Convenio colectivo - Distribución y Reparto SL, Barcelona

Inicio de Vigencia 1 de Enero de 2004
Fin de Vigencia31 de Diciembre de 2004
Publicado enDiari Oficial de la Generalitat de Catalunya nº 4196 de 13/08/2004

RESOLUCI”

TRI/2221/2004, de 17 de maig, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa DistribuciÛn y Reparto, SL, per a l'any 2004 (codi de conveni n˙m. 0801332).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa DistribuciÛn y Reparto, SL, subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 12 de maig de 2004, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferËncia de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matËria de mediaciÛ, arbitratge i conciliaciÛ; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuraciÛ de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creaciÛ, denominaciÛ i determinaciÛ de l'‡mbit de competËncia dels departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuraciÛ i de reestructuraciÛ de diversos departaments de l'AdministraciÛ de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de marÁ, de reestructuraciÛ d'Úrgans territorials de l'AdministraciÛ de

la Generalitat,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa DistribuciÛn y Reparto, SL, per a l'any 2004 (codi de conveni n˙m. 0801332) al Registre de convenis del Servei Territorial del Departament de Treball i Ind˙stria a Barcelona.

.2††Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 17 de maig de 2004

Francisca Antolinos i JimÈnez

Directora del Servei Territorial a Barcelona

TraducciÛ del text original signat per les parts

XXIV CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa DistribuciÛn y Reparto, SL, per a l'any 2004

CapÌtol 1

¿mbit d'aplicaciÛ

Article 1

¿mbit territorial

El Conveni regula les relacions laborals entre l'empresa DistribuciÛn y Reparto, SL, i els seus treballadors.

Article 2

¿mbit personal

El Conveni afecta la totalitat del personal que presta els seus serveis a l'empresa. S'exclouen entre altres:

a)†Els c‡rrecs d'alta direcciÛ, alt govern i alt consell.

b)†El personal tËcnic a qui s'encomani algun servei determinat, sense continuÔtat en el treball ni subjecciÛ a jornada i que, per aixÚ, no figuri en la plantilla de l'empresa.

c)†Els treballadors autÚnoms, que realitzen el treballs de repartiment, amb vehicle propi, i subjectes a una relaciÛ mercantil amb les respectives empreses.

Article 3

¿mbit de vigËncia

El Conveni tÈ vigËncia de l'1 de gener al 31 de desembre de 2004.

Article 4

Den˙ncia i revisiÛ

El Conveni es revisar‡ a peticiÛ de qualsevol de les parts que hagi procedit a la seva den˙ncia, 1 mes abans de la seva finalitzaciÛ.

Els tr‡mits de la den˙ncia i de l'inici de noves negociacions sÛn els descrits a l'article 89 de l'Estatut dels treballadors.

Si no Ès denunciat en temps i forma, aquest Conveni es prorroga d'any en any.

CapÌtol 2

OrganitzaciÛ de la feina a l'empresa

Article 5

OrganitzaciÛ de la feina

L'organitzaciÛ de la feina amb subjecciÛ al present Conveni i a la legislaciÛ vigent Ès facultat de la DirecciÛ de l'empresa, i s'entÈn a aquest efecte que la destinaciÛ o trasllat dels empleats entre els diferents establiments comercials que radiquin en una mateixa plaÁa poden verificar-se respectant sempre la condiciÛ jer‡rquica en la relaciÛ laboral que el treballador gaudeixi dins de l'empresa.

CapÌtol 3

ClassificaciÛ del personal

Article 6

ClassificaciÛ del personal

El personal a quË es refereix aquest Conveni es classifica per raÛ de les seves funcions en els grups que a continuaciÛ es detallen.

Article 7

Grups professionals

a)†Grup 1 - tËcnics

b)†Grup 2 - administratius

c)†Grup 3 - operatius

Article 8

DefiniciÛ dels grups professionals i categories

a)†TËcnics

Qui, amb el tÌtol adequat o preparaciÛ teoricopr‡ctica suficient, ocupa un lloc del qual depenen departaments o seccions de l'empresa, havent o no de planificar els objectius de l'empresa, depenent en major o menor grau de la seva gestiÛ la consecuciÛ d'aquests objectius, essent les mateixes enunciatives, sense que les empreses hagin de tenir personal en cada una d'elles si l'organitzaciÛ de la feina no ho requereix.

b)†Administratius

Oficial administratiu: qui, amb el tÌtol adequat o preparaciÛ teoricopr‡ctica suficient, ocupa un lloc que comprËn tasques administratives complexes tant en la seva execuciÛ com en la seva amplitud, assumint responsabilitats fins i tot confeccionar la comptabilitat de l'empresa, relaciÛ amb bancs, impagats, etc.

Administratiu: Ès el major de 18 anys amb el tÌtol adequat o preparaciÛ teoricopr‡ctica suficient de tasques administratives mecanitzades o manuals i que comprËn la gamma de feines prÚpies d'aquesta funciÛ amb la menciÛ expressa a l'arxiu i ˙s d'equips inform‡tics.

Aspirant administratiu: els menors de 18 anys que realitzen tasques de suport en el camp administratiu, sota la tutela d'un treballador pertanyent a una categoria superior.

c)†Operatius

Cap de grup: Ès qui al capdavant dels repartidors del grup operatiu dirigeix la feina d'aquests i tÈ cura de la seva disciplina i rendiment.

Repartidor: Ès qui realitza les tasques de producciÛ consistents essencialment en el lliurament domiciliari dels enviaments, i tambÈ ha de realitzar la seva preparaciÛ per al seu lliurament. El desenvolupament de la seva tasca comprËn, igualment, la realitzaciÛ de la documentaciÛ necess‡ria per dur els controls exigits respecte a lliuraments i incidËncies.

CapÌtol 4

ContractaciÛ i ocupaciÛ

Article 9

Contractes a temps parcial

El contracte de treball a temps parcial, tipificat en l'article 12 de l'Estatut dels treballadors, Ès aquell que concerta prestar serveis durant un nombre d'hores o dies inferior al de la jornada considerada com a habitual en el centre de treball o establiment.

En la seva formalitzaciÛ per escrit s'ha d'especificar necess‡riament el nombre d'hores al dia, a la setmana, al mes o a l'any, o el de dies per iguals perÌodes, pel qual es contracta el treballador, aixÌ com el salari corresponent que Ès en funciÛ de les hores realitzades en comparaciÛ amb la jornada habitual i completa que s'efectuÔ en el centre de treball o establiment, essent proporcional a l'establert en el present Conveni col∑lectiu per a la categoria professional de quË es tracti.

Els treballadors a temps parcial tenen els mateixos drets que els treballadors a temps complet, essent les percepcions proporcionals al temps de treball, segons les taules salarials d'aquest Conveni.

En els contractes laborals no poden figurar cl‡usules restrictives sobre el que es disposa en el present Conveni.

Article 10

Baixa volunt‡ria

El personal comprËs en el present Conveni que es proposi cessar volunt‡riament de l'empresa ha de comunicar-ho al seu immediat superior, almenys amb 15 dies d'anticipaciÛ, a la data en quË hagi de deixar de prestar els seus serveis. Aquest preavÌs s'ha de considerar v‡lidament efectuat sigui quina sigui la forma de comunicaciÛ.

L'incompliment per part del treballador de l'obligaciÛ de preavisar amb l'anticipada antelaciÛ, dÛna dret a l'empresa a descomptar de la seva liquidaciÛ l'import del salari d'1 dia per cada dia d'endarreriment o avÌs.

Article 11

Control sindical de contractacions

L'empresa ha de notificar als representants dels treballadors els nous contractes que es realitzin, de conformitat amb l'article 15.4 de l'Estatut dels treballadors.

CapÌtol 5

Retribucions

Article 12

Les retribucions del personal comprËs en l'‡mbit d'aplicaciÛ d'aquest Conveni sÛn constituÔdes per les aquÌ pactades, essent l'increment salarial de tots els conceptes actuals, per a la durada de la seva vigËncia (de l'1 de gener a 31 de desembre de 2004) d'un 3,3%.

Article 13

Salari base

L'import brut anual del salari base, incloses les pagues extraordin‡ries, Ès el determinat en la seg¸ent taula per a cada categoria, inclÚs l'increment assenyalat en el punt anterior.

G: grup; N: nombre de pagues; I: import anual euros.

G

N

I

TËcnics

16

16.765,46

Administratius

16

13.629,98

Operatius

16

11.155,90

Als treballadors compresos en el grup operatiu, relacionats en l'annex 1 d'aquest Conveni, que fins a la data percebien els conceptes de plus conveni encartaments, prima de diumenges i prima Avui, aixÌ com les diferËncies sobre el salari base, plus d'assistËncia i prima de pagues extraordin‡ries, se'ls ha de consolidar en un sol concepte salarial denominat complement "ad personam" i s'ha de distribuir en 12 pagues, essent la quantitat resultant revaloritzable, no absorbible i no compensable.

Els empleats que realitzin una jornada inferior a la prevista en el present Conveni...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR