions de mËtodes o la introducciÛ de nous sistemes, percentatges de prima, distribuciÛ del personal per canvi de funcions i variacions tËcniques, corresponen a la DirecciÛ de l'empresa.

CapÌtol 5

Jornada

Article 14

Jornada

a)†Personal a 3 torns adscrit a ProducciÛ

S'estableix una jornada anual de 1.780 hores efectives, distribuÔdes en 224 dies laborables. La pausa di‡ria de 15 minuts per menjar l'entrep‡ que tÈ el personal de torn continuat i adscrit a ProducciÛ s'ha de fer coincidir amb el descans de 20 minuts que forma part del suplement per descans. AixÌ doncs, es considera descans retribuÔt (inclÚs a la taula detallada) i, per tant, temps efectiu, en virtut de l'article 22 d'aquest Conveni, per als llocs esmentats al dit article.

b)†Personal a torns adscrit a Manteniment

b.1 Personal a 4 torns

S'estableix una jornada anual de 1.820 hores de presËncia com a m‡xim. S'estableix una jornada flexible de 88 hores i una jornada de presËncia obligatÚria mÌnima de 1.732 hores. Ha de gaudir d'una pausa di‡ria de 30 minuts per menjar l'entrep‡. El rËgim de 4 equips de treball ha de funcionar segons es recull al calendari annex; els calendaris successius s'han de confeccionar en els terminis que estableix la llei i s'hi ha de mantenir el rËgim de 4 torns de treball i rotaciÛ de l'annex esmentat.

b.2 Personal a 3 torns

S'estableix una jornada anual de 1.780 hores efectives, distribuÔdes en 224 dies laborables. Els treballadors adscrits al rËgim de 3 torns han de gaudir de 30 minuts diaris de pausa, 15 dels quals s'han de considerar efectius i els altres 15 sÛn a c‡rrec del treballador.

c)†Personal adscrit a torn central/oficines

La jornada Ès de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR